De Vier Daltons
Re: De Vier Daltons
Berichtdoor R&B » ma 26 jun 2017, 10:51
Wat natuurlijk sterk is aan deze test, is dat het geblindeerd is.
Als je zelf de koffie maalt met de verschillende malers en daar vervolgens je espresso mee zet, ben je sowieso bevooroordeeld. Zelfs als je je dáár bewust van bent.
Als je zelf de koffie maalt met de verschillende malers en daar vervolgens je espresso mee zet, ben je sowieso bevooroordeeld. Zelfs als je je dáár bewust van bent.
Behmor 1600+, Baratza Sette 270W, La San Marco SM95A, Faema MC90, La Pavoni Europiccola, mini Gaggia, Bezzera Magica, Bosch B30
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: De Vier Daltons
Berichtdoor cremalover » ma 26 jun 2017, 16:51
Deleted.Wat natuurlijk sterk is aan deze test, is dat het geblindeerd is.
Als je zelf de koffie maalt met de verschillende malers en daar vervolgens je espresso mee zet, ben je sowieso bevooroordeeld. Zelfs als je je dáár bewust van bent.
Re: De Vier Daltons
Berichtdoor fransg » ma 26 jun 2017, 19:43
Jan van der Weel kwam vandaag langs. Om te beginnen heb ik ook de vier espresso's voor hem gezet. Steeds exact 18g in het 18g VST bakje, en 30g eruit. E5 = 33s, E6=29s, E8=26s, R120=35s
Voorkeur bleek nadat we onderop de kopjes keken: 1=R120, 2-E8, 3=E6, 4=E5
Opmerkelijk, alhoewel ook Jan zei dat de smaak zeer dicht bijeen ligt.
Voor de volgende test heb ik 2kg bonen gemixt, een Tonino 101, een Tonino 96 ook weer van Kenya en die smaakt ook een stuk lichter. Benieuwd wat daaruit komt.
Jan proevende:
Voorkeur bleek nadat we onderop de kopjes keken: 1=R120, 2-E8, 3=E6, 4=E5
Opmerkelijk, alhoewel ook Jan zei dat de smaak zeer dicht bijeen ligt.
Voor de volgende test heb ik 2kg bonen gemixt, een Tonino 101, een Tonino 96 ook weer van Kenya en die smaakt ook een stuk lichter. Benieuwd wat daaruit komt.
Jan proevende:
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: De Vier Daltons
Berichtdoor fransg » ma 26 jun 2017, 19:47
Vervolgens hebben we 30 espresso's gezet, telkens om en om zonder gebruik te maken van de Londinium Distribution Tool en met gebruikmaking ervan. Opgelet hoe gelijkmatig de extractie eruit zag, TDS gemeten en extractie-percentage berekend.
De doorloop werd langzamerhand steeds iets sneller, wat kan komen door verwarming van de maler door relatief intensief gebruik. Ook raakten de bonen op waardoor de druk in de hopper wel afnam tot de bonen op het laatst bijna op waren. Beter is het dezelfde test te herhalen en dan met de hopper steeds even vol.
In de centrifuge braken onder druk van 10g espresso tegen 3500 omwentelingen/minuut, wat telkens een nogal gewelddadig geluid gaf in de centrifuge en ook jammer was van deze vijf metingen waarover Jan nog nader zal berichten.
De doorloop werd langzamerhand steeds iets sneller, wat kan komen door verwarming van de maler door relatief intensief gebruik. Ook raakten de bonen op waardoor de druk in de hopper wel afnam tot de bonen op het laatst bijna op waren. Beter is het dezelfde test te herhalen en dan met de hopper steeds even vol.
In de centrifuge braken onder druk van 10g espresso tegen 3500 omwentelingen/minuut, wat telkens een nogal gewelddadig geluid gaf in de centrifuge en ook jammer was van deze vijf metingen waarover Jan nog nader zal berichten.
Laatst gewijzigd door fransg op ma 26 jun 2017, 19:49, 1 keer totaal gewijzigd.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: De Vier Daltons
Berichtdoor bobbee » ma 26 jun 2017, 20:08
Zo! Onder de indruk van de genomen moeite. Gaaf om te zien!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: De Vier Daltons
Berichtdoor cremalover » ma 26 jun 2017, 21:24
Opmerkelijke resultaat.Gaat tegen al mijn verwachtingen in
Re: De Vier Daltons
Berichtdoor R&B » ma 26 jun 2017, 23:05
Is dat ook de reden dat je je vorige post in dit topic gedelete hebt?Opmerkelijke resultaat.Gaat tegen al mijn verwachtingen in
Wel jammer, want was in principe een prima post.
Uiteraard ook thumbs up @ Frans voor de moeite!
Behmor 1600+, Baratza Sette 270W, La San Marco SM95A, Faema MC90, La Pavoni Europiccola, mini Gaggia, Bezzera Magica, Bosch B30
- cremalover
- Berichten: 6403
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: De Vier Daltons
Berichtdoor cremalover » di 27 jun 2017, 06:18
Nee.Dat is omdat Frans enorm veel werk van zijn onderzoek /vergelijk maakt en ik dat waardeer.Is dat ook de reden dat je je vorige post in dit topic gedelete hebt?Opmerkelijke resultaat.Gaat tegen al mijn verwachtingen in
Wel jammer, want was in principe een prima post.
Uiteraard ook thumbs up @ Frans voor de moeite!
Commentaar of vraagtekens zetten komt dan weer zo lullig en niet-constructief over en dat probeer ik wst te minderen.
Terug naar “Koffiemolens & malers”
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 31 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign