De lange preinfusie

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13272
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen

Re: De lange preinfusie

Berichtdoor bobbee » zo 24 mar 2024, 16:55

Leuk! Geniet ervan.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

HuibN
Berichten: 118
Lid geworden op: zo 20 sep 2020, 17:40
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: De lange preinfusie

Berichtdoor HuibN » wo 24 apr 2024, 11:53

Alle parameters hetzelfde maar alleen de pre-infusie druk veranderd.
Het shot met de lage druk had nog wat bitterheid en met de hoge druk had nog steeds wat zuren en was voller van smaak en had sterk mijn voorkeur.
Koffie Manhatten Pepe Jijón - Washed / filter roast
Grouphead 92 gr. Brewboiler 94 gr.
Opvallend is voor mij dat met een lage pre-infusie de koffie veel sneller loopt
Bijlagen
2 + 6 bar.png
Nurri Leva / Lagom P64 / IKAWA roaster

Gebruikersavatar
cremalover
Berichten: 6426
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: De lange preinfusie

Berichtdoor cremalover » wo 24 apr 2024, 15:39

Alle parameters hetzelfde maar alleen de pre-infusie druk veranderd.
Het shot met de lage druk had nog wat bitterheid en met de hoge druk had nog steeds wat zuren en was voller van smaak en had sterk mijn voorkeur.
Koffie Manhatten Pepe Jijón - Washed / filter roast
Grouphead 92 gr. Brewboiler 94 gr.
Opvallend is voor mij dat met een lage pre-infusie de koffie veel sneller loopt
Interessant.Zo zie je maar.Aangezien ik zuur haat komt dat voor mij goed uit.

HuibN
Berichten: 118
Lid geworden op: zo 20 sep 2020, 17:40
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: De lange preinfusie

Berichtdoor HuibN » wo 24 apr 2024, 17:28

Volgende shot ga ik dan weer met 6 bar doen en een hogere water temperatuur. Dan zal het beetje zure wat ik overigens niet zo erg vind, weg zijn
Nurri Leva / Lagom P64 / IKAWA roaster


Terug naar “Hefboom- / lever apparaten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten

cron