Sinds vandaag zijn wij de 'trotse' bezitters van een Saeco HD8917. Wij hebben de Rioba Italiaan style bonen hierbij.
Alleen probleem, de koffie is echt heel erg waterig voor mijn gevoel. Maalgraad staat op 1,5 en 4 bonen ( van de 5). Met een latte machiatto is het wel te drinken maar gewoon normale koffie tja toch minder..
Wat nu? Andere instelling of andere bonen?
Ik heb net gehoord hema bonen?
Ik hoor het graag!
Saeco hd8917 waterig
Re: Saeco hd8917 waterig
Berichtdoor bobbee » wo 16 aug 2017, 07:52
Hallo, welkom op het forum.
De soort machine die je hebt maalt bonnen en zet koffie maar is helaas verre van perfect. Je kunt spelen met maalgraad en dosering en bonen. Het is dus gewoon uitproberen. De beste en enige echt goede stap die je kunt doen om de koffie te verbeteren is je verdiepen in het zetproces. Je komt er dan al snel achter dat je vers gebrande bonen moet hebben. Dus bonen van een branderij en niet van de supermarkt of Simon Levelt. Een branderij die de branddatum vermeld en niet een tht datum.
Voor starters zou ik je willen doorverwijzen naar fascino ( zie Google). Ze branden de bonen vers en tegen schappelijke prijzen. Let erop dat je geen voorraad bonen aanlegt om verzendkosten te drukken maar bestel telkens weer vers! Laat de bonen niet ouder worden dan 4 weken! Dan maakt de machine het beste bakkie wat die machine voor je kan maken.
Ik hoop dat dit verhaal je aanwakkert om zelf uit te zoeken en meer te verdiepen in het maken van goede koffie en wat erbij komt kijken. Er staat al heel veel op het forum incl een beginners handleiding.
De soort machine die je hebt maalt bonnen en zet koffie maar is helaas verre van perfect. Je kunt spelen met maalgraad en dosering en bonen. Het is dus gewoon uitproberen. De beste en enige echt goede stap die je kunt doen om de koffie te verbeteren is je verdiepen in het zetproces. Je komt er dan al snel achter dat je vers gebrande bonen moet hebben. Dus bonen van een branderij en niet van de supermarkt of Simon Levelt. Een branderij die de branddatum vermeld en niet een tht datum.
Voor starters zou ik je willen doorverwijzen naar fascino ( zie Google). Ze branden de bonen vers en tegen schappelijke prijzen. Let erop dat je geen voorraad bonen aanlegt om verzendkosten te drukken maar bestel telkens weer vers! Laat de bonen niet ouder worden dan 4 weken! Dan maakt de machine het beste bakkie wat die machine voor je kan maken.
Ik hoop dat dit verhaal je aanwakkert om zelf uit te zoeken en meer te verdiepen in het maken van goede koffie en wat erbij komt kijken. Er staat al heel veel op het forum incl een beginners handleiding.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Saeco hd8917 waterig
Berichtdoor R&B » wo 16 aug 2017, 08:04
Met gewone koffie; bedoel je dan een extreme lungo? Maw een enkele maling en vervolgens 120-150ml water erdoor pompen tot je kopje vol is?
Dat is sowieso geen goed idee.
Probeer eens de boontjes op 5 en de maalgraad op z'n fijnst.
Als hij er dan nog (vlot) water doorheen krijgt kan je beginnen met minder water (espresso/ristretto stand) en dat opbouwen tot het grootste volume waarbij de smaak nog acceptabel is.
Dat is dan (voor die boon) het maximaal haalbare volume voor een lungo.
Succes
Ps. Vergeet ook de tip van Bobbee mbt de bonen niet. Ook in een superautomaat zijn verse bonen erg belangrijk.
Dat is sowieso geen goed idee.
Probeer eens de boontjes op 5 en de maalgraad op z'n fijnst.
Als hij er dan nog (vlot) water doorheen krijgt kan je beginnen met minder water (espresso/ristretto stand) en dat opbouwen tot het grootste volume waarbij de smaak nog acceptabel is.
Dat is dan (voor die boon) het maximaal haalbare volume voor een lungo.
Succes
Ps. Vergeet ook de tip van Bobbee mbt de bonen niet. Ook in een superautomaat zijn verse bonen erg belangrijk.
Behmor 1600+, Baratza Sette 270W, La San Marco SM95A, Faema MC90, La Pavoni Europiccola, mini Gaggia, Bezzera Magica, Bosch B30
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign