Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor bobbee » ma 24 sep 2018, 22:53
Zo kom je toch ineens weer wat leuks tegen in de lokale kringloopwinkel :
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor fransg » di 25 sep 2018, 07:57
Leuk! Van een soort geperst materiaal? Ik gebruik mijn mandjes nooit meer, moet die eens weggeven.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor bobbee » di 25 sep 2018, 12:01
Dit zijn houtvezel mandjes.
http://www.weekendbakery.com/webshop/nl ... iraal.html
Waarom gebruik je de rijsmandjes niet meer? Leg je het deeg in een bak voor het rijzen?
http://www.weekendbakery.com/webshop/nl ... iraal.html
Waarom gebruik je de rijsmandjes niet meer? Leg je het deeg in een bak voor het rijzen?
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor fransg » di 25 sep 2018, 17:21
eerst is het beslag nog slap, maar als het eenmaal een bol aan het worden is, ligt het in een grote kom op een iets bolle onderkant, en daarna bol ik het nog eens op en schuif het zo de oven in.Waarom gebruik je de rijsmandjes niet meer?
Toen ik de mandjes nog gebruikte, lag het deeg daar in te luieren en hoefde niet een bolling van zich eigen te ontwikkelen. Dan had het ook meer de neiging in de oven ineen te zakken omdat het mandje weg was gehaald.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor mutsje » di 25 sep 2018, 18:33
Eerste brood uit de oven op hetelucht 200 graden met regelmatig stoom injectie. Moet zeggen smaakte enorm lekker.
Vanavond gaat volgende brood er in en schroef ik de temperatuur op naar 220.
@frans, ik gebruik de rijsmandjes ook niet meer. Kan ze volgens mij net zo goed weg doen. Had nog klein mandje via ali gekocht maar die is echt te klein Wil binnenkort met deze nieuwe oven ook eens stokbrood proberen te maken. Maar na veel youtube kijken is dat wel een sport om goed te krijgen.
Vanavond gaat volgende brood er in en schroef ik de temperatuur op naar 220.
@frans, ik gebruik de rijsmandjes ook niet meer. Kan ze volgens mij net zo goed weg doen. Had nog klein mandje via ali gekocht maar die is echt te klein Wil binnenkort met deze nieuwe oven ook eens stokbrood proberen te maken. Maar na veel youtube kijken is dat wel een sport om goed te krijgen.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor bobbee » di 25 sep 2018, 20:49
Ja, dat vind ik ook fijn voor mutsje.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor mutsje » di 25 sep 2018, 20:57
Ja was behoorlijke gok maar goed gestoomde groente is ook erg gezond
Goed brood op 220 met stoom stand 1 voor 40 minuten geeft een te grote harde korst. Volgend experiment wordt 220 graden stoom stand 2 voor 30 minuten.
Goed brood op 220 met stoom stand 1 voor 40 minuten geeft een te grote harde korst. Volgend experiment wordt 220 graden stoom stand 2 voor 30 minuten.
Laatst gewijzigd door mutsje op di 25 sep 2018, 22:32, 1 keer totaal gewijzigd.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor bobbee » di 25 sep 2018, 21:06
En lekkerder! Wij hebben al jaren zo'n losse stomer van Braun. Wilt gewoon niet stuk gaan
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 27 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign