Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor fransg » zo 24 jun 2018, 19:55
Als je het eenmaal in de vingers krijgt, ligt het gevaar op de loer dat je bepaalde broden niet meer goed uit elkaar kunt houden in je herinnering.
Ik vraag me af hoe professionele bakkers daarmee omgaan. Zeker als je elke dag in alle vroegte meerdere broden bakt omdat de winkels gevuld moeten, dan moet er op zeker moment toch een grens zitten aan hoeveel broden je je eigen nog kunt herinneren en gaan de kleine verschillen op den duur vervagen waardoor je steeds meer moeite krijgt je elk broodje nog helder voor de geest te halen, zeker als je op gevement wat ouder wordt en aan de drank geraakt.
Ik vraag me af hoe professionele bakkers daarmee omgaan. Zeker als je elke dag in alle vroegte meerdere broden bakt omdat de winkels gevuld moeten, dan moet er op zeker moment toch een grens zitten aan hoeveel broden je je eigen nog kunt herinneren en gaan de kleine verschillen op den duur vervagen waardoor je steeds meer moeite krijgt je elk broodje nog helder voor de geest te halen, zeker als je op gevement wat ouder wordt en aan de drank geraakt.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor mutsje » zo 24 jun 2018, 21:58
Frans, mijn browser zegt dat we de 200 aangetikt hebben woei. Wat een hot topic. Ook de temperatuur in den oven dient goed te zijn natuurlijk voor het brood bakken. Ik denk dat de professionele bakkers gewoon in de sleur hun ding doen net als anderen in hun vak. Ik merk dat het mij de laatste tijd steeds meer gaat tegenstaan het dagelijks ritueel te herhalen om een brood te maken. Maar goed morgen ga ik weer vol goede moed een brood bakken zodat de broodtrommeltjes weer gevuld zijn,
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor @3aan » zo 24 jun 2018, 22:15
Je bedoeld 1994?
Deze vandaag op de kofferbak/rommelmarkt in Hoek van Holland gescoord
Is van aluminium, waarschijnlijk een decoratie van op een Broodoven.
Formaat is 310 x 370
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor bobbee » zo 24 jun 2018, 23:20
Als je het echt zat bent dan is er nog de (panasonic) broodbakmachineFrans, mijn browser zegt dat we de 200 aangetikt hebben woei. Wat een hot topic. Ook de temperatuur in den oven dient goed te zijn natuurlijk voor het brood bakken. Ik denk dat de professionele bakkers gewoon in de sleur hun ding doen net als anderen in hun vak. Ik merk dat het mij de laatste tijd steeds meer gaat tegenstaan het dagelijks ritueel te herhalen om een brood te maken. Maar goed morgen ga ik weer vol goede moed een brood bakken zodat de broodtrommeltjes weer gevuld zijn,
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor bobbee » zo 24 jun 2018, 23:21
Awel Frans, ik zie het.Als je het eenmaal in de vingers krijgt, ligt het gevaar op de loer dat je bepaalde broden niet meer goed uit elkaar kunt houden in je herinnering.
Ik vraag me af hoe professionele bakkers daarmee omgaan. Zeker als je elke dag in alle vroegte meerdere broden bakt omdat de winkels gevuld moeten, dan moet er op zeker moment toch een grens zitten aan hoeveel broden je je eigen nog kunt herinneren en gaan de kleine verschillen op den duur vervagen waardoor je steeds meer moeite krijgt je elk broodje nog helder voor de geest te halen, zeker als je op gevement wat ouder wordt en aan de drank geraakt.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor fransg » ma 25 jun 2018, 07:32
Dagelijks bakken lijkt me ook wel een gedoe, dat zou me op gevement ook tegen gaan staan als ik bijvoorbeeld bakker was met een bakkerij. Klanten begrijpen het niet als je gewoon een tijdje wat anders wil doen dan brood -- en dan ineens weer zin krijgt in broodbakken omdat je een idee had en dat nieuwe recept wil uitproberen. Dan is het ook stomvervelend als klanten "dat ene brood" willen dat je helemaal niet meer zo spannend vindt om te maken. Zo raar, klanten willen zelf vaak 'wat anders' in hun leven, ze rennen naar een evenement 'want daar is iets NIEUWS' maar intussen verwachten ze van ons bakkers dat we trouw steeds hetzelfde doen als ze daaraan gewend zijn geraakt.Frans, mijn browser zegt dat we de 200 aangetikt hebben woei. Wat een hot topic. Ook de temperatuur in den oven dient goed te zijn natuurlijk voor het brood bakken. Ik denk dat de professionele bakkers gewoon in de sleur hun ding doen net als anderen in hun vak. Ik merk dat het mij de laatste tijd steeds meer gaat tegenstaan het dagelijks ritueel te herhalen om een brood te maken. Maar goed morgen ga ik weer vol goede moed een brood bakken zodat de broodtrommeltjes weer gevuld zijn,
Ja 200 pagina's vol brood hier, dat is wel een klapper!!
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor mutsje » di 26 jun 2018, 19:36
Den eersten rijs staat alweer vol ongeduld te wachten op zijn meester. Kneden , kneden en in het broodbakblik stoppen. Dan den tweeden rijs en afbakken. Heerlijke geur in huis en lekker brood in den broodtrommel 's ochtends vroeg.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor fransg » di 26 jun 2018, 19:59
chapeau! precies het tableau dat @3aan op den cop tickte
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor @3aan » wo 27 jun 2018, 11:19
Daer moescht ick effen ovendencken.chapeau! precies het tableau dat @3aan op den cop tickte
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 18 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign