bialetti koffie verbrand
Hoe maak ik een goede... nee, de beste espresso? Hoe schuim ik melk op? Hoe maak ik koffie met een ESE espresso serving? Stel hier je vragen of lees het antwoord!
bialetti koffie verbrand
Berichtdoor defje » do 16 jun 2011, 15:04
hallo,
ik ben aan het experimenteren met een nieuwe Bialetti moka (12 tassen).
Echter telkens is mijn koffie verbrand.
Effen verduidelijken:
*Pot gevuld tot aan het lijntje met warm water.
*cup half, driekwart,vol gevuld met koffie (niet aangeduwd)
*gebruikte koffie, gewoon pakje Douwe egberts desert.
*vervolgens op het vuur.
Resultaat:
*Bij een laag vuur (zoals beschreven) gebeurt er niets.
*Bij een hoge stand duurt het nog altijd 8min alvorens de koffie begint te lopen (sputteren)
*Koffie ruikt slecht en is gewoonweg niet te drinken.
Is mijn techniek (als ik er al heb) verkeerd of is het de gebruikte koffie?
Ben ik hopeloos of wat ?
alvast bedankt voor elke input.
ik ben aan het experimenteren met een nieuwe Bialetti moka (12 tassen).
Echter telkens is mijn koffie verbrand.
Effen verduidelijken:
*Pot gevuld tot aan het lijntje met warm water.
*cup half, driekwart,vol gevuld met koffie (niet aangeduwd)
*gebruikte koffie, gewoon pakje Douwe egberts desert.
*vervolgens op het vuur.
Resultaat:
*Bij een laag vuur (zoals beschreven) gebeurt er niets.
*Bij een hoge stand duurt het nog altijd 8min alvorens de koffie begint te lopen (sputteren)
*Koffie ruikt slecht en is gewoonweg niet te drinken.
Is mijn techniek (als ik er al heb) verkeerd of is het de gebruikte koffie?
Ben ik hopeloos of wat ?
alvast bedankt voor elke input.
Re: bialetti koffie verbrand
Berichtdoor defje » do 16 jun 2011, 15:48
Ik doe het nu al met warm water.
Zou het kunnen dat de structuur te fijn is van koffie uit paksjes waardoor er teveel druk nodig is en het daardoor te lang op het vuur moet staan?
Zou het kunnen dat de structuur te fijn is van koffie uit paksjes waardoor er teveel druk nodig is en het daardoor te lang op het vuur moet staan?
-
- Berichten: 79
- Lid geworden op: zo 26 okt 2008, 02:16
- Locatie: Groningen Stad
Re: bialetti koffie verbrand
Berichtdoor Bluecold » do 16 jun 2011, 23:28
Heb je een echte Bialetti?
Klinkt alsof ie niet goed afsluit. Koffie hoort niet te sputteren. Koffie hoort zachtjes te lopen voordat ie gaat sputteren.
Klinkt alsof ie niet goed afsluit. Koffie hoort niet te sputteren. Koffie hoort zachtjes te lopen voordat ie gaat sputteren.
Is je koffie te zuur?
Is je koffie te bitter?
Is je koffie te intens?
Snap je het allemaal niet meer?
Lees dit
Is je koffie te bitter?
Is je koffie te intens?
Snap je het allemaal niet meer?
Lees dit
Re: bialetti koffie verbrand
Berichtdoor Spironski » vr 17 jun 2011, 02:12
En de koffie uit zo'n pak lijkt me eerder te grof dan te fijn.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder
Re: bialetti koffie verbrand
Berichtdoor defje » vr 17 jun 2011, 19:19
tis nen echte Bialetti moka expres 12cups.
De koffie begint na een 7tal min te sputteren (lopen en spetteren), deksel moet dicht anders overal koffie, behalve in mijn tas .
Dus met deksel dicht heb ik stinkende ondrinkbare koffie.
De koffie begint na een 7tal min te sputteren (lopen en spetteren), deksel moet dicht anders overal koffie, behalve in mijn tas .
Dus met deksel dicht heb ik stinkende ondrinkbare koffie.
Re: bialetti koffie verbrand
Berichtdoor kuifje » vr 17 jun 2011, 20:37
Als hij te hard gaat zou ik, zodra hij begint te lopen, het gas lager doen of zelfs helemaal uit.
En als het te sterk is, zou ik er minder koffie in doen.
En als het te sterk is, zou ik er minder koffie in doen.
Nemox lux, FF1 (messing boiler)
Re: bialetti koffie verbrand
Berichtdoor Bluecold » vr 17 jun 2011, 22:36
Klinkt alsof ie slecht afsluit. Als het zeefje in de onderste helft ligt, is het randje van het zeefje exact even hoog als het randje van het onderste helft?
Is je koffie te zuur?
Is je koffie te bitter?
Is je koffie te intens?
Snap je het allemaal niet meer?
Lees dit
Is je koffie te bitter?
Is je koffie te intens?
Snap je het allemaal niet meer?
Lees dit
Terug naar “Koffie technieken”
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 16 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign