Werking Flojet?

Gebruikersavatar
turboyeast
Berichten: 284
Lid geworden op: do 03 jan 2013, 21:58
Locatie: De oudste stad van Nederland...

Werking Flojet?

Berichtdoor turboyeast » wo 23 jan 2019, 19:02

Hallo allemaal,
Zo lang geleden dat ik zelfs mijn wachtwoord vergeten was....haha.
Ik heb een vraagje: inmiddels hebben we (bijna) een nieuwe keuken. Omdat ik geen zin had om een gat in de aanrecht te boren, overweeg ik een Flojet. Ik kan een Flojet 5000 series overnemen van iemand.
Vraag die ik heb: slaat de Flojet pomp alleen aan als koffie wordt getrokken?

Met andere woorden heeft de Flojet 5000 een drukwachter die lijndruk detecteert en op basis daarvan de pomp activeert?
Ik heb geen behoefte aan een Flojet als die pomp die hele dag staat te brommen...

Graag jullie reactie.
Cheers, TY
-------------------------------------------------------
Wat je bezit is op weg naar anderen.

Gebruikersavatar
Marcje
Berichten: 482
Lid geworden op: wo 17 aug 2016, 20:42
Locatie: Waalre

Re: Werking Flojet?

Berichtdoor Marcje » wo 23 jan 2019, 19:09

Waarvoor heb je die nodig?
Ik heb vast water + afvoer, ook zonder gat in het aanrecht.
dus...

Pti
Berichten: 1446
Lid geworden op: di 16 jun 2015, 15:43
Locatie: Zaanstad

Re: Werking Flojet?

Berichtdoor Pti » wo 23 jan 2019, 19:41

Flojet slaat alleen aan bij drukval.

Gebruikersavatar
turboyeast
Berichten: 284
Lid geworden op: do 03 jan 2013, 21:58
Locatie: De oudste stad van Nederland...

Re: Werking Flojet?

Berichtdoor turboyeast » wo 23 jan 2019, 20:12

Waarvoor heb je die nodig?
Ik heb vast water + afvoer, ook zonder gat in het aanrecht.
Enlighten me please...
Flojet slaat alleen aan bij drukval.
Thanks, duidelijk.

Cheers, TY
-------------------------------------------------------
Wat je bezit is op weg naar anderen.

Gebruikersavatar
@3aan
Berichten: 3736
Lid geworden op: zo 06 feb 2011, 20:28
Locatie: Westland 2691
Contacteer:

Re: Werking Flojet?

Berichtdoor @3aan » wo 23 jan 2019, 21:14

Waarvoor heb je die nodig?
Ik heb vast water + afvoer, ook zonder gat in het aanrecht.
Enlighten me please...
Flojet slaat alleen aan bij drukval.
Thanks, duidelijk.

Cheers, TY
Je kan er ook nog een drukvat aanhangen dan heb jij waarschijnlijk eens per dag een scootertje (brommer) Afbeelding

Maar waarom niet een heel dun slangetje van een paar mm zoals amerikaanse koelkasten (ijsblokjes) mee gevoed worden gebruiken, ook een Flojet heeft zo'n slangetje!
[IMG]//uploads.tapatalk-cdn.com/201901 ... 763643.jpg[/IMG]
Laatst gewijzigd door @3aan op wo 23 jan 2019, 21:14, 2 keer totaal gewijzigd.
Gaggia Orione - 1973 - Gaggia Orione 1961 - Compak K8 met doseerschuif
Volg Adriaans koffiekar op http://www.facebook.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

Pti
Berichten: 1446
Lid geworden op: di 16 jun 2015, 15:43
Locatie: Zaanstad

Re: Werking Flojet?

Berichtdoor Pti » wo 23 jan 2019, 21:15

Waarvoor heb je die nodig?
Ik heb vast water + afvoer, ook zonder gat in het aanrecht.
Enlighten me please...
Flojet slaat alleen aan bij drukval.
Thanks, duidelijk.

Cheers, TY
Je kan er ook nog een drukvat aanhanfen dan heb jij waarschijnlijk eens per dag een scootertje (brommer) Afbeelding
Voor een HX is een drukvat sowieso een pré

Gebruikersavatar
Marcje
Berichten: 482
Lid geworden op: wo 17 aug 2016, 20:42
Locatie: Waalre

Re: Werking Flojet?

Berichtdoor Marcje » wo 23 jan 2019, 22:16


Enlighten me please...

Cheers, TY

Onder het aanrecht heb ik een kraan, waterstop, filter en reduceer zitten. Vanaf daar loopt er een toevoerleiding naar de espresso machine op het aanrecht. Hiervoor heb ik twee 40mm PVC buisjes in de keukenwand (achter de espresso machine) zitten die onder het aanrecht 'uitkomen'. Die zitten dus in de muur en lopen 'om het aanrecht heen' en komen net boven het blad weer tevoorschijn. In de ene ligt een slangetje van de drip tray (en loopt zo het riool in), de andere is alleen een doorvoerkanaal voor de toevoerleiding naar de espresso machine (dat slangetje ligt er los in).
De boiler en de kamer (van de Strega) worden op de waterleidingdruk gevuld. Met de reduceer kan ik die druk instellen tussen plm 1 en 3.5 bar.
Beetje cryptisch misschien, maar hoop dat het duidelijk is.
dus...

Gebruikersavatar
turboyeast
Berichten: 284
Lid geworden op: do 03 jan 2013, 21:58
Locatie: De oudste stad van Nederland...

Re: Werking Flojet?

Berichtdoor turboyeast » do 14 feb 2019, 21:09

Onder het aanrecht heb ik een kraan, waterstop, filter en reduceer zitten. Vanaf daar loopt er een toevoerleiding naar de espresso machine op het aanrecht. Hiervoor heb ik twee 40mm PVC buisjes in de keukenwand (achter de espresso machine) zitten die onder het aanrecht 'uitkomen'. Die zitten dus in de muur en lopen 'om het aanrecht heen' en komen net boven het blad weer tevoorschijn. In de ene ligt een slangetje van de drip tray (en loopt zo het riool in), de andere is alleen een doorvoerkanaal voor de toevoerleiding naar de espresso machine (dat slangetje ligt er los in).
De boiler en de kamer (van de Strega) worden op de waterleidingdruk gevuld. Met de reduceer kan ik die druk instellen tussen plm 1 en 3.5 bar. Beetje cryptisch misschien, maar hoop dat het duidelijk is.
Prima helder. In mijn situatie had ik ook geen zin om sleuven in de keukenwand te maken. Dusss...
Ben ik voor de moeilijke oplossing gegaan... ;)
Naast het keukenkastje had ik een spleetje van 6 mm. Natuurlijk veel te smal om een slangwartel doorheen te voeren...maar een 6 mm PUN-H persluchtleiding van Festo kon ik er (met wat glijmiddel) precies doorheen krijgen. Deze voert naar de ontharder alwaar ik 'm koppel met een Festo insteekkoppeling. Op zich werkt dit perfect, maar de zwakke schakel is uiteraard een polyurethaan persluchtleiding die (in theorie) wel eens lek kan raken. De gevolgen zijn dan uiteraard zeer nadelig... :(
Ware het dat ik in mijn "archief" nog een Burkert 5282 servogestuurd membraanventiel had liggen...Deze heb ik op de aanvoerende waterleiding gezet en gaat alleen open bij een aansturing van 24 volt. In de spanningloze situatie knijpt deze de waterleiding mooi dicht. Samengevat, als ik de machine aanzet schakel ik ook het membraanventiel in. Na afloop schakel ik het membraanventiel uit en maak ik de zaak drukloos...
Goed, nu nog op een transformatortje wachten en dan zijn we terug in business.
Cheers, TY
20190214_203747_res.jpg
-------------------------------------------------------
Wat je bezit is op weg naar anderen.

Gebruikersavatar
@3aan
Berichten: 3736
Lid geworden op: zo 06 feb 2011, 20:28
Locatie: Westland 2691
Contacteer:

Re: Werking Flojet?

Berichtdoor @3aan » do 14 feb 2019, 21:53

Beetje overdreven die klep, dunkt me zo.
Gaggia Orione - 1973 - Gaggia Orione 1961 - Compak K8 met doseerschuif
Volg Adriaans koffiekar op http://www.facebook.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

Gebruikersavatar
turboyeast
Berichten: 284
Lid geworden op: do 03 jan 2013, 21:58
Locatie: De oudste stad van Nederland...

Re: Werking Flojet?

Berichtdoor turboyeast » vr 15 feb 2019, 11:07

Beetje overdreven die klep, dunkt me zo. Afbeelding
Mijn levensmotto is: je kunt beter overdrijven dan onderdrijven.

Als de zaak is aangesloten, doe ik nog wel een update. Ik maak me nog enigzins zorgen of mijn machine goed overweg kan met de druk. Misschien dat het goed gaat en anders moet ik er een reduceer tussen zetten.
Cheers, TY
-------------------------------------------------------
Wat je bezit is op weg naar anderen.


Terug naar “Accessoires”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast