Philips/Saeco HD8832 errorcode 1

nijman
Berichten: 4
Lid geworden op: do 20 jun 2019, 08:49

Philips/Saeco HD8832 errorcode 1

Berichtdoor nijman » do 20 jun 2019, 08:52

Hallo,

Ik krijg errorcode 1 op mijn apparaat. De koffietoevoer en uitloop zijn leeg en schoon, wat zou dit kunnen zijn?
sensor? maalmotor?

Graag hulp.

Namkyd
Berichten: 50
Lid geworden op: di 22 nov 2016, 17:46

Re: Philips/Saeco HD8832 errorcode 1

Berichtdoor Namkyd » do 20 jun 2019, 08:59

https://www.philips.nl/c-m-ho/koffie/di ... tmeldingen

Lijkt toch een verstopping in de molen.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Gebruikersavatar
Barista74
Berichten: 170
Lid geworden op: ma 07 mei 2012, 11:45
Locatie: Utrecht

Re: Philips/Saeco HD8832 errorcode 1

Berichtdoor Barista74 » do 20 jun 2019, 09:13

Draait de motor wel? Wanneer komt hij in deze storing? Hoe oud is de machine. Eens in de drie jaar hebben ze zowiezo een onderhoudsbeurt nodig. Anders loopt de machine vol met vieze oude koffie. Misschien heeft het zin om hem gewoon weg te brengen.

De maal motor is geblokkeerd of de sensor werkt niet. Wellicht dat dit helpt:
https://wiki.wholelattelove.com/Saeco_M ... .2C_Or_E01
Of wel:
- Verwijder alle bonen.
- Maler in de grofste stand.
- Verwijder de zetgroep
- Met de stofzuiger en borstel de losse koffie verwijderen.
- Af en toe goed schudden en kloppen, zodat alle koffie los komt. Het helpt om dit over langere tijd te doen.
- Alles weer terugzetten, paar bonen erin, en koffie zetten.
- Werkt het? Dan de molen voorzichtig weer in de originele stand. (Eerst alle bonen verwijderen)
- Het duurt weer even voordat de machine weer de juiste sterkte zet.

Zo niet:
- Via de service handleiding de testmodus opzoeken en de molen los laten draaien.
https://wiki.wholelattelove.com/File:MI ... Manual.pdf

of:
- Machine openen en de molen schoonmaken (zie service manual)

Bron: https://wiki.wholelattelove.com/Saeco_Minuto_Focus
Expobar Brewtus IV, Eureka Mignon, Eureka Zenith 65E
Voor de beste koffielocaties: www.worldmapofcoffee.com

nijman
Berichten: 4
Lid geworden op: do 20 jun 2019, 08:49

Re: Philips/Saeco HD8832 errorcode 1

Berichtdoor nijman » do 20 jun 2019, 10:32

Ik heb de machine open gemaakt en de maler al helemaal schoongemaakt. Vermoed dat het dus de sensor. Nieuwe is besteld.

Gebruikersavatar
Barista74
Berichten: 170
Lid geworden op: ma 07 mei 2012, 11:45
Locatie: Utrecht

Re: Philips/Saeco HD8832 errorcode 1

Berichtdoor Barista74 » do 20 jun 2019, 11:35

Je kan nog via de testmodus de motor los laten draaien. Op het menu vind je dan de meting van de sensor data. Zit de sensorkabel wel goed vast aan beide kanten?
Expobar Brewtus IV, Eureka Mignon, Eureka Zenith 65E
Voor de beste koffielocaties: www.worldmapofcoffee.com

nijman
Berichten: 4
Lid geworden op: do 20 jun 2019, 08:49

Re: Philips/Saeco HD8832 errorcode 1

Berichtdoor nijman » do 20 jun 2019, 15:33

Ga ik proberen. Dank voor de tip(s)

nijman
Berichten: 4
Lid geworden op: do 20 jun 2019, 08:49

Re: Philips/Saeco HD8832 errorcode 1

Berichtdoor nijman » za 22 jun 2019, 20:40

Sensor vervangen
motor vervangen

Echter testmodus laat motor niet lopen.
Beide kanten van de sensorkabel zitten goed voor zover ik kan zien.

Nog ander opties?

Gebruikersavatar
Barista74
Berichten: 170
Lid geworden op: ma 07 mei 2012, 11:45
Locatie: Utrecht

Re: Philips/Saeco HD8832 errorcode 1

Berichtdoor Barista74 » zo 23 jun 2019, 11:39

Ik zou het zou gauw niet weten. Wel moet je bij de testmodus de bonencontainer (of eigenlijk de sensor) sluiten. Zonder contact op die sensor doet die het niet. Geeft die deze container sensor aan bij de testmodus?

Misschien toch wegbrengen naar een reparateur.
Expobar Brewtus IV, Eureka Mignon, Eureka Zenith 65E
Voor de beste koffielocaties: www.worldmapofcoffee.com


Terug naar “Volautomaten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten

cron