Problemen met mijn Jura E6

JoPa1972
Berichten: 2
Lid geworden op: vr 10 sep 2021, 13:46

Problemen met mijn Jura E6

Berichtdoor JoPa1972 » vr 10 sep 2021, 16:10

Hallo, goedemiddag allen!

Ik heb een issue met mijn Jura E6, en leg dat graag voor aan deze groep koffie-adepten. Hopelijk zijn er E6 eigenaren die mij suggesties kunnen geven.

Twee weken geleden naar de winkel getogen, met het idee een Jura D4 te gaan aanschaffen. Er wordt hier thuis relatief veel espresso en cappuccino gedronken. Ik heb een melk-schuimer (zo'n beker met verwarming en een roterend wieltje) die prima schuim maakt, dus dacht een D4 te kopen voor de espresso en cappuccino-basis.

Verkoper heeft me een E6 aangepraat, onder andere met het argument dat "Jura melkschuim met niets te vergelijken is". Nou, dat denk ik inmiddels ook, maar niet zoals hij het bedoelde.

Vooropgesteld, E6 is een prachtig apparaat. Gebruiks-vriendelijk, maakt erg lekkere espresso (evenals 'lange' koffie), ziet er mooi uit, etc. Maar dan de cappuccini..

De eerste dag heb ik 2 koppen gemaakt, die redelijk waren. Half uur later nog 2 koppen, die waardeloos waren. (heel dun schuim, grove bellen, eigenlijk meer warme melk dan schuim). Een week van alles geprobeerd, Jura gebeld voor tips, schoonmaak acties gedaan, zonder resultaat: soms doet ie het redelijk, soms helemaal waardeloos.
Terug naar de winkel, omdat ik dacht dat de 'cappuccinatore' (zoals Jura het melkschuimende onderdeel noemt) stuk was. Nieuwe gekregen, maar ook daarmee heb ik geen verbetering gezien.
We zijn vandaag 2 weken na aanschaf, en ik sta op het punt het hele apparaat terug te brengen. Als laatste stro-halm hier nog een post..

Iemand ervaring met de Jura melkschuimers die bovenstaande herkent en weet wat ik moet veranderen om dit beter te krijgen?

Bij voorbaat een grote Dank!

baswint
Berichten: 10
Lid geworden op: di 19 feb 2019, 10:58

Re: Problemen met mijn Jura E6

Berichtdoor baswint » za 11 sep 2021, 16:06

https://youtu.be/_vSZ3p15Wuk

Dit heb je vast bekeken en gedaan.
Enige wat ik doe wanneer het niet schuimt is de hele cappuccinotore in warm water laten weken. En het ventiel bovenop vervangen, daar wil het ook wel eens aan liggen. Aan de machine zit ook nog een zwarte nippel waar je de cappuccinotore opschuift. Zorg dat die ook goed vast gedraaid zit. Als dat allemaal niet werkt, dan weet ik het niet meer. Succes in ieder geval

JoPa1972
Berichten: 2
Lid geworden op: vr 10 sep 2021, 13:46

Re: Problemen met mijn Jura E6

Berichtdoor JoPa1972 » zo 12 sep 2021, 18:55

Hartelijke dank

Ik geloof dat het probleem verholpen is door de nippel waarover de cappuccinatore geschoven wordt, goed vast te draaien. Die zat duidelijk niet goed vast. Blijkbaar zat die al los op de nieuw aangeschafte machine.

Dank!


Terug naar “Volautomaten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron