Advies gevraagd: Jura E8 of Siemens EQ9S300

PVG007
Berichten: 30
Lid geworden op: di 04 feb 2020, 19:43

Re: Advies gevraagd: Jura E8 of Siemens EQ9S300

Berichtdoor PVG007 » ma 14 sep 2020, 17:52

Zelf zit ook ook nog wat te twijfelen, maar ik heb toch de zinnen gezet op een Jura (z8).
Ik heb verschillende handelaars gesproken die verschillende merken hadden.

Telkens geven ze de voorkeur voor Jura.

Keyser
Berichten: 632
Lid geworden op: do 01 aug 2019, 02:10

Re: Advies gevraagd: Jura E8 of Siemens EQ9S300

Berichtdoor Keyser » ma 14 sep 2020, 18:34

Ik vind het overigens helemaal niet erg om de machine goed te onderhouden. Zoals gezegd heb ik trouw 2x een uitgebreide onderhoudsbeurt laten doen en maak ik het apparaat regelmatig schoon (voor zover ik erbij kan dan). Die kosten heb ik er ook wel voor over. Als het apparaat dan buiten deze kosten om, nog eens 2x een reparatie nodig heeft in 8 jaar tijd, vind ik eigenlijk wat tegenvallend. Vandaar dat ik er nu ook voor kies om niet nogmaals een reparatie uit te laten voeren.
Dat ligt er denk ik maar net aan wat er vervangen moet worden toch? Sommige onderdelen liggen in de lijn der verwachting. Bij halfautomaten met PID kan je verwachten dat die eens de geest geven. Wanneer dit in 8 jaar een keer gebeurd is dat denk ik niet vreemd, wel wanneer het om de twee jaar is. Dit valt buiten het reguliere onderhoudt. Bij machines met veel electronica heb je denk ik ook eerder kans op gebreken. Persoonlijk denk ik dat je dit erbij krijgt voor het gemak dat je wil. Daarom zou ik zo benieuwd zijn naar de onderhoudskosten. Die horen praktisch bij de aanschafprijs.
Ik ben een koffieliefhebber, maar ben ook op zoek naar gemak. Een semi automaat, of zelfs een pistonmachine is aan mij niet besteed. Dat vind ik allemaal teveel werk. Ik vind een volautomaat dus een mooie middenweg tussen rotzooi (senseo) of super koffie. Maar daarmee vertel ik natuurlijk niks nieuws.
Deze indruk had ik inderdaad al AfbeeldingAfbeelding

Maar is de indruk over de verschillende machines dan niet te krijgen via reviews?
Daarbij kan ik mij herinneren dat hier een lid rond loopt die ervaring heeft met het repareren van vol automaten.
Edit: mogelijk dat Barista74 wat meer weet over deze machines?
Ik heb hem wel eens goed advies zien geven over vol automaten. Zijn specialisme zit dacht ik alleen bij een ander merk dan Siemens.


Terug naar “Volautomaten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

cron