Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor bobbee » wo 09 mei 2018, 20:31
Hey, dat kekke autootje is weg!
Lekker broodje trouwens.
Lekker broodje trouwens.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor bobbee » zo 13 mei 2018, 06:55
Lekker korstje!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor mutsje » di 15 mei 2018, 20:35
Ik ben weer terug gegaan naar een broodbakblik voorlopig. Is makkelijker in de broodtrommeltjes van de kinderen te proppen en krijgen ze niet een halve kilo brood per kind mee
@frans, ziet er weer verdomd smakelijk uit.
@frans, ziet er weer verdomd smakelijk uit.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor bobbee » do 17 mei 2018, 06:55
Die is artistiek verantwoord!
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor mutsje » vr 18 mei 2018, 21:04
Omdat de vrouw liever niks met tarwe eet vandaag spelt/griesmeel 00 meel pittabroodjes gemaakt voor eerste keer. Goed het werden dus xxl gevallen en helaas geen oven rijs. Door de midden gesneden, hierna de binnenkant open gesneden en shoarma erin. Smaak was veel lekkerder dan van de winkel pitta broodjes.
ECM Manufacture Mechanika IV, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven
Re: Het grote broodbaktopic
Berichtdoor fransg » vr 18 mei 2018, 22:14
Goeie oplossing!
Ik had laatst veel speltenmeel in het deeg, eerst leek mijn desem overleden, zo weinig actie kwam ervan -- wegens dat de roggemeel op was had ik meel van de spelten genomen, ook voor de desem enkele dagen in de koelkast. Uiteindelijk kwam het toch wat in beweging maar tegen de tijd dat ik het de oven in wilde doen was het toch nog meer een flabberig papje dan een elastisch deeg dat popelde om brood te worden dus ik heb het behoedzaam nog wat opgespannen, waarna het toch nog lukte al was het manenzaad meer 'onderhuids' dan 'erop' geworden daardoor.
Ik ga dat speltenmeel dus wat meer vermijden juist.
Gries heb ik ook, maar te grof, meer voor griezenmeelpap dan voor brood. En ik ga dat maar niet na-malen in de koffiemaler om de maalschijven niet te laten schrikken.
Het desem intussen wel weer snel met roggemeel 'opgekalefaterd', dan is het niet zo'n laffe kleffe hap als met die hippe spelten.
Ik had laatst veel speltenmeel in het deeg, eerst leek mijn desem overleden, zo weinig actie kwam ervan -- wegens dat de roggemeel op was had ik meel van de spelten genomen, ook voor de desem enkele dagen in de koelkast. Uiteindelijk kwam het toch wat in beweging maar tegen de tijd dat ik het de oven in wilde doen was het toch nog meer een flabberig papje dan een elastisch deeg dat popelde om brood te worden dus ik heb het behoedzaam nog wat opgespannen, waarna het toch nog lukte al was het manenzaad meer 'onderhuids' dan 'erop' geworden daardoor.
Ik ga dat speltenmeel dus wat meer vermijden juist.
Gries heb ik ook, maar te grof, meer voor griezenmeelpap dan voor brood. En ik ga dat maar niet na-malen in de koffiemaler om de maalschijven niet te laten schrikken.
Het desem intussen wel weer snel met roggemeel 'opgekalefaterd', dan is het niet zo'n laffe kleffe hap als met die hippe spelten.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 29 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign