Eat me opvalt is dat donkere brandingen niet meer mogelijk zijn.Lijkt alsof ze iets aan het temperatuurmanagement gedaan hebben.
Met mijn 2600 kon ik echt donker branden.Naar behoefte.
Met mijn nieuwe lukt dit niet.Zelfs bij dieper door randen in tweede crack niet.Met drie type bonen geprobeerd.
Dit is 10 sec in de tweede crack.
Ga nog wat experimenteren .Buiten!
Wil niet dat mijn keuken in de fik gaat.
Indien geen verbetering gaat die in de verkoop.
Ik mis mijn bitters.Zonder bitter voor mij geen lekkere koffie.
Behmor2020
- cremalover
- Berichten: 6435
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
- cremalover
- Berichten: 6435
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Behmor2020
Berichtdoor cremalover » ma 14 nov 2022, 11:57
Heb de Gene nog.Maar dit is wel een tegenvaller.
- gilleko B.
- Berichten: 5648
- Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42
Re: Behmor2020
Berichtdoor bobbee » ma 14 nov 2022, 19:39
Beetje overdreven voor bittere koffie.Een Aillio Bullit kan ook!
️
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Behmor2020
Berichtdoor bvds » ma 14 nov 2022, 20:50
kleinere batch?
Espresso: Elektra MCAL / Olympia Cremina '82 / Cafelat Robot / Niche Zero / Eureka XL
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs
Re: Behmor2020
Berichtdoor bobbee » ma 14 nov 2022, 21:06
Hele goeie! Ik deed 333 gram per keer. Zo haal je uit een kg 3 batches en kreeg redelijk goede resultaten qua kleur.kleinere batch?
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
- cremalover
- Berichten: 6435
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Behmor2020
Berichtdoor cremalover » di 15 nov 2022, 09:34
Lichtere boon is wel heerlijk in mijn bialetti.
Re: Behmor2020
Berichtdoor bobbee » di 15 nov 2022, 13:04
Licht, Medium, donker. Alles helemaal goed hoor! Je weet tenminste wat je lekker vindt! Daar gaat het alleen maar om.Lichtere boon is wel heerlijk in mijn bialetti.
Dat hele lichte vind ik niet te pruimen, dat hele donkere ook niet. Voor mij is medium roast doorgaans perfect.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign