Probleem met Jura ENA Micro 9

1
Hallo allemaal,

Graag zou ik mijzelf hierbij even kort willen voorstellen en daarna zou ik ook gelijk gebruik willen maken van jullie kennis en ervaring:
Mijn naam is Justin en ik ben een 37 jarige, bewust-onbekwame koffieliefhebber uit Hoogeveen.
Waarschijnlijk was ik ongeveer 12 jaar toen ik voor het eerste "koffie" dronk, dat was oploskoffie met melk en suiker :mrgreen: Je moet ergens beginnen zullen we maar zeggen.
Toen ik enkele jaren later iets meer koffie ben gaan drinken was dat gewoon standaard filterkoffie, gelukkig wel zonder melk en suiker.
Vervolgens heb ik, net als heel veel mensen, een Senseo apparaat gekocht en ik moet eerlijk toegeven dat ik daar heel wat jaren plezier van heb gehad.
Vervolgens heb ik toen heel goedkoop een tweedehands Dolce Gusto kunnen krijgen, die koffie vond ik al een stuk beter dan de Senseo, maar helaas begon dat apparaat op een gegeven moment te lekken en toen besloot ik dat het tijd was ook de volgende stap:
Het moest een mooie volautomaat worden en via een lokale specialist ben ik uiteindelijk bij een gereviseerde Jura ENA Micro 9 uitgekomen. Tot zover even mijn koffiegeschiedenis.:)

Sinds 2016 ben ik dus in het bezig van de eerder genoemde Jura en hoewel dit apparaat eigenlijk al die tijd zonder noemenswaardige problemen heeft gefunctioneerd lijkt het er nu toch echt op dat het zijn beste tijd heeft gehad...

Om een lang verhaal kort te maken heb ik een filmpje gemaakt van het probleem:Zoals je kan zien gaat er iets fout bij het uitwerpen van het koffiekoekje.
Om uit te sluiten dat het niet door vervuiling of aangekoekte koffieresten komt heb ik de zetgroep een keer verwijderd en grondig schoongemaakt. Helaas geeft de Jura ook na deze reiniging nog steeds hetzelfde probleem.
Waar tot ongeveer een week geleden na het zetten van een kop koffie netjes het koffiekoekje in het afvalbakje werd gedeponeerd, wordt deze nu geplet tegen de "bovenkant" van de zetgroep, waardoor een deel in het afvalbakje komt (Jeej! :mrgreen:), maar het grootste deel blijft zitten waardoor het apparaat bij een tweede kop uiteindelijk zal vast komen te zitten in een error 8 (Nee! :cry:).

Toen ik de zetgroep had verwijderd uit het apparaat heb ik nog eens gekeken naar de werking hiervan en op zich leek dat voor mijn gevoel allemaal in orde. Maar als ik het probleem zo zie dan lijkt het alsof de timing in de zetgroep niet helemaal meer correct is, waardoor hij te laat het koffiekoekje probeert te verwijderen.

Alvast bedankt voor het meedenken!

Groeten,
Justin