Rotterzwam
Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Re: Rotterzwam
Berichtdoor R&B » wo 17 feb 2016, 18:16
Nou, je zou eea kunnen autoclaveren in een snelkookpan.LS,
Adriaan heeft gelijk dat je andere schimmels niet kunt uitsluiten. Op de onderste puck zie je een groenige schimmel.
Die groene schimmel heeft veel weg van een penicillium of een aspergillus. Mocht je je broed willen hergebruiken dan kan dergelijke contaminatie (uiteindelijk) wel een probleem worden.
Voor eenmalig gebruik voorzie ik verder ook geen probleem hiermee.
Behmor 1600+, Baratza Sette 270W, La San Marco SM95A, Faema MC90, La Pavoni Europiccola, mini Gaggia, Bezzera Magica, Bosch B30
Re: Rotterzwam
Berichtdoor @3aan » wo 17 feb 2016, 20:53
Hoe lang stel je voor in een autoclaaf?
En moet er dan nog extra vloeistof worden toegevoegd?
En moet er dan nog extra vloeistof worden toegevoegd?
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Re: Rotterzwam
Berichtdoor R&B » vr 19 feb 2016, 13:14
Een kwartier op 121gr is voldoende. Dat is ook de normale temperatuur van een snelkookpan.
Er moet een beetje water in de pan voor stoomvorming, zie hiervoor de instructies van je pan.
De koffiepucks zelf zou ik in een bakje doen zodat eea niet te nat wordt.
Er moet een beetje water in de pan voor stoomvorming, zie hiervoor de instructies van je pan.
De koffiepucks zelf zou ik in een bakje doen zodat eea niet te nat wordt.
Behmor 1600+, Baratza Sette 270W, La San Marco SM95A, Faema MC90, La Pavoni Europiccola, mini Gaggia, Bezzera Magica, Bosch B30
Re: Rotterzwam
Berichtdoor @3aan » vr 19 feb 2016, 13:57
ik ga het eens proberen, met de pucks van 2 weken moet ik zat hebben en dan proberen enkele Champions te "zaaien"
wordt nog druk op de vensterbank, staan al Chili gezaaid en zoete Puntpaprika en Natuurkomkommers en dan een donkere bak voor de schimmels!
wordt nog druk op de vensterbank, staan al Chili gezaaid en zoete Puntpaprika en Natuurkomkommers en dan een donkere bak voor de schimmels!
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
- turboyeast
- Berichten: 696
- Lid geworden op: do 03 jan 2013, 21:58
- Locatie: Havanna aan de Waal
Re: Rotterzwam
Berichtdoor turboyeast » vr 19 feb 2016, 15:43
Ja, ik denk dat dit prima is. Helemaal geen slecht idee om de koffiepucks op te sparen en ze dan batchgewijs te autoclaveren. Het is me alleen niet duidelijk of door het autoclaveren essentiele nutrienten kapot gaan.Een kwartier op 121gr is voldoende. Dat is ook de normale temperatuur van een snelkookpan.
Er moet een beetje water in de pan voor stoomvorming, zie hiervoor de instructies van je pan.
De koffiepucks zelf zou ik in een bakje doen zodat eea niet te nat wordt.
Ben erg benieuwd naar de stand van zaken, maar ik durf de deksel er niet meer af te halen...
Cheers, TY
-------------------------------------------------------
Let's gobblefunk
Let's gobblefunk
- turboyeast
- Berichten: 696
- Lid geworden op: do 03 jan 2013, 21:58
- Locatie: Havanna aan de Waal
Re: Rotterzwam
Berichtdoor turboyeast » wo 24 feb 2016, 16:22
LS,
weer een update. De hele bak is nu volgegroeid met mycellium. Binnenkort moet het losgaan. Ik heb honger...
Cheers, TY
Update 24 feb 2016.
weer een update. De hele bak is nu volgegroeid met mycellium. Binnenkort moet het losgaan. Ik heb honger...
Cheers, TY
Update 24 feb 2016.
-------------------------------------------------------
Let's gobblefunk
Let's gobblefunk
- turboyeast
- Berichten: 696
- Lid geworden op: do 03 jan 2013, 21:58
- Locatie: Havanna aan de Waal
Re: Rotterzwam
Berichtdoor turboyeast » ma 29 feb 2016, 20:08
LS,
we gaan los!
Prachtig dit....
Cheers, TY
Update 28 feb 2016
Update 29 feb 2016 's morgens
Update 29 feb 2016 's avonds
we gaan los!
Prachtig dit....
Cheers, TY
Update 28 feb 2016
Update 29 feb 2016 's morgens
Update 29 feb 2016 's avonds
-------------------------------------------------------
Let's gobblefunk
Let's gobblefunk
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+01:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign