boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller
-
- Berichten: 17
- Lid geworden op: za 05 jan 2013, 03:14
Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller
Berichtdoor leverlover » do 12 mar 2015, 02:23
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller
Berichtdoor cremalover » do 12 mar 2015, 06:47
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller
Berichtdoor cremalover » do 12 mar 2015, 08:08
Ben de enige.Ik heb heel wat lever machines en nog meer lever machines gehad maar nooit een waarvan de boilerdruk boven de 1,0 hoefde. Hoe betrouwbaar is je manometer? Lijkt mij echt veel te heet. Ik heb zelf maar een keer een (meer dan goede) espresso uit een Izzo Pompeii gedronken en die stond volgens mij rond de 0,9 - 1,0 bar. Maar zoals zo vaak gezegd: smaak zegt meer dan getallen ik kan me echter niet voorstellen dat 1,4 boilerdruk optimaal is. Ben benieuwd naar ervaringen van ander Pompeii gebruikers.
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller
Berichtdoor cremalover » vr 13 mar 2015, 17:23
https://www.youtube.com/watch?v=BiOD1KpZRzY&t=37" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller
Berichtdoor Erik82 » za 14 mar 2015, 08:01
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller
Berichtdoor cremalover » za 14 mar 2015, 08:08
De groep is twee keer zo zwaar als die van een Strega en ongeveer 1,5 keer zo groot.
Dan krijg je ook een andere warmteuitwisseling met de omgeving.
Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller
Berichtdoor Erik82 » za 14 mar 2015, 17:28
Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller
Berichtdoor Alice » do 28 mei 2015, 17:10
Op 1.1 bleef de espresso net iets te koel en wat aan de zure kant. Nu op 1.4 is de temperatuur prima en het echte zuur is er vanaf.
Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller
Berichtdoor Spironski » vr 29 mei 2015, 02:00
Re: boilerdruk naar 1.4 =azijnkiller
Berichtdoor Edwin45 » zo 05 jul 2015, 07:33
Nu minder gedoseerd (16gram) in 17 gram naked VST, en veel fijner gaan malen en opgelost.(niet verwacht eerlijk gezegd omdat ik vd ene Braziliaanse boon naar de andere ben gegaan (onkunde)
Ook doe ik mijn cooling flush minder lang.
Olympus Eureka E75
Terug naar “Hefboom- / lever apparaten”
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten
Onze partners
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.