even voorstellen
Leuk dat je komt kijken op Koffiepraat.nl! Gebruik dit forum om je voor te stellen. Wie ben je, wat doe je, wat zijn je interesses enzovoorts!
even voorstellen
Berichtdoor jazznova » ma 22 aug 2022, 09:40
goedendag koffie liefhebbers,
Ik ben Pier uit Den Haag met een paar passies waaronder een heerlijk espresso bereiden.
Ik ben ooit een korte tijd wijnboer in Frankrijk geweest, dus goed eten en drinken vind ik een belangrijk iets in mijn leven
(maar ook delta/parapentevliegen, snowboarden, muziek maken).
Ik had al een jaar of 30 een dombobar van Vibiemme en ik brand mijn eigen (kwaliteits) bonen; eerst met een eenvoudige brander, maar het laatste jaar met een Hottop met een laptopje. Nooit meer gebrande bonen uit een pakje...
Wat de Vibiemme betreft:
Toen ik eenmaal een koffie nam van een Cremina was ik verkocht ; zo veel meer smaaktonen dan de Vibiemme. Een Cremina gekocht; tweedehands want de nieuwprijs van zo'n apparaat is niet leuk meer.
Ik drink nauwelijks meer alcohol ( de huidige wijn zit vol met smaakmakertjes dat het voor mij als oud wijnboer niet meer lekker is) vandaar dat een kwaliteits espresso maken zo waardevol is.
Ik heb het idee dat ik pas bij het begin van de leercurve van een Cremina ben. Dus kom met suggesties svp.
Ik ben Pier uit Den Haag met een paar passies waaronder een heerlijk espresso bereiden.
Ik ben ooit een korte tijd wijnboer in Frankrijk geweest, dus goed eten en drinken vind ik een belangrijk iets in mijn leven
(maar ook delta/parapentevliegen, snowboarden, muziek maken).
Ik had al een jaar of 30 een dombobar van Vibiemme en ik brand mijn eigen (kwaliteits) bonen; eerst met een eenvoudige brander, maar het laatste jaar met een Hottop met een laptopje. Nooit meer gebrande bonen uit een pakje...
Wat de Vibiemme betreft:
Toen ik eenmaal een koffie nam van een Cremina was ik verkocht ; zo veel meer smaaktonen dan de Vibiemme. Een Cremina gekocht; tweedehands want de nieuwprijs van zo'n apparaat is niet leuk meer.
Ik drink nauwelijks meer alcohol ( de huidige wijn zit vol met smaakmakertjes dat het voor mij als oud wijnboer niet meer lekker is) vandaar dat een kwaliteits espresso maken zo waardevol is.
Ik heb het idee dat ik pas bij het begin van de leercurve van een Cremina ben. Dus kom met suggesties svp.
Re: even voorstellen
Berichtdoor Madencio » ma 22 aug 2022, 09:49
Welkom! Wat een mooie reis om dan hier te komen, en een Cremina als tweede machine is ook helemaal niet verkeerd.
Lelit Bianca / Eureka Mignon XL
Re: even voorstellen
Berichtdoor bobbee » ma 22 aug 2022, 15:54
Welkom Pier! Dank voor jou voorstelling.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: even voorstellen
Berichtdoor Dirk Jan » ma 22 aug 2022, 16:54
Welkom Pier en plezier hier.
Dan kan je in de Huiskamer vast wel eens een leuk en mooi wijnverhaal vertellen
Dan kan je in de Huiskamer vast wel eens een leuk en mooi wijnverhaal vertellen
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.
Re: even voorstellen
Berichtdoor ErikW » di 23 aug 2022, 17:32
Welkom in deze hobby!
Wijn is voor mijn ook een hobby in de passieve zin.
"Ik drink nauwelijks meer alcohol ( de huidige wijn zit vol met smaakmakertjes dat het voor mij als oud wijnboer niet meer lekker is) "
Ik zoek al jaren naar oer-wijnen om inderdaad niet compleet namaak en kunst door te slikken.
Het kan echt wel bij gecontroleerde bio-dynamische wijnboeren.
Niet knoeien in de wijngaard en niets knoeien in de kelder.
Er hoeft eigenlijk niets te gebeuren!
Oude stokken en lage rendementen zijn ten slotte de 2 andere criteria.
Ik drink dus alleen wijn als het zo gemaakt en lekker is.
Wijn is voor mijn ook een hobby in de passieve zin.
"Ik drink nauwelijks meer alcohol ( de huidige wijn zit vol met smaakmakertjes dat het voor mij als oud wijnboer niet meer lekker is) "
Ik zoek al jaren naar oer-wijnen om inderdaad niet compleet namaak en kunst door te slikken.
Het kan echt wel bij gecontroleerde bio-dynamische wijnboeren.
Niet knoeien in de wijngaard en niets knoeien in de kelder.
Er hoeft eigenlijk niets te gebeuren!
Oude stokken en lage rendementen zijn ten slotte de 2 andere criteria.
Ik drink dus alleen wijn als het zo gemaakt en lekker is.
Re: even voorstellen
Berichtdoor jazznova » wo 24 aug 2022, 14:05
Dank voor jullie vriendelijke woorden!
Wat de wijn betreft: Ik geloof niet dat het mogelijk is om biologische wijnen te maken.Was het maar zo.Als je vele kilometers met alleen wijn ranken hebt is het "biologisch" -grap ik- verklaarbaar dat er constant ziektes en beestjes zijn. Alles besmet elkaar. Het enige wat de biologische boeren doen is het beestje (de pesticiden en ander spul ) een vriendelijke naam geven. Bijvoorbeeld Bordeauxe sap. Na de gisting moet je het SO2 peil bewaken van de wijn en dat doe je door er vloeibare SO2 bij te doen.
Maar nu wordt ongeveer elke wijn "verrijkt" met smaakmakertjes. De wijnlobby is zo machtig dat het niet op het etiket vermeld hoeft te worden. Het argument was dat wijn een romantisch product is en dat gevoel mag niet verstoord worden.
Om die smaakmakertjes drink ik bijna geen wijn meer want ik vind het limonade drankjes.
Dus vandaar nog een grotere omarming van een geweldige glas (geen kop; ik blijf wijnboer) koffie
Wat de wijn betreft: Ik geloof niet dat het mogelijk is om biologische wijnen te maken.Was het maar zo.Als je vele kilometers met alleen wijn ranken hebt is het "biologisch" -grap ik- verklaarbaar dat er constant ziektes en beestjes zijn. Alles besmet elkaar. Het enige wat de biologische boeren doen is het beestje (de pesticiden en ander spul ) een vriendelijke naam geven. Bijvoorbeeld Bordeauxe sap. Na de gisting moet je het SO2 peil bewaken van de wijn en dat doe je door er vloeibare SO2 bij te doen.
Maar nu wordt ongeveer elke wijn "verrijkt" met smaakmakertjes. De wijnlobby is zo machtig dat het niet op het etiket vermeld hoeft te worden. Het argument was dat wijn een romantisch product is en dat gevoel mag niet verstoord worden.
Om die smaakmakertjes drink ik bijna geen wijn meer want ik vind het limonade drankjes.
Dus vandaar nog een grotere omarming van een geweldige glas (geen kop; ik blijf wijnboer) koffie
Re: Profitec 800
Berichtdoor bobbee » wo 24 aug 2022, 19:27
Maakt mij wel geïnteresseerd in hoe een echte wijn zou proeven!Dank voor jullie vriendelijke woorden!
Wat de wijn betreft: Ik geloof niet dat het mogelijk is om biologische wijnen te maken.Was het maar zo.Als je vele kilometers met alleen wijn ranken hebt is het "biologisch" -grap ik- verklaarbaar dat er constant ziektes en beestjes zijn. Alles besmet elkaar. Het enige wat de biologische boeren doen is het beestje (de pesticiden en ander spul ) een vriendelijke naam geven. Bijvoorbeeld Bordeauxe sap. Na de gisting moet je het SO2 peil bewaken van de wijn en dat doe je door er vloeibare SO2 bij te doen.
Maar nu wordt ongeveer elke wijn "verrijkt" met smaakmakertjes. De wijnlobby is zo machtig dat het niet op het etiket vermeld hoeft te worden. Het argument was dat wijn een romantisch product is en dat gevoel mag niet verstoord worden.
Om die smaakmakertjes drink ik bijna geen wijn meer want ik vind het limonade drankjes.
Dus vandaar nog een grotere omarming van een geweldige glas (geen kop; ik blijf wijnboer) koffie
Hoe zit het met natuurlijke wijnen?
https://www.josbeeres.nl/wijnkennis/1/w ... qwQAvD_BwE
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: even voorstellen
Berichtdoor bvds » wo 24 aug 2022, 20:19
welkom!
tsja ik ben dan wel geen wijnboer maar mag graag een goed glas wijn drinken.
er is gelukkig nog genoeg mooie wijn die niet naar limonade smaakt.
kortom, geniet lekker van je koffie maar ik snap niet helemaal waarom je wijn belangstelling is gekelderd...het argument 'toegevoegde stofjes' lijkt de lading niet helemaal te dekken als je het mij vraagt.
proost!
tsja ik ben dan wel geen wijnboer maar mag graag een goed glas wijn drinken.
er is gelukkig nog genoeg mooie wijn die niet naar limonade smaakt.
kortom, geniet lekker van je koffie maar ik snap niet helemaal waarom je wijn belangstelling is gekelderd...het argument 'toegevoegde stofjes' lijkt de lading niet helemaal te dekken als je het mij vraagt.
proost!
Espresso: Elektra MCAL / Olympia Cremina '82 / Cafelat Robot / Niche Zero / Eureka XL
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs
Re: Profitec 800
Berichtdoor jazznova » do 25 aug 2022, 13:09
grote kans dat bij natuurlijke wijnen het wel OK is. Ik heb een eigen geïmporteerde wijn uit Italie. Ik heb een heel pallet uit Italie laten komen en het is onder 3 mensen verdeeld waaronder ik zelf. Ik drink er inmiddels een paar jaar van. Om de drie weken drinken we een fles leeg en ik heb nog een doos of 5 (6 stuks per doos ) Als dat op is, weet ik het niet meer...Maakt mij wel geïnteresseerd in hoe een echte wijn zou proeven!Dank voor jullie vriendelijke woorden!
Wat de wijn betreft: Ik geloof niet dat het mogelijk is om biologische wijnen te maken.Was het maar zo.Als je vele kilometers met alleen wijn ranken hebt is het "biologisch" -grap ik- verklaarbaar dat er constant ziektes en beestjes zijn. Alles besmet elkaar. Het enige wat de biologische boeren doen is het beestje (de pesticiden en ander spul ) een vriendelijke naam geven. Bijvoorbeeld Bordeauxe sap. Na de gisting moet je het SO2 peil bewaken van de wijn en dat doe je door er vloeibare SO2 bij te doen.
Maar nu wordt ongeveer elke wijn "verrijkt" met smaakmakertjes. De wijnlobby is zo machtig dat het niet op het etiket vermeld hoeft te worden. Het argument was dat wijn een romantisch product is en dat gevoel mag niet verstoord worden.
Om die smaakmakertjes drink ik bijna geen wijn meer want ik vind het limonade drankjes.
Dus vandaar nog een grotere omarming van een geweldige glas (geen kop; ik blijf wijnboer) koffie
Hoe zit het met natuurlijke wijnen?
https://www.josbeeres.nl/wijnkennis/1/w ... qwQAvD_BwE
Terug naar “Stel je voor / jouw set-up”
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+01:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign