Starter.

wh090263
Berichten: 32
Lid geworden op: wo 21 nov 2018, 14:21
Locatie: Weert

Re: Starter.

Berichtdoor wh090263 » do 22 nov 2018, 21:39

Thanks mannen!

Ik zie op mp een maler staan vlak bij waar ik woon, dus makkelijk te checken.
Het is een Macap timer MXT, vraagprijs €225.
Is dat wat en kan er een kleinere hopper op en is de doser te verwijderen?

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13175
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Starter.

Berichtdoor bobbee » do 22 nov 2018, 22:57

Faema MC99 Koffiemolen
€ 95,00
http://link.marktplaats.nl/m1329903950

Voor een prikkie een maler met geweldige schijven!

De macap heeft getrapte maalgraad instelling denk ik. Weet het niet zeker maar de maler hierboven is laag geprijsd en mooi consistent door de conische schijven.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

wh090263
Berichten: 32
Lid geworden op: wo 21 nov 2018, 14:21
Locatie: Weert

Re: Starter.

Berichtdoor wh090263 » vr 23 nov 2018, 13:10

Op mp staat een Faema MD3000, iemand ervaring?
En een Isomac DB E61, altijd onderhouden bij Kafko.
Ik dacht een mooie combi om meete starten?
Voor de Isomac moet ik wel ff naar Groningen :shock:

wh090263
Berichten: 32
Lid geworden op: wo 21 nov 2018, 14:21
Locatie: Weert

Re: Starter.

Berichtdoor wh090263 » za 24 nov 2018, 09:49

Mijn keuze is gemaakt. Geen marktplaats meer.
Vibiemme domobar junior HX of Rocket Appartemento en gewoon nieuw.
Nu alleen nog in het echie zien.
Maler een Eureka Mignon.
Gisteren even bij Koffeelab met een Mazzer mogen spelen.
Volgens de gebruikers daar veel retentie.
Voor thuis ga ik doserless.
Dank iedereen voor het gegeven advies. Top :D

HanR
Berichten: 1957
Lid geworden op: do 17 apr 2014, 20:39
Locatie: Delft
Contacteer:

Re: Starter.

Berichtdoor HanR » za 24 nov 2018, 10:15

Een Domobar Junior is het allemaal net niet. Dit in tegenstelling tot een Super.

De Appartemento daarentegen is een Mozzafiato in zakformaat, zonder daar voor onder te doen.

Verstuurd vanaf mijn TA-1024 met Tapatalk


Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13175
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Starter.

Berichtdoor bobbee » za 24 nov 2018, 10:26

Volgens de gebruikers daar veel retentie.
Voor thuis ga ik doserless.
Dan ben je nog steeds niet goed op de hoogte van retentie en waar die zich ophoopt in de maler. Het stukje tussen maalkamer en uitloop is de chute, daar blijft maalsel zitten. Een doser less oftewel grind on demand is dezelfde maler maar dan met een buisje daar waar normaal de doser zit en daarom ontoegankelijk itt en maler met doser.

Oplossing voor het probleem is koffie wegmalen of de chute leegborstelen in de doser als je die hebt. Nu denk je "oh maal wel wat weg" maar dat moet je dus ook iedere keer doen als je de maalgraad iets aanpast omdat je anders het oude maalsel pakt met de verkeerde maalgraad en dat kan een hoop koffie kosten.

Succes met de aanschaf maar luister goed naar de tips die je hier krijgt. Eigenijk moet je gewoon doen wat we zeggen en niet zelf nadenken AfbeeldingAfbeelding
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Pti
Berichten: 3246
Lid geworden op: di 16 jun 2015, 15:43
Locatie: Zaanstad
Contacteer:

Re: Starter.

Berichtdoor Pti » za 24 nov 2018, 10:43

Wb. Molen;
Wij hebben bij de eureka mignon specialita deze week slechts 1,5 gram retentie gemeten. In combinatie met de bekende eureka features een fantastische keuze op het instapniveau. Zeker in verhouding tot de dinosaurus Mazzer.

De interface en het bedieingsscherm van de mignon, zeer helder en zonder menus door te hoeven lopen, zonder overdrijven een van de beste ter wereld qua gebruiksgemak. Kunnen sommige merken écht een voorbeeld aan nemen.

Wb. Machine:
Sta ik 100% achter wat Han reeds schreef.

wh090263
Berichten: 32
Lid geworden op: wo 21 nov 2018, 14:21
Locatie: Weert

Re: Starter.

Berichtdoor wh090263 » za 24 nov 2018, 11:53

@ HanR, zo’n vermoede had ik al. De Super wordt met echt te duur. Rocket it is!
@ Pti, thanks, bevestigd mijn keuze.

@ Bobbee, shute, doser, retentie is mij duidelijk. En ook dat die zich op verschillende plaatsen kan ophopen.
Ik weet ook dat je in de ochtend het oude maalsel verwijder voordat je vers maalt of nadat je de maalgraad hebt veranderd bij bv nieuw type boon. Nu kan ik me voorstellen dat het in de horeca behoorlijk kan oplopen als je een molen hebt die dat aanzienlijk meer doet. Bij Koffeelab hadden ze die ervaring met de Mazzer.
Waar die retentie zich ophoopte weet ik niet. Maar commercieel gezien gingen ze een andere keuze maken.

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 13175
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Starter.

Berichtdoor bobbee » za 24 nov 2018, 13:19

Een doser slaat een hoeveelheid koffie gemalen op in de doser. Daar ligt het oud te worden. Daar hebben ze het met je over gehad. Overigens hoef je die doser niet vol te malen maar dat snappen ze dan waarschijnlijk niet in de Horeca. Dus kopen ze een grind on demand.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

wh090263
Berichten: 32
Lid geworden op: wo 21 nov 2018, 14:21
Locatie: Weert

Re: Starter.

Berichtdoor wh090263 » za 24 nov 2018, 13:47

Ik geef het op. Lezen is soms best moeilijk!


Terug naar “Semi-automaten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 32 gasten

cron