Erics E61 Thermometer
Re: Erics E61 Thermometer
Berichtdoor Spironski » do 18 feb 2010, 20:24
Het staat allemaal in dit draadje beschreven... wel even lezen hoor!
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder
Re: Erics E61 Thermometer
Berichtdoor Bert K » vr 09 apr 2010, 14:40
Misschien een domme vraag (Ik heb nul ervaring met een E61) maar waar is dat gaatje oorspronkelijk voor bedoeld?
Bezzera BZ07 PID, Rossi RR45
Re: Erics E61 Thermometer
Berichtdoor Spironski » vr 09 apr 2010, 18:50
Via dat gaatje wordt bij de fabricage het water kanaaltje geboord via welk het water bij de puck komt, zie plaatje
www-vernadesign-com-espressopics-e61-grouphead-assy2.jpg
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder
Re: Erics E61 Thermometer
Berichtdoor Bert K » vr 09 apr 2010, 18:56
Ja, hoe logisch! Een tekening zegt soms meer dan duizend woorden. En dat gaatje vraagt er gewoon om, om een thermometer in te steken. Zijn er ook losse thermokoppels die je met een draadje aan een controller hangt? (Zeg een ouwe pidcontroller of iets vergelijkbaars.)
Bezzera BZ07 PID, Rossi RR45
Re: Erics E61 Thermometer
Berichtdoor Spironski » vr 09 apr 2010, 19:44
Houd er wel rekening mee dat er 9 bar druk staat op die leiding, hè? Dus als je zelf wil gaan prutsen moet je die afdichting goed verzorgen. Gelukkig kan je bij Eric Svendson ook een losse thermokoppel bestellen, dat was zijn eerste versie.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder
Re: Erics E61 Thermometer
Berichtdoor bobbee » vr 26 apr 2013, 12:27
Ik heb een vraagje over hoe jullie de E61 Thermometer goed gebruiken.
Als ik een flush doe kijk ik op de E61 thermometer tot hij op bijvoorbeeld 96 graden staat. Dan wacht ik een 20 tot 30 seconden voor de rebound of ik extract direct de espresso in ong. 25 sec. Als je tijdens de extractie de temperatuur meter volgt geeft deze (bij mij) al snel 2 graden lager aan om vervolgens snel naar de 90 graden te zakken...
Zodoende vind je extractie dus niet op de (in dit voorbeeld genoemde) gewenste 96 graden plaats. Waar heeft dit mee te maken of beter gezegd: hoe kun je dit goed sturen? Ligt het aan de manier van flushen. Ik zat zelf te denken om 2 graden lager te flushen, te wachten op de machine tot die weer 96 graden aangeeft?
Als ik een flush doe kijk ik op de E61 thermometer tot hij op bijvoorbeeld 96 graden staat. Dan wacht ik een 20 tot 30 seconden voor de rebound of ik extract direct de espresso in ong. 25 sec. Als je tijdens de extractie de temperatuur meter volgt geeft deze (bij mij) al snel 2 graden lager aan om vervolgens snel naar de 90 graden te zakken...
Zodoende vind je extractie dus niet op de (in dit voorbeeld genoemde) gewenste 96 graden plaats. Waar heeft dit mee te maken of beter gezegd: hoe kun je dit goed sturen? Ligt het aan de manier van flushen. Ik zat zelf te denken om 2 graden lager te flushen, te wachten op de machine tot die weer 96 graden aangeeft?
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Erics E61 Thermometer
Berichtdoor Spironski » vr 26 apr 2013, 15:24
Ik vermoed dat Erik je hiermee het best kan helpen, de machine heeft zijn eigen regime nodig en komt ook bij hem vandaan.
Het temperatuurverloop van mijn machine gaat b.v.heel anders: ik flush van 102C terug tot 92C, daarna pf drogen, vullen en tampen, en na die 30-35 sec die dat kost zet ik meteen de espresso. De temperatuur verloopt dan meestal iets van 93-96-93C.
Het temperatuurverloop van mijn machine gaat b.v.heel anders: ik flush van 102C terug tot 92C, daarna pf drogen, vullen en tampen, en na die 30-35 sec die dat kost zet ik meteen de espresso. De temperatuur verloopt dan meestal iets van 93-96-93C.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder
Re: Erics E61 Thermometer
Berichtdoor bobbee » vr 12 sep 2014, 20:19
Zo, dat gaat dan idd supersnel. Perfecte aanvulling op iedere machine met E61.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Erics E61 Thermometer
Berichtdoor Spironski » vr 12 sep 2014, 20:21
Goede investering, heb je er al mee gewerkt?
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder
Re: Erics E61 Thermometer
Berichtdoor Spironski » za 13 sep 2014, 00:02
Zoals ik al eerder zei heeft elke machine z'n eigen karakteristiek. Je zult even uit moeten vogelen hoe je het met de jouwe moet doen. Gelukkig kan dat relatief makkelijk met de Erics.
Wat je hier als laatste laat zien lijkt me niet verkeerd. Uiteindelijk telt natuurlijk hetgeen je smaakpapillen je vertellen.
Wat je hier als laatste laat zien lijkt me niet verkeerd. Uiteindelijk telt natuurlijk hetgeen je smaakpapillen je vertellen.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign