Donut extracties

Hoe maak ik een goede... nee, de beste espresso? Hoe schuim ik melk op? Hoe maak ik koffie met een ESE espresso serving? Stel hier je vragen of lees het antwoord!
Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6374
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Donut extracties

Berichtdoor cremalover » di 31 okt 2017, 20:01

Een verschil van 1,6mm is wel erg veel en maakt veel verschil. Toch zou je extractie nog beter moeten kunnen. Wat doe je voor WDT?
Die extracties waren allemaal slecht.Maling extra te fijn gezet om donut beter te laten uitkomen.
Mijn WDT bestaat grotendeels uit mijn doser.
Daarna nog ff met een tandenstoker als het nodig mocht zijn.
Ga deze gebruiken.
IMG_20171031_200532364.jpg
Past toevalligerwijs perfect.

Erik82
Berichten: 2859
Lid geworden op: ma 07 nov 2011, 09:22

Re: Donut extracties

Berichtdoor Erik82 » di 31 okt 2017, 20:35

Ben wel benieuwd hoe een gewone extractie er dan uitziet. Ben wat meer donkere brandingen zou de extractie wat beter moeten zijn ook bij zulke fijne maling.
Strietman CT1, LWW EG-1, Lagom P64, Veel slowkoffie spul

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6374
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Donut extracties

Berichtdoor cremalover » wo 01 nov 2017, 16:01

Maalgraad nu goed gezet.
Met dosertamper geen donuts meer.

https://youtu.be/0z3YajoPZ9Q" onclick="window.open(this.href);return false;

Erik82
Berichten: 2859
Lid geworden op: ma 07 nov 2011, 09:22

Re: Donut extracties

Berichtdoor Erik82 » wo 01 nov 2017, 18:19

Dat ziet er inderdaad veel beter uit. Oorzaak gevonden en probleem opgelost.
Strietman CT1, LWW EG-1, Lagom P64, Veel slowkoffie spul

ErikW
Berichten: 957
Lid geworden op: za 15 apr 2017, 20:48

Re: Donut extracties

Berichtdoor ErikW » do 02 nov 2017, 20:36

Ik gebruik meestal de Londinium distributie tool. Werk m.i. erg goed.

Ik geloof niet in het gegoochel met een bepaalde draaiing oid.
Er moet vooral geen klontjes zijn en dus een totaal los maalsel en dat overal even luchtig en vlak verdelen.
Met funnel tamp ik dan eerst heel licht aan tot alle koffie onder het randje is gekomen en dan funnel weg en tamp ik met de slimme tamper geheel horizontaal vlak aan.

Groet, Erik


Terug naar “Koffie technieken”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten