Fiorenzato's grind on demand molens uit Italie
-
- Berichten: 3
- Lid geworden op: wo 22 okt 2014, 16:36
Fiorenzato's grind on demand molens uit Italie
Berichtdoor overexposure » wo 31 jan 2018, 12:45
Mijn nieuwe Fiorenzato's uit Italie gehaald
Re: Fiorenzato's grind on demand molens uit Italie
Berichtdoor GuidovW » wo 31 jan 2018, 20:32
Mooie sets!
Ga je ermee 'spelen' en de beste blijven gebruiken?
Ga je ermee 'spelen' en de beste blijven gebruiken?
Gr, Guido
La Pavoni Professional, Moccamaster, Bialetti Moka Express, Chemex, AeroPress, Kinu M47, Eureka Atom 60
La Pavoni Professional, Moccamaster, Bialetti Moka Express, Chemex, AeroPress, Kinu M47, Eureka Atom 60
-
- Berichten: 3
- Lid geworden op: zo 04 mar 2018, 14:55
Re: Fiorenzato's grind on demand molens uit Italie
Berichtdoor gecoopmans » zo 04 mar 2018, 15:03
Hallo allemaal,
ik heb zelf deze molens ook in gebruik en ben over het algemeen zeer tevreden over deze maler.
Wel heb ik vaker last met statische spanning, met name aan het einde van de maaltijd.
Heeft iemand nog praktische tips wat hier aan te doen?
Alvast bedankt.
ik heb zelf deze molens ook in gebruik en ben over het algemeen zeer tevreden over deze maler.
Wel heb ik vaker last met statische spanning, met name aan het einde van de maaltijd.
Heeft iemand nog praktische tips wat hier aan te doen?
Alvast bedankt.
-
- Berichten: 3
- Lid geworden op: zo 04 mar 2018, 14:55
Re: Fiorenzato's grind on demand molens uit Italie
Berichtdoor gecoopmans » vr 16 mar 2018, 19:37
Hallo Erik,
Ik werk uitsluitend met vers gebrande bonen (tussen 1,5 en 7-8 weken)
Deze worden speciaal voor mij gebrand bij Bjorn Aerts (Dutch Barista Company)
Branding is zeker niet te donker dus daar kon het ook niet aan liggen.
Maar toevallig heb ik afgelopen weekend voor de SCA gewerkt op het koffiefestival.
Probleem ligt in uitlooppijpje.
Daar zit bovenaan een dunne strip met lamellen, deze worden vaak door reiniging een beetje verbogen en functioneren dan niet meer zo goed.
Heb dit gecontroleerd, en getest.
Probleem lijkt minder/weg
Ik werk uitsluitend met vers gebrande bonen (tussen 1,5 en 7-8 weken)
Deze worden speciaal voor mij gebrand bij Bjorn Aerts (Dutch Barista Company)
Branding is zeker niet te donker dus daar kon het ook niet aan liggen.
Maar toevallig heb ik afgelopen weekend voor de SCA gewerkt op het koffiefestival.
Probleem ligt in uitlooppijpje.
Daar zit bovenaan een dunne strip met lamellen, deze worden vaak door reiniging een beetje verbogen en functioneren dan niet meer zo goed.
Heb dit gecontroleerd, en getest.
Probleem lijkt minder/weg
Re: Fiorenzato's grind on demand molens uit Italie
Berichtdoor Erik82 » vr 16 mar 2018, 21:21
DBC brand juist donker en 7-8 weken is oud (alles ouder dan 4-5 weken is oud alhoewel niet oud zoals ik het bedoel). Donkere branding geeft meer statische lading. Probeer maar eens een echte lichte branding zoals Caffenation en dan zul je zien wat voor verschil dat maakt. Of het je ding is is natuurlijk een heel ander verhaal.
Strietman CT1, LWW EG-1, Lagom P64, Veel slowkoffie spul
Re: Fiorenzato's grind on demand molens uit Italie
Berichtdoor Pti » vr 16 mar 2018, 21:59
Ik snap echt niet waarom je extreem licht gebrande koffie nodig zou hebben om een fiorenzato fatsoenlijk te doen werken.
Ja donker (2nd crack) heeft meer statische lading, maar bijvoorbeeld hele lage luchtvochtigheid doet exact hetzelfde. (Knetterkou)
Het zit in het ontwerp van de chute, daar zit een kleine blokkade/vernauwing in, soms een klepje, soms een flapje, soms een gaasje, soms .....
Die retentie zorgt ervoor dat de koffie even ophoopt en daarna (al dan niet klontvrij) rustig naar beneden in de filter drager valt zonder statische lading.
Slecht ontwerp of mechanische problemen zorgen ervoor dat je kunst en vliegwerk uit moet halen om statische lading kwijt te raken.
Ik heb genoeg Fiorenzatos feilloos zien werken, ook met donkere bonen, om klakkeloos te roepen dat het aan de bonen licht, dat is gewoon niet waar.
Ja donker (2nd crack) heeft meer statische lading, maar bijvoorbeeld hele lage luchtvochtigheid doet exact hetzelfde. (Knetterkou)
Het zit in het ontwerp van de chute, daar zit een kleine blokkade/vernauwing in, soms een klepje, soms een flapje, soms een gaasje, soms .....
Die retentie zorgt ervoor dat de koffie even ophoopt en daarna (al dan niet klontvrij) rustig naar beneden in de filter drager valt zonder statische lading.
Slecht ontwerp of mechanische problemen zorgen ervoor dat je kunst en vliegwerk uit moet halen om statische lading kwijt te raken.
Ik heb genoeg Fiorenzatos feilloos zien werken, ook met donkere bonen, om klakkeloos te roepen dat het aan de bonen licht, dat is gewoon niet waar.
Re: Fiorenzato's grind on demand molens uit Italie
Berichtdoor Erik82 » za 17 mar 2018, 10:31
Ik zeg ook niet dat je lichte brandingen nodig hebt, alleen dat die veel minder statische lading geven. De meeste GOD malers sproeien als een malle bij donkere brandingen. Ik had er zelf nooit last van totdat ik eens een meer donkere branding had en dat verschil is echt groot.
Strietman CT1, LWW EG-1, Lagom P64, Veel slowkoffie spul
Re: Fiorenzato's grind on demand molens uit Italie
Berichtdoor Pti » za 17 mar 2018, 11:15
Oké dan heb ik het misschien verkeerd geïnterpreteerd. Maar dan hebben we het wel echt over donker donker gebrand, zegmaar Italiaans glanzend vette zwarte bonen. Volgens mij mogen we DBC met dat referentiekader gerust een medium branding noemen.
Terug naar “Koffiemolens & malers”
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 45 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+01:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign