Interessant. Foto?.... Hele fijne molen inderdaad. Ik heb er nu een soort siliconen rondje ingelegd zodat de boontjes heel wat minder springen. Hij lijkt daardoor ook wat sneller, nog stiller en er komen nu helemaal geen kleine deeltjes meer via het deksel op de maalgraad-aandudiding.
Lelit Bianca
Re: Lelit Bianca
Berichtdoor kilo » vr 21 dec 2018, 17:41
Vesuvius Evo Leva || Lelit Bianca || Cafelat Robot ||Aillio Bullet R1 || KINU M47|| Niche Zero
Re: Lelit Bianca
Berichtdoor bobbee » vr 21 dec 2018, 18:50
Ik heb dat gedaan met een ronde trillingsdemper, die houdt het popcornen wat tegen. Vond wel dat het 't gemak van de niche wat in de weg zat dus maar weer weggelegd.? vertel!Het is geweldig hoe je de smaak kunt sturen met deze Bianca, andere Bianca's willen nog weleens niet doen wat je zegt.
Hele fijne molen inderdaad. Ik heb er nu een soort siliconen rondje ingelegd zodat de boontjes heel wat minder springen. Hij lijkt daardoor ook wat sneller, nog stiller en er komen nu helemaal geen kleine deeltjes meer via het deksel op de maalgraad-aandudiding.De niche naast een espresso machine is ook echt ontzettend fijn om mee te werken, maalgraad aanpassen, ander boontje, het is allemaal eenvoudig mogelijk.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Lelit Bianca
Berichtdoor bvds » za 22 dec 2018, 13:35
Heel mooi filmpje!
En een mooie Kerstboodschap...
Geweldige combi zo die Niche met Bianca.
En een mooie Kerstboodschap...
Geweldige combi zo die Niche met Bianca.
Espresso: Elektra MCAL / Olympia Cremina '82 / Cafelat Robot / Niche Zero / Eureka XL
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs
- cremalover
- Berichten: 6374
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Lelit Bianca
Berichtdoor bobbee » vr 28 dec 2018, 10:47
Nicaragua Natural SHG. Deze foto van deze espresso is van 26 december, bonen gebrand in de Behmor op 23 december. Erg lekker met de Bianca en Niche!
Extractie handmatig aangepakt. Korte pre infusie tot 2 Bar en dan langzaam opgebouwd tot 6 a 7 bar! Totaal ander recept dan het bekende afbouwen van de druk maar geweldig! [IMG]//uploads.tapatalk-cdn.com/201812 ... de62bb.jpg[/IMG]
Extractie handmatig aangepakt. Korte pre infusie tot 2 Bar en dan langzaam opgebouwd tot 6 a 7 bar! Totaal ander recept dan het bekende afbouwen van de druk maar geweldig! [IMG]//uploads.tapatalk-cdn.com/201812 ... de62bb.jpg[/IMG]
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
- cremalover
- Berichten: 6374
- Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23
Re: Lelit Bianca
Berichtdoor cremalover » vr 28 dec 2018, 12:37
Feitelijk maakt het allemaal niet uit.Nicaragua Natural SHG. Deze foto van deze espresso is van 26 december, bonen gebrand in de Behmor op 23 december. Erg lekker met de Bianca en Niche!
Extractie handmatig aangepakt. Korte pre infusie tot 2 Bar en dan langzaam opgebouwd tot 6 a 7 bar! Totaal ander recept dan het bekende afbouwen van de druk maar geweldig!
Gelijke druk,aflopende druk of oplopende druk.Koffie blijft lekker.
Precies wat ik verwacht had.Het zit niet in de machine of drukprofiel maar in de boon.
Machines are overrated zeggen ze in het engels.
Bonen niet.Bonen zijn belangrijk.
Re: Lelit Bianca
Berichtdoor fransg » vr 28 dec 2018, 12:46
geheel mede eens, het begint bij de boon.Bonen zijn belangrijk.
Ik merk wel dat licht gebrande boontjes die het voorheen bij mij op 2-3.5 bar pre-infusie niet goed deden, bij 6 bar pre-infusie en daardoor ook een stuk hogere aanvangs-extractiedruk , dan uitstekend lekkere espresso leveren.Feitelijk maakt het allemaal niet uit.
Gelijke druk,aflopende druk of oplopende druk.Koffie blijft lekker.
Dus wat dat aangaat maakt, evenals bij de Bianca, enige ruimte in het instellen van de pressuur wel een verschil.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Lelit Bianca
Berichtdoor Pti » vr 28 dec 2018, 12:51
Ik merk ook wel kleine verschillen in het mondgevoel en in hoe verre de smaken van elkaar zijn te differentiëren. Per boon en branding verschilt het in hoeverre dit merkbaar is.
De grote winst van Bianca zit hem in het feit dat je met groot gemak van elke boon een mooie espresso kunt zetten. De echte fanatieke liefhebber kan er vervolgens nog mee spelen en zo proberen zelfs de kleinst haalbare nuances in het kopje te doen belanden.
De grote winst van Bianca zit hem in het feit dat je met groot gemak van elke boon een mooie espresso kunt zetten. De echte fanatieke liefhebber kan er vervolgens nog mee spelen en zo proberen zelfs de kleinst haalbare nuances in het kopje te doen belanden.
Re: Lelit Bianca
Berichtdoor bobbee » vr 28 dec 2018, 14:45
Koffie blijft lekker. Dat klopt wel, maar je bent wel heel kort door de bocht zo hoor. Wanneer je iemand bent die graag speelt met de smaak van koffie dan kun je dmv die druk, de smaak naar iets totaal anders sturen! Het druk verloop wat ik hierboven schreef geeft bijvoorbeeld een totaal andere smaak dan het omgekeerde met een aflopende druk. Beide lekker, maar anders.Feitelijk maakt het allemaal niet uit.
Gelijke druk,aflopende druk of oplopende druk.Koffie blijft lekker.
Precies wat ik verwacht had.Het zit niet in de machine of drukprofiel maar in de boon.
Machines are overrated zeggen ze in het engels.
Bonen niet.Bonen zijn belangrijk.
En door de pre infusie van 2 bar kan de extractie verder op maar 6 bar ipv 9 bar bijvoorbeeld. Volledige extractie zonder pre infusie met fijnere maling op 9 bar geeft dan ook weer een andere smaak. Oneindig veel mogelijkheden dus
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 22 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+01:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign