Esoresso zuur +/- 5 weken na branding
Geplaatst: wo 13 jun 2018, 20:53
Na een week of 5 na branddatum beginnen veel bonen mij te zuur te smaken. Kan ik hier iets aan doen?
Ik heb nu https://giraffecoffee.nl/winkel/koffie/the-blend/ van branddatum 3 mei. Na 1,5 week begon deze erg lekker te smaken tot eind mei. Bij mij begint het vaak zuurder te snaken vanaf het moment dat ik de maalgraad fijner moet gaan stellen. De eerste weken stel ik bijna niet bij en blijft de doorloop constant, maar er lijkt een omslagpunt te zijn. Ik doe 17-18 gram gemalen bonen op 35ml gewogen espresso.
Ik drink met name zuid amerikaanse bonen. Misschien is het normaal en moet ik zorgen dat ze eerder op zijn. Maar helpt het als ik fijner maal en minder doseer? Of grover malen en meer doseren of temperatuur aanpassen? Of....?
Ik heb nu https://giraffecoffee.nl/winkel/koffie/the-blend/ van branddatum 3 mei. Na 1,5 week begon deze erg lekker te smaken tot eind mei. Bij mij begint het vaak zuurder te snaken vanaf het moment dat ik de maalgraad fijner moet gaan stellen. De eerste weken stel ik bijna niet bij en blijft de doorloop constant, maar er lijkt een omslagpunt te zijn. Ik doe 17-18 gram gemalen bonen op 35ml gewogen espresso.
Ik drink met name zuid amerikaanse bonen. Misschien is het normaal en moet ik zorgen dat ze eerder op zijn. Maar helpt het als ik fijner maal en minder doseer? Of grover malen en meer doseren of temperatuur aanpassen? Of....?