Finetuning (of wellicht niet verder aanzitten?)
Re: Finetuning (of wellicht niet verder aanzitten?)
Berichtdoor Streamz » wo 01 mar 2023, 14:43
Zo'n tamper had ik al eens gezien, maar vind het wat too much. Scheelt max 2 sec. (ofwel +/1 1 sec) in doorlooptijd. En daar zit niet zo veel smaakverschil in.
Re: Finetuning (of wellicht niet verder aanzitten?)
Berichtdoor ErikW » wo 01 mar 2023, 15:10
2 seconden verschil = kan heel veel smaakverschil opleveren!
Het gaat ook om een heleboel zaken: parallel vlak en constantheid etc.
Mss niet aan jou besteed dat is goed mogelijk, maar je opmerking klopt niet zo.
Het gaat ook om een heleboel zaken: parallel vlak en constantheid etc.
Mss niet aan jou besteed dat is goed mogelijk, maar je opmerking klopt niet zo.
Re: Finetuning (of wellicht niet verder aanzitten?)
Berichtdoor Streamz » ma 25 sep 2023, 14:05
Ok, inmiddels een paar maanden verder met zo'n tamper met ingebouwd mechanisme.
En dat maakt dus niet of nauwelijks verschil. Daar heb ik dus weinig aan.
En dat maakt dus niet of nauwelijks verschil. Daar heb ik dus weinig aan.
Re: Finetuning (of wellicht niet verder aanzitten?)
Berichtdoor Rosanne » ma 25 sep 2023, 14:58
Gebruik je nog de peeze als bonen? Heb je peeze zelf al gevraagd naar het ideale recept /ratio?
Ik heb daar namelijk ooit naar geïnformeerd voor de Ottimo blend en toen gaf de peeze barista het volgende aan :
Dubbel shot: 16 tot 17 gram koffie. Beverage ratio 1:3,2. Dus bv 17 gram koffie op 54 gram uit. 25-30 sec. Waterhardheid 4-5 dH, 94 graden.
Daarvoor zat ik op een 1:2 ratio, maar 1:3 bleek bij peeze ottimo echt lekkerder
Ik heb daar namelijk ooit naar geïnformeerd voor de Ottimo blend en toen gaf de peeze barista het volgende aan :
Dubbel shot: 16 tot 17 gram koffie. Beverage ratio 1:3,2. Dus bv 17 gram koffie op 54 gram uit. 25-30 sec. Waterhardheid 4-5 dH, 94 graden.
Daarvoor zat ik op een 1:2 ratio, maar 1:3 bleek bij peeze ottimo echt lekkerder
Lelit Bianca V1 - Niche zero - ROK Espresso maker
Re: Finetuning (of wellicht niet verder aanzitten?)
Berichtdoor Streamz » do 28 sep 2023, 15:34
Peeze bonen, maar dan de Cedro Intense roast. Kan ik eens naar vragen, goede tip!
Waterhardheid is laag hier, want ontharder direct op de waterleiding. Dus iets om rekening mee te houden.
Waterhardheid is laag hier, want ontharder direct op de waterleiding. Dus iets om rekening mee te houden.
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 25 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign