Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Wijmaar
Berichten: 365
Lid geworden op: di 18 apr 2017, 08:06

Het grote broodbaktopic

Berichtdoor Wijmaar » za 10 nov 2018, 09:23

Prachtig!
Thanks!

Afbeelding

Haar zusje heeft inmiddels ook de oven verlaten. Zakte iets in tijdens het insnijden, dus denk net iets te lang gestaan. Is wel weer mooi omhoog gekomen in de oven, maar lijkt een iets hardere / dikkere korst te hebben. Ben benieuwd!

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13175
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor bobbee » za 10 nov 2018, 09:53

Ongetwijfeld ook heerlijk. Ietsie te lang gestaan maar wat maakt het uit.

Wat zit er in het deeg? Het is donker.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Gebruikersavatar
DeepnGroond
Berichten: 86
Lid geworden op: do 13 sep 2018, 18:14

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor DeepnGroond » za 10 nov 2018, 11:42

Mooi! Benieuwd wat die extra tijd voor de smaak heeft gedaan.

Wijmaar
Berichten: 365
Lid geworden op: di 18 apr 2017, 08:06

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor Wijmaar » za 10 nov 2018, 11:52

Ongetwijfeld ook heerlijk. Ietsie te lang gestaan maar wat maakt het uit.

Wat zit er in het deeg? Het is donker.
Het is deze: https://uitdekeukenvanarden.blogspot.co ... n.html?m=1

Dus:

Levain:
20 gram desem (van tarwebloem, volkorenmeel of roggemeel), 100% hydratatie
90 gram volkorenmeel
90 gram water, ± 20 °C

Deeg:
de levain
300 gram volkorenmeel
350 gram Franse bloem T65
400 + 45 gram water, ± 25 °C
12 gram zout
125 gram walnoten
Mooi! Benieuwd wat die extra tijd voor de smaak heeft gedaan.
Ik ook! Straks bij de lunch even aansnijden.


Wijmaar
Berichten: 365
Lid geworden op: di 18 apr 2017, 08:06

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor Wijmaar » za 10 nov 2018, 12:55

Afbeelding

Dit was de, op het oog, iets ingezakte variant. Smaak is echt fijn! Licht zuurtje, maar absoluut niet overheersend, en de notensmaak is lekker aanwezig.

Was mijn eerste brood met zo’n hoge hydratatie, dat is het iets lastigere verwerken meer dan waard. Lekker mals brood, met een mooie dunne knapperige korst. Blijvertje!

mutsje
Berichten: 681
Lid geworden op: vr 07 okt 2016, 21:44
Locatie: Leiden

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor mutsje » zo 11 nov 2018, 16:05

Ziet er uitstekend uit. Ik hoef niet te bakken vandaag, hoewel ik appelsroosjes en gevulde koeken met de kids heb gemaakt :) de oven moet toch elke dag werken hier in huis.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Gebruikersavatar
DeepnGroond
Berichten: 86
Lid geworden op: do 13 sep 2018, 18:14

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor DeepnGroond » zo 11 nov 2018, 17:48

Lekker.
Hier vandaag niet veel verder gekomen dan het maken van spijs en marsepein. Samen 1,5 kg. Dat kan nu rustig een paar weken rijpen. Misschien vanavond nog wat speculaas bakken, staat ook nog een pondje deeg van in de koelkast.

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 14929
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor fransg » zo 11 nov 2018, 18:22

8A604C39-3C91-4112-8AFB-F3368FCB8BCD.jpeg
Vergeten na opwarmen op hoogste stand om het thermostaat lager te zetten, was afgeleid door lang telefoongesprek...
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13175
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor bobbee » zo 11 nov 2018, 18:30

Niks mis mee!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

mutsje
Berichten: 681
Lid geworden op: vr 07 okt 2016, 21:44
Locatie: Leiden

Re: Het grote broodbaktopic

Berichtdoor mutsje » ma 12 nov 2018, 19:56

gewoon knauw extra geven Frans :) is goed voor de kaakspieren.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven


Terug naar “De Huiskamer”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 23 gasten

cron