Koffiepoeder bevochtigen

Hoe maak ik een goede... nee, de beste espresso? Hoe schuim ik melk op? Hoe maak ik koffie met een ESE espresso serving? Stel hier je vragen of lees het antwoord!
Paalaap
Berichten: 1
Lid geworden op: do 22 dec 2016, 11:49

Koffiepoeder bevochtigen

Berichtdoor Paalaap » do 22 dec 2016, 11:57

Beste liefhebbers,

Als koffie fan lijkt het mij leuk om middels dit forum informatie en ideen op te doen.

Nu vraag ik me af wat het nut is van het bevochtigen van het koffiepoeder na de maling? Nu stel ik me voor dat door het bevochtigen het poeder een beetje kan wellen waardoor er mogelijk meer smaakafgifte mogelijk is, klopt dat?

Nog een vraag is, wanneer bevochtig je wel en wanneet niet?

Hoop dat jullie mijn vragen kunnen beantwoorden!

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 4985
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Koffiepoeder bevochtigen

Berichtdoor fransg » do 22 dec 2016, 13:08

Ligt eraan op welke manier te koffie zet.

Bij filterkoffie is het een goeie gewoonte om eerst kalm en zuinig op te schenken zodat het maalsel even de tijd heeft om nat te worden.

Bij espresso heb je de pre-infusie van enkele seconden op wat lagere druk voordat de extractie op volle druk begint.
LONDINIUM L1 & L-R -COMPAK E8 & R120-Mazzer-Rocket-Pavoni-Roastilino-FZ94-Tonino-Wile-VSTrefractoIV


Terug naar “Koffie technieken”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten