Voorstellen

Leuk dat je komt kijken op Koffiepraat.nl! Gebruik dit forum om je voor te stellen. Wie ben je, wat doe je, wat zijn je interesses enzovoorts!
jsr
Berichten: 13
Lid geworden op: di 25 jun 2019, 08:16

Voorstellen

Berichtdoor jsr » za 08 feb 2020, 22:43

Als liefhebber begonnen met Illy en via Quick Mill werd het iets serieuzer. Goede bonen uit de grote stad. Een maler en een betere maler.

Inmiddels bij een ECM Elektronica uitgekomen die ik in wil ruilen voor iets met een dubbele boiler en een stillere rotatiepomp. PID omdat ik te lui ben om langer te spoelen met de thee kraan.

De maler is de Zenith. Via het forum gekocht en ontvangen uit Vlaanderen. Ze kunnen daar niet alleen lekkere jenever maken maar ook goede bonenmalers opsturen. Ben er content mee! Dank.

Nu mijn ECM Elektronica te koop omdat ik op mp een Izzo Alex Duetto heb gezien. Een hobby mag geld kosten maar misschien camoufleert het wel stiekem de kennis en kunde die ontbreekt. Latte art eindigt vaak in abstracte kunst.

Ik wil leren maar heb meer hobby's en weinig tijd. Zolang ik het zelf best lekker vind en moet waken voor snobisme, doe ik het niet onaardig.

jsr
Berichten: 13
Lid geworden op: di 25 jun 2019, 08:16

Re: Voorstellen

Berichtdoor jsr » zo 08 mar 2020, 00:40

De ECM Elektronica is verkocht en ik bezin met nu op iets nieuws. In de tussentijd filterkoffie drinken. Doe ik al regelmatig en het is bepaald geen straf. Omdat ik straks weer een espresso en cappuccino wil, ben ik aan het bedenken wat ik wil.

Mijn budget: tot maximaal ongeveer 2000 euro.

Er zijn enkele 'usual suspects' die ik sterk overweeg:

Lelit Bianca vanwege de Flow Control en het bescheiden display waarop ik toch kan plannen wanneer het apparaat (lijkt me een prettige luxe in de ochtend). Verder zijn de meeste mensen heel enthousiast over wat het biedt voor je geld. Alleen krijg ik de indruk dat het exterieur wat minder solide gebouwd is dan de ECM die ik nu heb, maar daar kan ik best naast zitten.

Rocket R58 V2 al weet ik niet waarom ik die zou kiezen boven de Lelit Bianca. Misschien omdat hij wat steviger lijkt en Rocket zich al wat langer, onder verschillende namen, bewezen heeft? In mijn achterhoofd is deze al afgevallen als alternatief.

Bezerra Duo MN of juist de Bezzera groep? Ik lees er niet zoveel over. Het display is uitgebreid maar wat mij betreft verdient het geen schoonheidsprijs. Wat dat betreft vind ik die van de Lelit Bianca een goed compromis tussen modern en traditioneel.

De tweedehands ACS Vesuvius al biedt deze misschien wel iets teveel pressure profiling keuze voor iemand die daar niet per se de hele tijd mee bezig is. Ik denk dat ik het af en toe ga doen om te experimenteren. Nadeel is dat het een zeer goed (onderhouden) tweedehands machine is waarbij je altijd, hoe goed deze ook is, een klein risico loopt. Bovendien is de prijs eigenlijk wat boven mijn budget. Ik hoor graag andere geluiden.

Verder heb ik geduld en kan ik wachten tot er bijvoorbeeld (weer) een goed geservicede Vibiemme Super duo boiler met PID langskomt of iets anders tegen een wat gereduceerde prijs ten opzichte van de 2000 euro die ik zou kunnen uitgeven. Een lever-machine? Iemand die zijn La Marzocco GS3 praktisch wil doneren aan mij?

Advies is welkom...


Terug naar “Stel je voor / jouw set-up”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron