Een zoektocht op internet bracht mij bij recepten met koffie.
Nu ben ik ook van het koken, vind het erg leuk om te doen en ga dus binnenkort eens recepten proberen met koffie er in.
Bijvoorbeeld deze; http://koffiebean.nl/nl/chili-con-carne-met-espresso/
Wie van jullie kookt hier ook met koffie?
Recept tips zijn natuurlijk ook welkom
Koken met koffie
Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Koken met koffie
Berichtdoor HarryL » di 20 dec 2016, 09:17
Gear:
- Philips HD8824/1
- Bialetti Venus
- LaCafetière Monaco 8 cup
- Melitta Molino
Re: Koken met koffie
Berichtdoor mutsje » za 24 dec 2016, 20:45
Enige wat ik wel eens maak is dat italiaanse toetje tiramisu. Hier gaat koffie in die rete sterk is en natuurlijk drank!
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven
Re: Koken met koffie
Berichtdoor bobbee » za 24 dec 2016, 21:37
Ik wil deze rub maken voor kip (of rund). Je weet wel, vlees in zakje of bak, olie erbij en deze rub en maar laten marineren voor minimaal een uur of 6. Dan in de oven op 200 graden voor 10 min, dan 10 minuten op 180, keertje draaien en nog 5 minuten of iets langer.
Dan tortilla wraps, stukken kip, sla, tomaat, komkommer en voor de saus yoghurt met wat mayo, peper, zout, Provençaalse kruiden, geperste knoflook en verse gesneden basilicum, eventueel gemalen komijn erdoor...lekker!
Coffee Spice Rub:
1. 4 tl gemalen koffie
2. 3 tl zout
3. 3 tl basterd suiker
4. 4 tl chili poeder
5. 1 tl zwarte peper
6. 1 tl ui poeder
7. 1 tl knoflook poeder
8. 1 ster anijs, gemalen
9. ½ tl cayenne poeder
10. ½ tl kurkuma poeder
11. 1 tl koriander poeder
12. 1 tl komijn poeder
To be continued...
Geatapatalked
Dan tortilla wraps, stukken kip, sla, tomaat, komkommer en voor de saus yoghurt met wat mayo, peper, zout, Provençaalse kruiden, geperste knoflook en verse gesneden basilicum, eventueel gemalen komijn erdoor...lekker!
Coffee Spice Rub:
1. 4 tl gemalen koffie
2. 3 tl zout
3. 3 tl basterd suiker
4. 4 tl chili poeder
5. 1 tl zwarte peper
6. 1 tl ui poeder
7. 1 tl knoflook poeder
8. 1 ster anijs, gemalen
9. ½ tl cayenne poeder
10. ½ tl kurkuma poeder
11. 1 tl koriander poeder
12. 1 tl komijn poeder
To be continued...
Geatapatalked
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Koken met koffie
Berichtdoor HanR » zo 25 dec 2016, 10:24
Koffie/rum taart:
1/2 liter slagroom
2 pakken lange vingers
300 gram bitterkoekjes
6 a 7 cl Stroh rum 80%
Een aantal lekker donkere "Italiaanse" espresso's of lungo's.
Breek of snijd de bitterkoekjes in 4en of in 6en. Doe in een schaal en besprenkel met de rum, zodat deze goed intrekt.
Bekleed intussen bodem en zijkanten van een springvorm (24-28cm )met in koffie geweekte lange vingers.
Klop de slagroom stijf en schep de bitterkoekjes erdoor. Vul de beklede springvorm met de slagroom. Garneren naar smaak met cacaopoeder, pure chocolade, hagelslag of chocoladevlokken.
Vervolgens in de vriezer.
Ontdooitijd bij voorgesneden punten van -18 naar kamertemperatuur ongeveer 40 minuten.
Minder geschikt voor de BOB!
Verstuurd vanaf mijn ALE-L21 met Tapatalk
1/2 liter slagroom
2 pakken lange vingers
300 gram bitterkoekjes
6 a 7 cl Stroh rum 80%
Een aantal lekker donkere "Italiaanse" espresso's of lungo's.
Breek of snijd de bitterkoekjes in 4en of in 6en. Doe in een schaal en besprenkel met de rum, zodat deze goed intrekt.
Bekleed intussen bodem en zijkanten van een springvorm (24-28cm )met in koffie geweekte lange vingers.
Klop de slagroom stijf en schep de bitterkoekjes erdoor. Vul de beklede springvorm met de slagroom. Garneren naar smaak met cacaopoeder, pure chocolade, hagelslag of chocoladevlokken.
Vervolgens in de vriezer.
Ontdooitijd bij voorgesneden punten van -18 naar kamertemperatuur ongeveer 40 minuten.
Minder geschikt voor de BOB!
Verstuurd vanaf mijn ALE-L21 met Tapatalk
Re: Koken met koffie
Berichtdoor HarryL » di 27 dec 2016, 09:07
Ziet er goed uit!
Ik wil deze rub maken voor kip (of rund). Je weet wel, vlees in zakje of bak, olie erbij en deze rub en maar laten marineren voor minimaal een uur of 6. Dan in de oven op 200 graden voor 10 min, dan 10 minuten op 180, keertje draaien en nog 5 minuten of iets langer.
Dan tortilla wraps, stukken kip, sla, tomaat, komkommer en voor de saus yoghurt met wat mayo, peper, zout, Provençaalse kruiden, geperste knoflook en verse gesneden basilicum, eventueel gemalen komijn erdoor...lekker!
Coffee Spice Rub:
1. 4 tl gemalen koffie
2. 3 tl zout
3. 3 tl basterd suiker
4. 4 tl chili poeder
5. 1 tl zwarte peper
6. 1 tl ui poeder
7. 1 tl knoflook poeder
8. 1 ster anijs, gemalen
9. ½ tl cayenne poeder
10. ½ tl kurkuma poeder
11. 1 tl koriander poeder
12. 1 tl komijn poeder
To be continued...
Geatapatalked
Gear:
[/color][/size]
- Philips HD8824/1
- Bialetti Venus
- LaCafetière Monaco 8 cup
- Melitta Molino
[/color][/size]
Re: Koken met koffie
Berichtdoor HarryL » di 27 dec 2016, 09:08
Hmmm! Dit klinkt goed!
Denk niet dat ie in de smaak valt bij iedereen bij mij in huis haha!
Maar ga deze zeker maken.
Denk niet dat ie in de smaak valt bij iedereen bij mij in huis haha!
Maar ga deze zeker maken.
Koffie/rum taart:
1/2 liter slagroom
2 pakken lange vingers
300 gram bitterkoekjes
6 a 7 cl Stroh rum 80%
Een aantal lekker donkere "Italiaanse" espresso's of lungo's.
Breek of snijd de bitterkoekjes in 4en of in 6en. Doe in een schaal en besprenkel met de rum, zodat deze goed intrekt.
Bekleed intussen bodem en zijkanten van een springvorm (24-28cm )met in koffie geweekte lange vingers.
Klop de slagroom stijf en schep de bitterkoekjes erdoor. Vul de beklede springvorm met de slagroom. Garneren naar smaak met cacaopoeder, pure chocolade, hagelslag of chocoladevlokken.
Vervolgens in de vriezer.
Ontdooitijd bij voorgesneden punten van -18 naar kamertemperatuur ongeveer 40 minuten.
Minder geschikt voor de BOB!
Verstuurd vanaf mijn ALE-L21 met Tapatalk
Gear:
[/color][/size]
- Philips HD8824/1
- Bialetti Venus
- LaCafetière Monaco 8 cup
- Melitta Molino
[/color][/size]
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Koken met koffie
Berichtdoor cremalover » di 24 jan 2017, 13:46
Alcohol en espresso.
Dronk ik vroeger altijd in Zwolle.
Goeie espresso met daarnaast borrelglas Baileys met slagroom erop.Lekkerrrrr
Dronk ik vroeger altijd in Zwolle.
Goeie espresso met daarnaast borrelglas Baileys met slagroom erop.Lekkerrrrr
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 27 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign