Te smerig om te drinken
Alles wat je wilt weten of vertellen over het zelf branden van koffie. Tips & tricks zijn van harte welkom!
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Te smerig om te drinken
Berichtdoor cremalover » vr 23 dec 2016, 15:51
Blend gemaakt van wat zelfgebrande Malabar en een Brasil.
Ik vond vanmorgen de koffie een zeepsmaak hebben.Ondrinkbaar.
Toevallig kwam Bvds langs en die heeft hem ook niet opgedronken.Smerig.
Iemand een idee?
Kun je met willekeurig blenden een ondrinkbaar resultaat behalen?
Ik vond vanmorgen de koffie een zeepsmaak hebben.Ondrinkbaar.
Toevallig kwam Bvds langs en die heeft hem ook niet opgedronken.Smerig.
Iemand een idee?
Kun je met willekeurig blenden een ondrinkbaar resultaat behalen?
Re: Te smerig om te drinken
Berichtdoor Pti » vr 23 dec 2016, 15:58
Mogelijk, van goede druiven kun je ook slechte wijn maken.
Re: Te smerig om te drinken
Berichtdoor fransg » vr 23 dec 2016, 15:59
Blenden kan tricky zijn. Ik heb er nog weinig ervaring mee maar vandaag mengde ik 350g van bonen die best lekker maar wat aan de donkere kant zijn, met 350g van dezelfde die wat licht zijn maar best lekker. Samen blijken ze elkaar niet te verbeteren maar het lijkt wel of ze allebei hun mindere kant behouden terwijl de rest, het best wel lekkere, is verdwenen.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Te smerig om te drinken
Berichtdoor cremalover » vr 23 dec 2016, 16:35
Precies wat ik ook gedaan hebBlenden kan tricky zijn. Ik heb er nog weinig ervaring mee maar vandaag mengde ik 350g van bonen die best lekker maar wat aan de donkere kant zijn, met 350g van dezelfde die wat licht zijn maar best lekker. Samen blijken ze elkaar niet te verbeteren maar het lijkt wel of ze allebei hun mindere kant behouden terwijl de rest, het best wel lekkere, is verdwenen.
250 gram lichter en 250 donkerder van de Brasil gemengd.
Plus wat Malabar.
Re: Te smerig om te drinken
Berichtdoor fransg » vr 23 dec 2016, 16:39
tevoren had ik 25g van elk samengevoegd, dat in de R120 gemalen en 18g daarvan gebruikt. Dat beviel best, maar uit de E8 kwam het minder. Ik kan morgen nogeens kijken of de mix het dan wel weer okee doet op de R120.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Te smerig om te drinken
Berichtdoor @3aan » vr 23 dec 2016, 16:52
Sta vandaag op een kerstmarkt in Lelystad. Lekkere Yellow Bourbon Brasil en een Costa Rica - San Jorge. die apart prima smaken en in de mix leek het assig, zal vast met het weer te maken hebben!?
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Re: Te smerig om te drinken
Berichtdoor fransg » vr 23 dec 2016, 16:55
Leuk om deze complicaties ook te delen, niet slechts de hoogtepunten
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Te smerig om te drinken
Berichtdoor pichichi » vr 23 dec 2016, 17:23
Brazil en Costa Rica zijn elkaars tegenpolen/vervangers in blends. En in ieder geval nooit in gelijke hoeveelheden.Sta vandaag op een kerstmarkt in Lelystad. Lekkere Yellow Bourbon Brasil en een Costa Rica - San Jorge. die apart prima smaken en in de mix leek het assig, zal vast met het weer te maken hebben!?
Ik heb ergens nog een A4´tje op het werk waarin ´vervangers´, soms tot in 2e of 3e lijn genoteerd staan. Ik zal eens opduiken.
Blenden is aparte kunst. Zoals mijn baas altijd zegt: "De bonen moeten huwen. Maar ze kunnen elkaar ook de tent uitvechten."
Op site Sweet Maria´s staat er ook veel over http://legacy.sweetmarias.com/blending.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Brasil met Colombia en Indo werkt altijd wel goed. Heeft Coffee Company ook, en Bocca doet iets soortgelijks.
Ah! How sweet coffee tastes, more delicious than a thousand kisses, milder than muscatel wine.
Coffee, I have to have coffee, and, if someone wants to pamper me, ah, then bring me coffee as a gift!
The Coffee Cantata - J.S.Bach
Coffee, I have to have coffee, and, if someone wants to pamper me, ah, then bring me coffee as a gift!
The Coffee Cantata - J.S.Bach
Re: Te smerig om te drinken
Berichtdoor pichichi » vr 23 dec 2016, 17:26
Van SM site:Blend gemaakt van wat zelfgebrande Malabar en een Brasil.
Ik vond vanmorgen de koffie een zeepsmaak hebben.Ondrinkbaar.
Toevallig kwam Bvds langs en die heeft hem ook niet opgedronken.Smerig.
For an potent Indian Monsooned-type blend you could do something like this:
60% Indian Monsooned Malabar -this high percentage will cup very musty
20% High Quality Robusta: Wet-processed Indonesian or Indian
20% Wet-processed Arabica, for aroma and balance: perhaps Indian, Timor, Java or Sulawesi.
Eventueel Robusta vervangen door een WET processed Arabica. Dus geen unwashed Brazil erin doen.
En andermaal, gelijke delen, zou ik, als is het maar voor de leut (pun intended!), vermijden.
Ah! How sweet coffee tastes, more delicious than a thousand kisses, milder than muscatel wine.
Coffee, I have to have coffee, and, if someone wants to pamper me, ah, then bring me coffee as a gift!
The Coffee Cantata - J.S.Bach
Coffee, I have to have coffee, and, if someone wants to pamper me, ah, then bring me coffee as a gift!
The Coffee Cantata - J.S.Bach
Re: Te smerig om te drinken
Berichtdoor bobbee » vr 23 dec 2016, 18:24
Leuke info pichichi! Dank
Geatapatalked
Geatapatalked
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign