Precies. Onderextractie doordat niet alle koffie wordt benut. En dus een zure smaak.18gr in een 21.5mm hoog bakje lijkt mij ook optimistisch. Bij een 24.5mm en medium-donkere boon, of een boon zoals de Monsooned Malabar is 18g al krap.
Als het water niet de kans krijgt om een gelijkmatige laag te vormen voordat er 9 bar op komt te staan, dan zal de extractie ook niet evenredig zijn en krijg je dus harde en zachte stukken in je puck (en een vieze smaak).
Koeksel in de hoeken
Hoe maak ik een goede... nee, de beste espresso? Hoe schuim ik melk op? Hoe maak ik koffie met een ESE espresso serving? Stel hier je vragen of lees het antwoord!
Re: Koeksel in de hoeken
Berichtdoor omeCo » ma 08 jan 2024, 14:25
-
- Berichten: 29
- Lid geworden op: do 28 okt 2021, 22:13
Re: Koeksel in de hoeken
Berichtdoor Koffiedrap » vr 12 jan 2024, 23:25
Bedankt voor de doseer tip. Ik doseer nu 16gr met 36gr uit in 30sec en heb een leveler aangeschaft en moet zeggen dat mijn koffie nu weer heerlijk is. Ondanks mooie extractie blijft er nu wel een klein laagje water op de puk staan.
Binnenkort komt mijn 58,5mm tamper binnen die beter bij het IMS bakje past en een puck-screen binnen. Kijken of ik het dan nog beter kan maken.
Binnenkort komt mijn 58,5mm tamper binnen die beter bij het IMS bakje past en een puck-screen binnen. Kijken of ik het dan nog beter kan maken.
Re: Koeksel in de hoeken
Berichtdoor Rosanne » za 13 jan 2024, 12:32
️Bedankt voor de doseer tip. Ik doseer nu 16gr met 36gr uit in 30sec en heb een leveler aangeschaft en moet zeggen dat mijn koffie nu weer heerlijk is. Ondanks mooie extractie blijft er nu wel een klein laagje water op de puk staan.
Binnenkort komt mijn 58,5mm tamper binnen die beter bij het IMS bakje past en een puck-screen binnen. Kijken of ik het dan nog beter kan maken.
Lelit Bianca V1 - Niche zero - ROK Espresso maker
Terug naar “Koffie technieken”
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign