boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller
- cremalover
- Berichten: 6374
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller
Berichtdoor cremalover » ma 09 mar 2015, 17:17
Boilerdruk vandaag nog meer opgeschroeft en voila.
Geen azijn meer maar espresso. Stond met 1.1 echt veel te laag.
Geen azijn meer maar espresso. Stond met 1.1 echt veel te laag.
-
- Berichten: 45
- Lid geworden op: di 22 okt 2013, 10:43
Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller
Berichtdoor Chateau Rouge » ma 09 mar 2015, 23:19
Bij het lezen van het onderwerp dacht ik even dat de verhoging zoveel kalk opleverde dat er hele flessen azijn doorheen gingen om het weer te verhelpen . Gelukkig ging het over de smaak van de koffie die alleen maar beter werd!
- cremalover
- Berichten: 6374
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller
Berichtdoor cremalover » di 10 mar 2015, 06:03
Nou ja voor mij is ie beter.Bij het lezen van het onderwerp dacht ik even dat de verhoging zoveel kalk opleverde dat er hele flessen azijn doorheen gingen om het weer te verhelpen . Gelukkig ging het over de smaak van de koffie die alleen maar beter werd!
Anderen zullen het weer te bitter vinden.
Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller
Berichtdoor Erik82 » di 10 mar 2015, 07:23
Je moet nu wel erg op gaan passen dat je donker gebrande bonen niet gaat verbranden. Op de meeste machines staat 1.4 voor zwaar verbrande koffie door temperaturen op de puck van rond of boven de 100C. Jou machine kan het blijkbaar aan maar ik zou het niemand aanraden.
Strietman CT1, LWW EG-1, Lagom P64, Veel slowkoffie spul
- cremalover
- Berichten: 6374
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller
Berichtdoor cremalover » di 10 mar 2015, 10:51
Geen idee wat de temperatuur nu op de puck is.
De smaak van de koffie is een stuk zoeter geworden.
bij 1.2 zat ik op 96 graden bij het begin van het shot en op 93 op het eind van het shot.
Izzo levert ze van huis uit op 1.5.
De 1.1 waar die op stond ging nergens over.
De smaak van de koffie is een stuk zoeter geworden.
bij 1.2 zat ik op 96 graden bij het begin van het shot en op 93 op het eind van het shot.
Izzo levert ze van huis uit op 1.5.
De 1.1 waar die op stond ging nergens over.
- cremalover
- Berichten: 6374
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re:
Berichtdoor cremalover » di 10 mar 2015, 13:18
Zit al 20 seconden in de tweede crack.Had je niet net zo goed iets een iets meer donkere branding kunnen gebruiken met een druk van 1.2?
Ik heb op de Gaggia een 1.1/1.2 band en heb zelfs met de licht gebrande bonen nergens last van!
En de Gaggia is ook een Dipper.
Kan zijn dat de pompei groep zwaarder is en daarom een meer dempende werking op de temperatuur heeft.
Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller
Berichtdoor HolyBean » di 10 mar 2015, 13:53
Volgens mij gaat het hier om smaak. Alwin weet een straf bakje te waarderen waar anderen liever azijn proeven, zo is het toch?
LM Linea 1 - Compak K-10 Doserless - Quest M3 (PID mod)
- turboyeast
- Berichten: 696
- Lid geworden op: do 03 jan 2013, 21:58
- Locatie: Havanna aan de Waal
Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller
Berichtdoor turboyeast » di 10 mar 2015, 14:45
LS,
Cheers, TY
Ik ben benieuwd wat deze verhoging voor effect heeft op de warmtehuishouding van de groep. Ik ben er juist achter gekomen dat bij een boilerdruk van 1.2 bar mijn groep thermisch verzadigd raakt, waardoor de espresso's te heet worden. De boilerdruk staat nu op 0.8-1.0 bar, maar nog geen tijd gehad voor experimenten.bij 1.2 zat ik op 96 graden bij het begin van het shot en op 93 op het eind van het shot.
Cheers, TY
-------------------------------------------------------
Let's gobblefunk
Let's gobblefunk
- cremalover
- Berichten: 6374
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller
Berichtdoor cremalover » di 10 mar 2015, 15:27
Hou idd niet van zuur.Volgens mij gaat het hier om smaak. Alwin weet een straf bakje te waarderen waar anderen liever azijn proeven, zo is het toch?
Wel van fruit.niet van zuur.
Terug naar “Hefboom- / lever apparaten”
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 28 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+01:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign