Ontwerp zetgroep voor Kees van der Westen

1
Espresso en Meer: Het ontwerpen van een zetgroep voor Kees van der Westen;
Het hele document kan je als document downloaden, 24 Mb PDF
ik heb hem als lekker leesvoer op m'n tablet gezet. ;)

http://essay.utwente.nl/825/2/BscThesis ... n_Meer.pdf

Afbeelding
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

Re: Ontwerp zetgroep voor Kees van der Westen

7
R&B schreef:Leuke informatie, jammer dat hij het niet afgekregen heeft. :)
Ik denk dat de opdracht om met 1 groep een tweetal verschillende groepen te creëren iets te hoog gegrepen was, volgens mij kan je nooit 1 basis gebruiken om zowel een Lever als een Marzocco-achtig iets te kunnen maken, ik heb het er met Kees ook eens over gehad, maar die voorzag toch meer problemen en de grootste was de watertoevoer vanuit de boiler, FransG heeft een keer daar mooie foto's van laten zien in de hendelgroep dat verschilt echt op alle fronten als met een E61 of welke ander groep dan ook.

Toch vond ik het interessant om te lezen. ;)
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.

Re: Ontwerp zetgroep voor Kees van der Westen

8
Heb nog lang niet alles gelezen, maar er staat al wel een aantal zaken in waar ik zo mijn vragen bij stel (zo zou b.v. koffie gezet op 94C altijd zuur en bitter zijn? :? ).

Toch leuk genoeg om verder te lezen.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder