Suiker? Nee honing....

Hoe maak ik een goede... nee, de beste espresso? Hoe schuim ik melk op? Hoe maak ik koffie met een ESE espresso serving? Stel hier je vragen of lees het antwoord!
Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6374
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Suiker? Nee honing....

Berichtdoor cremalover » vr 12 jan 2018, 11:59

Ik drink mijn koffie nooit zonder suiker.
Nu is suiker tegenwoordig zoiets als dioxine dus ben ik een jaar gelden gaan zoeken naar alternatieven.
Kunstmatige zoetstof smaakt goor. Tijdje terug berkensap zoetstof geprobeerd maar dat is hem ook niet.
Wat ik al een jaar gebruik is honing. Niet veel. Weinig zelfs. Bevalt perfect. Geen honingsmaak maar wel gewoon zoet. Als suiker zeg maar.
Misschien iets voor andere liefhebbers van koffie met suiker.

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13174
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Suiker? Nee honing....

Berichtdoor bobbee » vr 12 jan 2018, 12:49

Of ahorn siroop. Ook lekker, heeft beetje dezelfde smaaktint als koffie.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
turboyeast
Berichten: 696
Lid geworden op: do 03 jan 2013, 21:58
Locatie: Havanna aan de Waal

Re: Suiker? Nee honing....

Berichtdoor turboyeast » vr 12 jan 2018, 14:18

Nu is suiker tegenwoordig zoiets als dioxine dus ben ik een jaar gelden gaan zoeken naar alternatieven.
Ik kan twee redenen bedenken om van suiker af te wilen namelijk tandbederf en calorieen.
Maar honing levert beide problemen ook...
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/suiker.aspx

"Suiker levert wel energie, maar voorziet je lichaam niet van de nodige vitamines, mineralen en vezels. Dit geldt voor alle soorten suiker en voor honing, siropen en stropen".

Ik heb eens geexperimenteerd met Stevia...verschrikkelijk. Nu ben ik weer terug bij een pilletje sucralose (of wat er ook voor zoetstof in mag zitten).

Cheers, TY
-------------------------------------------------------
Let's gobblefunk

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13174
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Suiker? Nee honing....

Berichtdoor bobbee » vr 12 jan 2018, 14:20

Zoek dan ook even op zoetstof....
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
turboyeast
Berichten: 696
Lid geworden op: do 03 jan 2013, 21:58
Locatie: Havanna aan de Waal

Re: Suiker? Nee honing....

Berichtdoor turboyeast » vr 12 jan 2018, 14:22

Zoek dan ook even op zoetstof.... Afbeelding
Wat is daarmee? En hiermee trek ik de doos van Pandora open...
Cheers, TY
-------------------------------------------------------

Let's gobblefunk

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13174
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Suiker? Nee honing....

Berichtdoor bobbee » vr 12 jan 2018, 14:26

Zoek dan ook even op zoetstof.... Afbeelding
Wat is daarmee? En hiermee trek ik de doos van Pandora open...
Cheers, TY
Niks. Of misschien wel. Wie weet...
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
turboyeast
Berichten: 696
Lid geworden op: do 03 jan 2013, 21:58
Locatie: Havanna aan de Waal

Re: Suiker? Nee honing....

Berichtdoor turboyeast » vr 12 jan 2018, 14:32

Niks. Of misschien wel. Wie weet...
We komen er vanzelf wel een keer achter. Die zoetstoffen zitten op heel veel plekken in het drinkwater...
Cheers, TY
-------------------------------------------------------

Let's gobblefunk

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13174
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Suiker? Nee honing....

Berichtdoor bobbee » vr 12 jan 2018, 14:37

‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
turboyeast
Berichten: 696
Lid geworden op: do 03 jan 2013, 21:58
Locatie: Havanna aan de Waal

Re: Suiker? Nee honing....

Berichtdoor turboyeast » vr 12 jan 2018, 14:41

Theo had beter glyfosaat als voorbeeld kunnen nemen...
Cheers, TY

The sweetener aspartame and its breakdown products have been a matter of extensive investigation for more than 30 years including experimental animal studies, clinical research, intake and epidemiological studies and post-marketing surveillance. It has been found to be safe and authorised for human consumption for many years and in many countries following thorough safety assessments.
Bron: http://www.efsa.europa.eu/en/topics/topic/aspartame
-------------------------------------------------------

Let's gobblefunk

FrankN
Berichten: 37
Lid geworden op: di 31 okt 2017, 18:38

Re: Suiker? Nee honing....

Berichtdoor FrankN » vr 12 jan 2018, 20:14

Ik drink mijn koffie graag zoet, maar ik moet oppassen met suiker want 'zweef' constant tegen het diabeet zijn. Sinds enige tijd gebruik ik tagatese als suikervervanger. Het minst slechte alternatief. Stevia is verschrikkelijk slecht, en alles wat op adpartaam gebaseerd is, smaakt vreselijk en is volgens mij ook heel ongezond. Mijn echtgenote is heel gelukkig met kokosbloesemsuiker, die ik bij de AH vind, maar heb geen idee of die nu wel gezonder is. Zij beweert van wel


Terug naar “Koffie technieken”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten

cron