Ook ik vind bepaalde bonen vaak te zuur. Zowel in mijn eigen machine als bij goede horecagelegenheden. Mijn remedie is koffie te kopen die minder zuur is.
Qua uitlooptijd zit ik op circa 20 tot 25 seconden en ik tel altijd mee. Wil ik een ristretto, dan zet ik de maler wat fijner maar handhaaf de 20 tot 25 seconden. Bij een ristretto worden alle fouten uitvergroot, dus een beetje zuur wordt dan erg zuur.
Nieuwe machine
Re: Nieuwe machine
Berichtdoor Erik82 » ma 16 apr 2018, 12:46
Dat een ristretto dergelijke eigenschappen alleen maar vergroot is juist niet het geval alleen moet je het goed doen.
Een ristretto zit eerder richting de 40s en daarmee verlaag je juist het zure. Zuur wordt juist versterkt door onderextractie. Dat is dan ook de reden dat je lichte bonen lager moet doseren, fijner malen en de extractietijd verhogen zodat je juist geen onderextractie krijgt. Lichtre brandingen extraheren namelijk lastiger dan donkere brandingen.
Als lichte brandingen niet je ding zijn moet je ze vooral niet kopen en het lekker bij een meer donkere branidng houden. Kwestie van smaak.
Een ristretto zit eerder richting de 40s en daarmee verlaag je juist het zure. Zuur wordt juist versterkt door onderextractie. Dat is dan ook de reden dat je lichte bonen lager moet doseren, fijner malen en de extractietijd verhogen zodat je juist geen onderextractie krijgt. Lichtre brandingen extraheren namelijk lastiger dan donkere brandingen.
Als lichte brandingen niet je ding zijn moet je ze vooral niet kopen en het lekker bij een meer donkere branidng houden. Kwestie van smaak.
Strietman CT1, LWW EG-1, Lagom P64, Pietro pro brewing, Veel slowkoffie spul
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 19 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign