Er moet 70 gram in een 58 mm zeef en de watertemperatuur moet 140 graden Celcius zijn.
Voor je eerste shot maal een kilo weg om te testen.
Malen uiteraard met een Robur met een doser.
Die doser is het belangrijkste aspect.
https://youtu.be/dRKnN3752nA" onclick="window.open(this.href);return false;
vergeet alles....
Hoe maak ik een goede... nee, de beste espresso? Hoe schuim ik melk op? Hoe maak ik koffie met een ESE espresso serving? Stel hier je vragen of lees het antwoord!
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: RE: vergeet alles....
Berichtdoor @3aan » di 07 nov 2017, 11:55
Ik weet niet wat jij gezien of gehoord hebt, het was 140+ FarenheitEr moet 70 gram in een 58 mm zeef en de watertemperatuur moet 140 graden Celcius zijn.
Voor je eerste shot maal een kilo weg om te testen.
Malen uiteraard met een Robur met een doser.
Die doser is het belangrijkste aspect.
https://youtu.be/dRKnN3752nA" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
En rond de 20 gram maalsel, uit z'n klepper, al dat schrijven heeft geen zin, het is het moment van de dag, temperatuur, luchtdruk, luchtvochtigheid etc.
Je kan die schrijfsels in een spreadsheet vangen, maar wat moet of kan je ermee? Niets! Het is immers het moment van die specifieke dag?!
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: vergeet alles....
Berichtdoor cremalover » di 07 nov 2017, 12:09
Hij gebruikt 4 tot 5 keer zoveel koffie als normaal wordt er gezegd.
Temperatuur is 140 graden Over Fahrenheit weet ik niks.
Maar als het Fahrenheit zou zijn is dat 60 graden Celcius .Dan zou hij niet kunnen stomen.
Temperatuur is 140 graden Over Fahrenheit weet ik niks.
Maar als het Fahrenheit zou zijn is dat 60 graden Celcius .Dan zou hij niet kunnen stomen.
Re: RE: Re: vergeet alles....
Berichtdoor @3aan » di 07 nov 2017, 12:30
Als je in het filmpje kijkt zie je bij 2:30 op de gele handmeter iets van 146 Farenheit = 63 Celsius, in Japan wordt er maar al te vaak beknibbeld op maalsel, cupjes met 5 a 6 gram, een beetje overdrijven en dan zeggen dat je 5 keer zoveel gebruikt? Laten we het maar op 20 gram houden, hij meet van alles, alleen niet exact de hoeveelheid koffie, hij weegt veegt er een rand vanaf en gooit er weer een klakkertje bij? Van die maling vetgebrande bonen, als je niet veel gewend bent dan is het al snel een erg lekker bakkie?Hij gebruikt 4 tot 5 keer zoveel koffie als normaal wordt er gezegd.
Temperatuur is 140 graden Over Fahrenheit weet ik niks.
Maar als het Fahrenheit zou zijn is dat 60 graden Celcius .Dan zou hij niet kunnen stomen.
Als je naar de uitloop van de naked kijkt zie je een hoop bubbels, dat verraad al dat er iets niet goed is.
Laatst gewijzigd door @3aan op di 07 nov 2017, 12:30, 1 keer totaal gewijzigd.
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: vergeet alles....
Berichtdoor cremalover » di 07 nov 2017, 12:35
Lauwe meuk.
Had het niet gezien.
Je hebt een hoge opmerkingsgave.
Had het niet gezien.
Je hebt een hoge opmerkingsgave.
Terug naar “Koffie technieken”
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 20 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign