ESE in de Horeca

Espressotopia

Re: ESE in de Horeca

Berichtdoor Espressotopia » do 23 okt 2008, 13:04

Je ziet weleens koffiezaken of andere horeca die een kleine kaart van speciale koffie willen aanbieden. Dat doen ze dan vaak met ESE-servings. Helaas is de machine altijd afgesteld op losse koffie en zijn de servings vaak oud, waardoor het resultaat bijna nooit bevredigend is en je beter de standaard koffie kunt bestellen.

Gebruikersavatar
original andalucia
Berichten: 484
Lid geworden op: do 03 jan 2008, 18:10
Locatie: Gulpen
Contacteer:

Re: ESE in de Horeca

Berichtdoor original andalucia » do 23 okt 2008, 13:56

door een "Nederlandse" bak koffie te zetten met een serving en dan te zeggen dat het lang duurt....en minder lekker is....
Cafes Castel en andere Spaanse producten in de Spaanse Winkel

Espressotopia

Re: ESE in de Horeca

Berichtdoor Espressotopia » do 23 okt 2008, 14:29

Maar met een espressomachine kun je alleen koffie maken op basis van een espresso. Om een Nederlandse hoeveelheid in je kopje te krijgen, moet je extra water toevoegen. Dat kan door het water gewoon extra in het kopje te doen (Americano) of door een grovere maling te gebruiken (Lungo). ESE-servings hebben espressomaling, dus kun je met servings alleen Americano's maken. Let dan wel op dat je eerst het hete water in het kopje doet en pas daarna de espresso. Zo blijft je crema beter intact.

Gebruikersavatar
original andalucia
Berichten: 484
Lid geworden op: do 03 jan 2008, 18:10
Locatie: Gulpen
Contacteer:

Re: ESE in de Horeca

Berichtdoor original andalucia » do 23 okt 2008, 15:44

Yep, jij weet hoe het moet.... ;) , maar vele in de horeca zouden de servings gewoonweg zolang laten lopen dat de hoeveelheid om een Lungo te verkrijgen bereikt is..... :oops: En die gaat veeeeeeeeel langer duren dan de 25 a 30 seconden...
Cafes Castel en andere Spaanse producten in de Spaanse Winkel

linn
Berichten: 11
Lid geworden op: za 01 nov 2008, 08:51

Re: ESE in de Horeca

Berichtdoor linn » zo 09 nov 2008, 11:39

dmv verschillende zeefjes te plaatsen in de servinghouders kan je lungo en espresso maken. De prof machine met servinghouders eronder is trouwens een uitvinding van illy (amerika). Het werkt zeer schoon en stil, tevens heb je nooit te maken met oude koffie of afstelproblemen. Begrijp me goed, zelf malen is mooier maar dit is voor sommige bedrijven een goede optie.

Espressoking
Berichten: 9
Lid geworden op: do 20 nov 2008, 22:16

Re: ESE in de Horeca

Berichtdoor Espressoking » ma 24 nov 2008, 20:48

Bij Palombini hebben ze verschillende servings, voor de lungo, en een andere voor de espresso.
Ze werken bij palombini veel met de unic twin rumba. Dit is een pistonmachine waar twee DCA groepen op gemonteerd zijn. hierdoor kun je vier lungo's of espresso tegelijk maken. of een variatie van dit.
gr_dca.jpg
De unic.
(151.97 KiB) 3320 keer gedownload

Gebruikersavatar
original andalucia
Berichten: 484
Lid geworden op: do 03 jan 2008, 18:10
Locatie: Gulpen
Contacteer:

Re: ESE in de Horeca

Berichtdoor original andalucia » ma 24 nov 2008, 21:21

apart :shock: .

trouwens , als monteur kom je ese machines veel tegen ?
Cafes Castel en andere Spaanse producten in de Spaanse Winkel

Espressoking
Berichten: 9
Lid geworden op: do 20 nov 2008, 22:16

Re: ESE in de Horeca

Berichtdoor Espressoking » ma 24 nov 2008, 21:56

Ik kom niet zoveel ESE machines tegen, het is ook een vrij duur product.
Daardoor kiezen de meeste ondernemers voor een traditionele machine.
Toch is het werken met servings veel schoner, en je hebt een constante kwaliteit van je product.

Gebruikersavatar
original andalucia
Berichten: 484
Lid geworden op: do 03 jan 2008, 18:10
Locatie: Gulpen
Contacteer:

Re: ESE in de Horeca

Berichtdoor original andalucia » ma 24 nov 2008, 22:08

Ik kom niet zoveel ESE machines tegen, het is ook een vrij duur product.
Daardoor kiezen de meeste ondernemers voor een traditionele machine.
Toch is het werken met servings veel schoner, en je hebt een constante kwaliteit van je product.

och duur...een molen heb je niet nodig.... als ik zie hoe groot de bergen koffie zijn die altijd rondom de molens zwerft...

Als je 7 gram gebruikt per espresso... kun je er 142 maken... als je niets strooit en perfect 7 gram hebt......en dat heeft niemand.. Vooral de horeca met sterk wisselend personeel. Prijzen zitten volgens mij meestal in de horeca rond de 14 euro per kilo ( kan ook meer )...maakt 10 cent per espresso...( bij perfect dosering :roll:

Bij servings heb je ze vanaf zo een 18 cent per serving al. constante kwaliteit en resultaat. kosten van de molen en verlies in gemalen koffie meegetelt zit je niet veel duurder....
Cafes Castel en andere Spaanse producten in de Spaanse Winkel

j.burg25
Berichten: 1
Lid geworden op: di 19 feb 2013, 20:50

Re: ESE in de Horeca

Berichtdoor j.burg25 » di 19 feb 2013, 21:27

weet iemand wat een unic twin rumba met piston kost ongeveer voor 4 koppen te zetten


Terug naar “Servings, Pads en Cups”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast