La Pavoni Channeling....

Hoe maak ik een goede... nee, de beste espresso? Hoe schuim ik melk op? Hoe maak ik koffie met een ESE espresso serving? Stel hier je vragen of lees het antwoord!
Gebruikersavatar
GuidovW
Berichten: 1335
Lid geworden op: za 06 jan 2018, 13:55

La Pavoni Channeling....

Berichtdoor GuidovW » ma 29 jan 2024, 16:53

Voor Sinterklaas heb ik een spiegeltje gekregen, om de extractie van m'n La Pavoni in de gaten te houden.

Dat was een vergissing, de channeling is dramatisch. :idea:
Dit ondanks:
  • verse koffie
  • goede maler
  • puck prep met WDT en passende tamper
De smaak is prima, maar kan dus nog veel beter!
Ik dacht dat misschien gaatjes in de filterbakjes (Strietman 49 mm), of het douchescherm verstopt zouden zijn.
Enkele gaatjes in het douchescherm zaten dicht, maar dat waren er 3 en na opening blijft de channeling dramatisch https://youtu.be/zGTmPOJRlr0.
Dit had ik niet verwacht! :(

Eigenlijk weet ik niet meet wat ik moet doen om de extractie te verbeteren.....
Wat zie ik over het hoofd?
Dus daarom: HELP!

Over een paar weken is de koffie op en zal ik een nieuwe bestelling moeten doen.
Dan zal ik de extractie extra in de gaten houden: misschien is het toch een bonen-dingetje.

Al googelend viel me op dat het lijkt of de Weber Workshops blind Tumbler een van de weinige tools is die ook voor de 49 mm LPP geschikt is, en erg effectief tegen channeling.
De goedkope imitaties lijken alleen 58 mm te zijn....
Wat is jullie ervaring?
Is het de aanschaf waard (€80 + €30! verzendkosten)?

Wat voor andere opties zijn het overwegen waard?
Gr, Guido

La Pavoni Professional, Moccamaster, Bialetti Moka Express, Chemex, AeroPress, Kinu M47, Eureka Atom 60

EwaldK
Berichten: 23
Lid geworden op: zo 05 nov 2023, 09:28

Re: La Pavoni Channeling....

Berichtdoor EwaldK » ma 29 jan 2024, 17:25

Ik had ook last van channeling (49 mm Strietman)
WDT hielp veel, maar niet altijd
Sinds kort WDT met een Umikot (rotary WDT) en sindsdien nooit meer channeling gehad.

Dus bij mij was het vrij zeker (slechte) puck prep skills. Aan de Atom en de Strietman heeft het zeker niet gelegen ;)

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13272
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: La Pavoni Channeling....

Berichtdoor bobbee » ma 29 jan 2024, 18:57

Voor Sinterklaas heb ik een spiegeltje gekregen, om de extractie van m'n La Pavoni in de gaten te houden.

Dat was een vergissing, de channeling is dramatisch. :idea:
Dit ondanks:
  • verse koffie
  • goede maler
  • puck prep met WDT en passende tamper
De smaak is prima, maar kan dus nog veel beter!
Ik dacht dat misschien gaatjes in de filterbakjes (Strietman 49 mm), of het douchescherm verstopt zouden zijn.
Enkele gaatjes in het douchescherm zaten dicht, maar dat waren er 3 en na opening blijft de channeling dramatisch https://youtu.be/zGTmPOJRlr0.
Dit had ik niet verwacht! :(

Eigenlijk weet ik niet meet wat ik moet doen om de extractie te verbeteren.....
Wat zie ik over het hoofd?
Dus daarom: HELP!

Over een paar weken is de koffie op en zal ik een nieuwe bestelling moeten doen.
Dan zal ik de extractie extra in de gaten houden: misschien is het toch een bonen-dingetje.

Al googelend viel me op dat het lijkt of de Weber Workshops blind Tumbler een van de weinige tools is die ook voor de 49 mm LPP geschikt is, en erg effectief tegen channeling.
De goedkope imitaties lijken alleen 58 mm te zijn....
Wat is jullie ervaring?
Is het de aanschaf waard (€80 + €30! verzendkosten)?

Wat voor andere opties zijn het overwegen waard?
Welke maler gebruik je en zijn de schijven al heel oud of nog goed?

Doorgaans werkt goed wdt toepassen heel goed voor channeling. Daar heb je tumbler voor nodig.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
GuidovW
Berichten: 1335
Lid geworden op: za 06 jan 2018, 13:55

Re: La Pavoni Channeling....

Berichtdoor GuidovW » ma 29 jan 2024, 21:01

Welke maler gebruik je en zijn de schijven al heel oud of nog goed?

Doorgaans werkt goed wdt toepassen heel goed voor channeling. Daar heb je tumbler voor nodig.
De Eureka Atom 60, met upgrades naar v2.
Hij is van 2017 en er zal ongeveer 100 kg mee gemalen zijn.

De laatste keer dat ik hem inspecteerde is al wel een tijdje geleden.
Ik zal de schijven eens een nieuwe inspectie geven, goeie tip!
Maar ik heb geen klagen over het maalsel.
Gr, Guido



La Pavoni Professional, Moccamaster, Bialetti Moka Express, Chemex, AeroPress, Kinu M47, Eureka Atom 60

Gebruikersavatar
GuidovW
Berichten: 1335
Lid geworden op: za 06 jan 2018, 13:55

Re: La Pavoni Channeling....

Berichtdoor GuidovW » wo 31 jan 2024, 17:41

Ik heb de schijven gisteren gedemonteerd en schoon gemaakt.
Zien er, vlgs mij, nog prima uit en zijn ook scherp.

Tenminste, als ik er met m’n nagel over ga, schraapt er wat hoorn af.

IMG_2246.jpeg
IMG_2247.jpeg
Gr, Guido



La Pavoni Professional, Moccamaster, Bialetti Moka Express, Chemex, AeroPress, Kinu M47, Eureka Atom 60


Terug naar “Koffie technieken”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten

cron