Even voorstellen

Leuk dat je komt kijken op Koffiepraat.nl! Gebruik dit forum om je voor te stellen. Wie ben je, wat doe je, wat zijn je interesses enzovoorts!
RCDingen
Berichten: 33
Lid geworden op: za 03 aug 2019, 15:49

Re: Even voorstellen

Berichtdoor RCDingen » ma 05 aug 2019, 20:45

Hoi,

Wat zijn verse bonen en wat verstaan jullie onder oud?

Rob

Gebruikersavatar
Marcje
Berichten: 518
Lid geworden op: wo 17 aug 2016, 20:42
Locatie: Waalre

Re: Even voorstellen

Berichtdoor Marcje » di 06 aug 2019, 00:31

Hoi,

Wat zijn verse bonen en wat verstaan jullie onder oud?

Rob

Zal per boon wat verschillen, maar ik vind m'n Yellow Bourbon plm een week na branding het lekkerst. Daarvoor overheerst het bitter nog wat (ivm de aanwezige CO2?), daarna beginnen de aromas af te nemen en wordt het mondgevoel en crema geleidelijk minder. Ik drink het nog wel tot een maandje na branding, maar dan is het al echt veel minder. Meer geschikt voor de Macchiatos voor de koters of de Latte voor m'n vrouw dus! :mrgreen:

Als je in Nuenen woont kun je eens een zakje boontjes halen bij DENF, of de Beanbrothers (Stadsbranderij) in Eindhoven. Die hebben er wel verstand van. Je zult het verschil met Segafredo bonen qua smaak en mondgevoel zeker proeven met je volautomaar, al zul je het verschil pas echt goed merken als je een goede maler gebruikt; die haalt de nuances veel meer naar boven. Proeven dus!
Kaldi en Simon Levelt links laten liggen, omdat je daar niet weet wanneer het gebrand is; daar kunnen de bonen al best (te) lang 'in de silo' zitten.
dus...

RCDingen
Berichten: 33
Lid geworden op: za 03 aug 2019, 15:49

Re: Even voorstellen

Berichtdoor RCDingen » di 06 aug 2019, 13:27

Hoi,

De Segafredo bonen worden speciaal voor ons gebrand en als ik op de zakken kijk hebben wij ze ongeveer 4 weken na branden binnen.
Bonen komen uit centraal Amerika en het grootste deel uit Brazilië.
Zakken zijn van plastic en luchtdicht.
Dus niet echt oud wat ik nu gebruik.
Zal eens in Eindhoven binnen lopen.

Rob

Gebruikersavatar
Marcje
Berichten: 518
Lid geworden op: wo 17 aug 2016, 20:42
Locatie: Waalre

Re: Even voorstellen

Berichtdoor Marcje » di 06 aug 2019, 13:46

4 weken is niet echt vers hoor.
En als je dat verschil niet proeft moet je jezelf afvragen of je wel in die dure apparaten wilt investeren, want die gaan dat verschil namelijk niet maken.
dus...

RCDingen
Berichten: 33
Lid geworden op: za 03 aug 2019, 15:49

Re: Even voorstellen

Berichtdoor RCDingen » di 06 aug 2019, 16:22

Dat gaan we gewoon eens proberen.

Rob

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 4896
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Even voorstellen

Berichtdoor bobbee » di 06 aug 2019, 19:02

Segrafado wordt voor jullie vers gebrand?
Hoe gaat dat bij zo'n bedrijf en hoe heb je dat voorelkaar gekregen?
Filter gear: || HARIO V60 || Aeropress || DELTER || GABI dripmaster A || Kalita wave || Kinu M47 || Kinu M47Traveler || Comandante C40 MK3 || STAGG ekg

Espresso gear: || Bezzera BZ10 || LaPavoni prof || Niche Zero ||

Roasting gear: || Behmor 1600+

RCDingen
Berichten: 33
Lid geworden op: za 03 aug 2019, 15:49

Re: Even voorstellen

Berichtdoor RCDingen » di 06 aug 2019, 20:18

Door zeer groot in te kopen.
Zeg nergens dat ze voor ons vers gebrand worden.
Maar door de grote omloop snelheid hebben we meestal bonen die na 4 weken bij ons zijn.

Rob

rickroast
Berichten: 38
Lid geworden op: wo 19 dec 2018, 14:42

Re: Even voorstellen

Berichtdoor rickroast » di 06 aug 2019, 20:44

Hoi,

De Segafredo bonen worden speciaal voor ons gebrand ...
Niet? ;)

RCDingen
Berichten: 33
Lid geworden op: za 03 aug 2019, 15:49

Re: Even voorstellen

Berichtdoor RCDingen » di 06 aug 2019, 22:14

Dus ik lieg :o

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 4896
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Even voorstellen

Berichtdoor bobbee » di 06 aug 2019, 22:24

Dus ik lieg :o
Ik weet niet hoor maar ik en de anderen willen je graag helpen. Ik snap het nu niet meer.
Segrafado is een branderij die op grote schaal brand, doordat jij schreef dat je ze vers gebrand ontvangt ging dat lijken op de werkwijze van een micro branderij zoals we daar in Nederland ook een aantal van kennen. Goede zaak maar het is dus niet waar? Als het niet waar is, waarom wil je dit dan wel graag zo naar buiten brengen? Wil je dat we ophouden met aanraden van vers gebrande bonen? Ik noem maar wat.
Filter gear: || HARIO V60 || Aeropress || DELTER || GABI dripmaster A || Kalita wave || Kinu M47 || Kinu M47Traveler || Comandante C40 MK3 || STAGG ekg

Espresso gear: || Bezzera BZ10 || LaPavoni prof || Niche Zero ||

Roasting gear: || Behmor 1600+


Terug naar “Stel je voor / jouw set-up”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten