Roerend

Hoe maak ik een goede... nee, de beste espresso? Hoe schuim ik melk op? Hoe maak ik koffie met een ESE espresso serving? Stel hier je vragen of lees het antwoord!
Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 4985
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Roerend

Berichtdoor fransg » zo 26 mar 2017, 10:31

LONDINIUM L1 & L-R -COMPAK E8 & R120-Mazzer-Rocket-Pavoni-Roastilino-FZ94-Tonino-Wile-VSTrefractoIV

Gebruikersavatar
seels
Berichten: 193
Lid geworden op: wo 24 aug 2011, 20:20
Locatie: Turnhout

Re: Roerend

Berichtdoor seels » zo 26 mar 2017, 10:37

Knap


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

bvds
Berichten: 1135
Lid geworden op: do 30 okt 2008, 22:54

Re: Roerend

Berichtdoor bvds » zo 26 mar 2017, 10:57

Shaken not stirred zegt James Bond...ik ben van het shaken...wegen in een apart opvangbakje, bijv een shotglaasje of die van de Porlex...basket als deksel er op...shaken...omkeren en klaar...

Maar ga zeker ook eens mixen ;)

Benieuwd of dat uitmaakt.
Strietman CT1 + PP Kit / Elektra MCAL/ Olympia Moca / Kinu M38 / Comandante MK3

Erik82
Berichten: 2578
Lid geworden op: ma 07 nov 2011, 09:22
Locatie: Boskoop

Re: Roerend

Berichtdoor Erik82 » zo 26 mar 2017, 11:38

Leuk filmpje. Ik was jarenlang van het roeren en nu sinds 1,5 jaar van het schudden. De laatste 1,5 jaar met de blind shaker om de paar maanden weer een geroerd maar uiteindelijk merkte ik geen verschil in beide varianten.

Als je maar een mooie verdeling krijgt dan maakt het niet uit hoe je het doet. Voor mij is schudden met de blind shaker de makkelijkste en snelste routine maar iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren.
Strietman CT1, LWW EG-1.
Tevens Kalita Wave Kettle, Kalita Wave 155 RVS, Hario V60's, Aeropress en Bodum Cafetiere

Gebruikersavatar
bobbee
Beheerder
Berichten: 4614
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Roerend

Berichtdoor bobbee » zo 26 mar 2017, 15:49

Chique tool!
Espresso gear: || BEZZERA Strega || Eureka Olympus 75E Mythos burrs ||
Filter gear: || HARIO V60 || KALITA Kettle || Chemex 3-cup ||
Roasting gear: || Behmor 1600+ ||

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 3227
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Roerend

Berichtdoor cremalover » zo 26 mar 2017, 17:23

een dikke 20 seconden omte malen en tampen.
Een goede doser maakt het mengsel mooier los en is sneller. :D

Als dat een dubbel shot koffie was is dat bij deze de snelste maler ter wereld.
Of was het een enkel?
Izzo Pompei,Mazzer Major met een tamper aan de doser.

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 4985
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Roerend

Berichtdoor fransg » zo 26 mar 2017, 17:30

Het ging niet om de maler
Deze kwam ook niet in beeld
Om verveling bij de kijker te voorkomen heb ik een deel van het malen geknipt

Sommigen roeren het maalsel bij voorkeur met natte delen van de hand, ik ben daar zelf niet van
LONDINIUM L1 & L-R -COMPAK E8 & R120-Mazzer-Rocket-Pavoni-Roastilino-FZ94-Tonino-Wile-VSTrefractoIV

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 3227
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Roerend

Berichtdoor cremalover » zo 26 mar 2017, 18:39

Het ging niet om de maler
Deze kwam ook niet in beeld
Om verveling bij de kijker te voorkomen heb ik een deel van het malen geknipt

Sommigen roeren het maalsel bij voorkeur met natte delen van de hand, ik ben daar zelf niet van
Gelukkig.
Anders had ik dat ding moeten hebben.
Izzo Pompei,Mazzer Major met een tamper aan de doser.

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 4985
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Roerend

Berichtdoor fransg » zo 26 mar 2017, 18:40

;-)
LONDINIUM L1 & L-R -COMPAK E8 & R120-Mazzer-Rocket-Pavoni-Roastilino-FZ94-Tonino-Wile-VSTrefractoIV


Terug naar “Koffie technieken”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

cron