Daarom neem ik altijd een kilo, zeker bij nieuwe koffies. Bovendien als je koffie wat ouder wordt is het steeds weer bijstellen. Pas je de maalgraad aan, dan moet je de tijd met het oog op de dosage ook weer aanpassen. Maar eigenlijk is dat ook wel leuk want je proeft dan dikwijls wat anders en vormt een leerproces.Door de constructie van deze machine (verwarmingselement in de zetgroep) is de temperatuur mooi constant. Verder niet regelbaar zonder modificatie.
Ik merk dat ik vooral wat handigheid moet krijgen in het afstellen van de molen. De laatste keer met nieuwe bonen (Cubaanse van Hoofdkwartier) was pas het 8e shot raak en daarna kwam ik er achter dat even iets langer laten doorlopen nog betere resultaten geeft. Toch jammer van die eerste 140 gram bonen als je maar 500 gram hebt...
Kees en Koffie
Leuk dat je komt kijken op Koffiepraat.nl! Gebruik dit forum om je voor te stellen. Wie ben je, wat doe je, wat zijn je interesses enzovoorts!
- gilleko B.
- Berichten: 5628
- Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42
Re: Kees en Koffie
Berichtdoor gilleko B. » di 09 feb 2021, 11:17
-
- Berichten: 32
- Lid geworden op: za 16 jan 2021, 11:20
Re: Kees en Koffie
Berichtdoor KeesKoffie » di 09 feb 2021, 21:48
De volgende keer bestel ik inderdaad een kilo, weet nu wat beter in welke richting ik moet gaan zoeken.
On topic, een nieuwe foto van mijn setup met de Eureka maler:
Deze keer mocht het weegschaaltje er ook bij.
On topic, een nieuwe foto van mijn setup met de Eureka maler:
Deze keer mocht het weegschaaltje er ook bij.
Laatst gewijzigd door KeesKoffie op di 09 feb 2021, 21:51, 1 keer totaal gewijzigd.
Terug naar “Stel je voor / jouw set-up”
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign