1e en 2e krak in Gene Café
Alles wat je wilt weten of vertellen over het zelf branden van koffie. Tips & tricks zijn van harte welkom!
Re: 1e en 2e krak in Gene Café
Berichtdoor Erik82 » zo 14 sep 2014, 15:58
Met mijn profiel heb je daar veel minder last van zolang je tussen de 230-250gr blijft. Werkt wat dat betreft ook beter maar er is zeker wat verschil alleen lang niet zo groot als het oude profiel van lang drogen.
Strietman CT1, LWW EG-1, Lagom P64, Pietro pro brewing, Veel slowkoffie spul
Re: 1e en 2e krak in Gene Café
Berichtdoor Spironski » zo 14 sep 2014, 16:14
Maar "ergens tussen 230-250 gram" is wel heel wat anders dan van 300 gr. naar 250 gram gaan. Dat kan je niet doen zonder je profiel aan te passen, zonder dat het de smaak zal aantasten.
Het grootste verschil tussen Eriks "snelle" profiel en dat wat ik tot nu toe gebruikte zit in die eerste paar minuten. Erik verwarmt voor op 220C en droogt daarna op 210C, ikzelf doe altijd voorverwarmen op 180C en droog daarna ook op 180C. Voor de rest komt het vrijwel overeen (maar ik zal Eriks profiel binnenkort uitproberen).
Ik heb in elk geval wel gemerkt dat de Gene sneller heter brandt bij hogere beladingen, en dat het verschil tussen 230gr of 260 gr. aanzienlijk is.
Het grootste verschil tussen Eriks "snelle" profiel en dat wat ik tot nu toe gebruikte zit in die eerste paar minuten. Erik verwarmt voor op 220C en droogt daarna op 210C, ikzelf doe altijd voorverwarmen op 180C en droog daarna ook op 180C. Voor de rest komt het vrijwel overeen (maar ik zal Eriks profiel binnenkort uitproberen).
Ik heb in elk geval wel gemerkt dat de Gene sneller heter brandt bij hogere beladingen, en dat het verschil tussen 230gr of 260 gr. aanzienlijk is.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder
Re: 1e en 2e krak in Gene Café
Berichtdoor Spironski » zo 14 sep 2014, 17:21
Voor dry-processed boontjes waarschuwen ze zelfs niet meer dan 200 gram te gebruiken!
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder
Re: 1e en 2e krak in Gene Café
Berichtdoor Bert 619 » di 16 sep 2014, 00:19
Opmerking: Waarom kan ik het bericht van Img475 er niet bij plaatsen? Doe het maar zo.
Volgens mij weten zij het ook niet. 1oz = 28.35g x 10.6oz = 300g
http://www.guinealynx.info/weight_conversion.html
Bij de specificaties staat: Chamber Capacity Max 10.6 oz / 250gBericht door lmg475 » zo 14 sep 2014, 17:03Trouwens de officiële website van Gene Café schrijft ook maximum 250 gr voor.
Volgens mij weten zij toch het beste.
http://www.genecafe.com/swww/DBOARD/ind ... t=&bottom=
Volgens mij weten zij het ook niet. 1oz = 28.35g x 10.6oz = 300g
http://www.guinealynx.info/weight_conversion.html
Re: 1e en 2e krak in Gene Café
Berichtdoor bobbee » di 16 sep 2014, 07:28
Gewoon 300 gram erin doen en vooral ook koelen in de gene zoals het in de handleiding staat Bert. Goed bezig!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: 1e en 2e krak in Gene Café
Berichtdoor Bert 619 » di 16 sep 2014, 10:56
Ja dat kan zijn dat ze daar mee in de fout zijn gegaan.
Om het nog duidelijker te maken, in de handleiding staat
3D agitation and convective heating allow the Gene Cafe to roast op to 0.5LBs (250g)
en een afbeelding van een bakje gevuld met bonen op dat bakje de tekst 300g large capacity chamber.
0.5LBs = 226.80g
Om het nog duidelijker te maken, in de handleiding staat
3D agitation and convective heating allow the Gene Cafe to roast op to 0.5LBs (250g)
en een afbeelding van een bakje gevuld met bonen op dat bakje de tekst 300g large capacity chamber.
0.5LBs = 226.80g
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign