Er zijn mensen die denken dat je met een glimlach en vriendelijkheid voor de klant gewoon erg lekkere koffie moet verkopen vanuit een niet overdreven dure tent.Die smileys kan je rustig weglaten, ik snap geen Klote waar je over raaskalt.
Die hebben het natuurlijk verkeerd!
Je moet een uur later open gaan omdat je elke dag eerst een uur studeert op de nieuwste theorie. Tevens maak je de koffie duurder want je moet nogal wat TDS meters, temperatuurloggers en refractometers kopen met de bijbehorende softwarepakketten.
Tussen het af- en inregelen van al je meetapparatuur kun je best af en toe een kop koffie verkopen, als je die toch eenmaal hebt gemaakt voor je metingen.
Klaagt zo'n klant dat het niet lekker is dan kun je deze met uitdraaien van de software om de oren slaan, want je TDS liegt er niet om en je extraction yield, daar hoef je je beslist niet voor te schamen, die staat als een huis.
Van hetzelfde laken een pak voor de huisbaas als die beleefd komt informeren of de huur van deze maand al onderweg is. Je werkt aan kwaliteitsverbetering, het op een hoger plan tillen van het koffiegebeuren, dan moet zo'n huisbaas niet zeiken.