vergeet alles....

Hoe maak ik een goede... nee, de beste espresso? Hoe schuim ik melk op? Hoe maak ik koffie met een ESE espresso serving? Stel hier je vragen of lees het antwoord!
Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 3227
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

vergeet alles....

Berichtdoor cremalover » di 07 nov 2017, 10:35

Er moet 70 gram in een 58 mm zeef en de watertemperatuur moet 140 graden Celcius zijn.
Voor je eerste shot maal een kilo weg om te testen.
Malen uiteraard met een Robur met een doser.

Die doser is het belangrijkste aspect.

https://youtu.be/dRKnN3752nA" onclick="window.open(this.href);return false;
Izzo Pompei,Mazzer Major met een tamper aan de doser.

Gebruikersavatar
@3aan
Berichten: 5509
Lid geworden op: zo 06 feb 2011, 20:28
Locatie: Westland 2691
Contacteer:

Re: RE: vergeet alles....

Berichtdoor @3aan » di 07 nov 2017, 11:55

Er moet 70 gram in een 58 mm zeef en de watertemperatuur moet 140 graden Celcius zijn.
Voor je eerste shot maal een kilo weg om te testen.
Malen uiteraard met een Robur met een doser.

Die doser is het belangrijkste aspect.

https://youtu.be/dRKnN3752nA" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Ik weet niet wat jij gezien of gehoord hebt, het was 140+ Farenheit
En rond de 20 gram maalsel, uit z'n klepper, al dat schrijven heeft geen zin, het is het moment van de dag, temperatuur, luchtdruk, luchtvochtigheid etc.

Je kan die schrijfsels in een spreadsheet vangen, maar wat moet of kan je ermee? Niets! Het is immers het moment van die specifieke dag?!
Gaggia Orione - 1973 - Gaggia Orione 1961 - Compak K8 met doseerschuif
Volg Adriaans koffiekar op http://www.facebook.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 3227
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: vergeet alles....

Berichtdoor cremalover » di 07 nov 2017, 12:09

Hij gebruikt 4 tot 5 keer zoveel koffie als normaal wordt er gezegd. :mrgreen:
Temperatuur is 140 graden Over Fahrenheit weet ik niks.
Maar als het Fahrenheit zou zijn is dat 60 graden Celcius .Dan zou hij niet kunnen stomen.
Izzo Pompei,Mazzer Major met een tamper aan de doser.

Gebruikersavatar
@3aan
Berichten: 5509
Lid geworden op: zo 06 feb 2011, 20:28
Locatie: Westland 2691
Contacteer:

Re: RE: Re: vergeet alles....

Berichtdoor @3aan » di 07 nov 2017, 12:30

Hij gebruikt 4 tot 5 keer zoveel koffie als normaal wordt er gezegd. :mrgreen:
Temperatuur is 140 graden Over Fahrenheit weet ik niks.
Maar als het Fahrenheit zou zijn is dat 60 graden Celcius .Dan zou hij niet kunnen stomen.
Als je in het filmpje kijkt zie je bij 2:30 op de gele handmeter iets van 146 Farenheit = 63 Celsius, in Japan wordt er maar al te vaak beknibbeld op maalsel, cupjes met 5 a 6 gram, een beetje overdrijven en dan zeggen dat je 5 keer zoveel gebruikt? Laten we het maar op 20 gram houden, hij meet van alles, alleen niet exact de hoeveelheid koffie, hij weegt veegt er een rand vanaf en gooit er weer een klakkertje bij? Van die maling vetgebrande bonen, als je niet veel gewend bent dan is het al snel een erg lekker bakkie?

Als je naar de uitloop van de naked kijkt zie je een hoop bubbels, dat verraad al dat er iets niet goed is.



Afbeelding
Laatst gewijzigd door @3aan op di 07 nov 2017, 12:30, 1 keer totaal gewijzigd.
Gaggia Orione - 1973 - Gaggia Orione 1961 - Compak K8 met doseerschuif
Volg Adriaans koffiekar op http://www.facebook.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 3227
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: vergeet alles....

Berichtdoor cremalover » di 07 nov 2017, 12:35

Lauwe meuk.
Had het niet gezien.
Je hebt een hoge opmerkingsgave.
Izzo Pompei,Mazzer Major met een tamper aan de doser.


Terug naar “Koffie technieken”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

cron