LS,
Bedankt voor jullie reacties en tips.
Ik heb al eens zitten kijken naar de workflow van die Dritan Alsela, maar ik zal eens doorzoeken (goede tip).
Het valt me trouwens wel op dat alleen de "usual suspects" reageren...inbreng van andere forumleden wordt ook zeer gewaardeerd.
Cheers, TY
One man two cups...
Alles over melk, melksoorten en melktechnieken.
- turboyeast
- Berichten: 697
- Lid geworden op: do 03 jan 2013, 21:58
- Locatie: Havanna aan de Waal
Re: One man two cups...
Berichtdoor turboyeast » do 15 mar 2018, 16:28
-------------------------------------------------------
Let's gobblefunk
Let's gobblefunk
- turboyeast
- Berichten: 697
- Lid geworden op: do 03 jan 2013, 21:58
- Locatie: Havanna aan de Waal
Re: One man two cups...
Berichtdoor turboyeast » do 15 mar 2018, 20:37
Neu, maak je geen zorgen...Worden we ergens van Verdacht? As usual?
Wat filmpjes van die Dritan zitten kijken. Erg leuk en mooi om te zien. Brengt me op dezelfde manier tot rust als naar een knapperend houtvuurtje kijken....of een aquarium met vissen. Wat is dat toch?
Frans, zie je de aandacht die Dritan de pre-infusie geeft
Erik, zijn dit 0.5 of 0.75 L kannetjes?
Cheers, TY
Laatst gewijzigd door turboyeast op do 15 mar 2018, 21:24, 2 keer totaal gewijzigd.
-------------------------------------------------------
Let's gobblefunk
Let's gobblefunk
Re: One man two cups...
Berichtdoor fransg » do 15 mar 2018, 21:18
De machine die hij gebruikt heeft zo te zien een willekeurige opwarm-flush nodig. Hij gebruikt waarschijnlijk ook alledaagse Italiaanse donker gebrande bonen die het beste werken als je de koffie er vlotjes doorheen laat fluiten. Niet mijn type machine / bonen / manier.Frans, zie je de aandacht die Dritan de pre-infusie geeft
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: One man two cups...
Berichtdoor Erik82 » vr 16 mar 2018, 08:06
Ik heb geen idee. Enige wat ik weet is dat in een 0.35L maar net genoeg voor 2 past dus een 0.5L zal zeker niet genoeg zijn voor 4. Dan moet je echt een 0.75L hebben. Dat is mijn logica zonder er verder ervaring mee te hebben.Erik, zijn dit 0.5 of 0.75 L kannetjes?
Cheers, TY
Strietman CT1, LWW EG-1, Lagom 01 - 102mm blind burrs (pre-order), Pietro pro brewing, Veel slowkoffie spul
Re: One man two cups...
Berichtdoor Marcje » vr 16 mar 2018, 12:40
Mijn bijdrage ook maar even dan
Ik heb Motta kannetjes van resp 0.5, 0.35 en 0.25l. Niet heel groot dus. Als ik er een stuk of 6 moet zetten dan gebruikt ik de grootste om uit te schenken, en die van 0.35 om steeds nieuwe melk op te schuimen, welke ik dan steeds in de grooste bijgiet. Idd nooit de eerder geschuimde melk opnieuw opschuimen, dat werkt niet, maar je kunt 1 kannetje prima blijven bijvullen.
Bij ons op het werk hebben we een koffiebar (met een KvdW 2 groeps Mirage, een MK K30 en een Mazzer Robur) en daar laten ze de overgebleven melk ook in de kannetjes staan. Als het rustig is staan die kannetjes (met opgeschuimde melk) in een laagje ijswater en worden bij een volgende serie weer met vers gestoomde melk bijgevuld. Dat lijkt me wat overdreven voor thuis, en weet ook niet of het veel nut heeft, maar het smaakt iig prima.
Ik heb Motta kannetjes van resp 0.5, 0.35 en 0.25l. Niet heel groot dus. Als ik er een stuk of 6 moet zetten dan gebruikt ik de grootste om uit te schenken, en die van 0.35 om steeds nieuwe melk op te schuimen, welke ik dan steeds in de grooste bijgiet. Idd nooit de eerder geschuimde melk opnieuw opschuimen, dat werkt niet, maar je kunt 1 kannetje prima blijven bijvullen.
Bij ons op het werk hebben we een koffiebar (met een KvdW 2 groeps Mirage, een MK K30 en een Mazzer Robur) en daar laten ze de overgebleven melk ook in de kannetjes staan. Als het rustig is staan die kannetjes (met opgeschuimde melk) in een laagje ijswater en worden bij een volgende serie weer met vers gestoomde melk bijgevuld. Dat lijkt me wat overdreven voor thuis, en weet ook niet of het veel nut heeft, maar het smaakt iig prima.
dus...
Re: One man two cups...
Berichtdoor fransg » vr 16 mar 2018, 15:16
Bij de Koffie Salon zag ik een poos terug dat ze een gekoelde lade hebben waarin de kan met reeds gestoomde maar even niet gebruikte melk in zetten, die kan dan later als de melk en (vooral ook de kan!) weer goed is afgekoeld, gewoon weer worden gebruikt.Als het rustig is staan die kannetjes (met opgeschuimde melk) in een laagje ijswater en worden bij een volgende serie weer met vers gestoomde melk bijgevuld. Dat lijkt me wat overdreven voor thuis, en weet ook niet of het veel nut heeft, maar het smaakt iig prima.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
- cremalover
- Berichten: 6460
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: One man two cups...
Berichtdoor cremalover » zo 23 dec 2018, 12:32
4 groeps VBM.De machine die hij gebruikt heeft zo te zien een willekeurige opwarm-flush nodig. Hij gebruikt waarschijnlijk ook alledaagse Italiaanse donker gebrande bonen die het beste werken als je de koffie er vlotjes doorheen laat fluiten. Niet mijn type machine / bonen / manier.Frans, zie je de aandacht die Dritan de pre-infusie geeft
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign