Ik doe het ook altijd zoals Dirk Jan zegt.
Soms speel ik daarnaast ook nog met de temperatuur. Normaal staat mijn Lelit bianca op 94 graden, maar soms kan ik zuur dempen door hem op 95 graden te zetten. Heel veel parameters waar je aan kan draaien
Voorstellen + advies bonen
Leuk dat je komt kijken op Koffiepraat.nl! Gebruik dit forum om je voor te stellen. Wie ben je, wat doe je, wat zijn je interesses enzovoorts!
Re: Voorstellen + advies bonen
Berichtdoor Saritas » zo 21 mei 2023, 16:55
Dank voor de reacties. Ik heb nog wat moeite met het onderscheiden van sterkte (deze neemt af bij hogere yield / meer output ) en bitterheid (deze neemt toe bij hogere yield / meer output).
Het helpt dan ook niet dat ik nu proefpakketten van 250gr heb. Ga hierna voor 1kg zak 1 koffie tot die op is. Kan ik meer simulaties doen en ben ik niet door de bonen heen als ik de smaak te pakken heb
Het helpt dan ook niet dat ik nu proefpakketten van 250gr heb. Ga hierna voor 1kg zak 1 koffie tot die op is. Kan ik meer simulaties doen en ben ik niet door de bonen heen als ik de smaak te pakken heb
- gilleko B.
- Berichten: 5585
- Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42
Re: Voorstellen + advies bonen
Berichtdoor gilleko B. » di 23 mei 2023, 17:23
Ga hierna voor 1kg zak 1 koffie tot die op is. Kan ik meer simulaties doen en ben ik niet door de bonen heen als ik de smaak te pakken heb
Slim, zinvol en wijs. Met 1 kilo kan je lekker uitgebreid aanklooien totdat je de juiste aanpassing hebt gevonden.
️
Re: Voorstellen + advies bonen
Berichtdoor Saritas » vr 26 mei 2023, 16:35
Van alle bonen van de Brandzaak vond ik de Peru boon wel de beste (goed met melk en als Americano nog te zuipen).
Ik ga over een kleine week over op bonen van branderij hoofdkwartier (500gr koffie vd maand, 500gr brazil en 500 gr italiaanse melange met robista). Bonen bewust week van te voren besteld (nu binnen), omdat eerste week nog niet optimale smaak geeft begreep ik.
Ben mn benieuwd naar de Italiaanse blend met Robusta.
Ik heb wat filmpjes bekeken over verschil tussen Americano en Lungo (ook hoe je een Lungo moet zetten). Zijn er leden hier die deze varianten beiden hebben getest en een eigen conclusie hebben wat beter is? Het is uiteraard een smaakkwestie, maar ik lees bv dat een Lungo overall zachter is. Klopt dat?
Ik ga over een kleine week over op bonen van branderij hoofdkwartier (500gr koffie vd maand, 500gr brazil en 500 gr italiaanse melange met robista). Bonen bewust week van te voren besteld (nu binnen), omdat eerste week nog niet optimale smaak geeft begreep ik.
Ben mn benieuwd naar de Italiaanse blend met Robusta.
Ik heb wat filmpjes bekeken over verschil tussen Americano en Lungo (ook hoe je een Lungo moet zetten). Zijn er leden hier die deze varianten beiden hebben getest en een eigen conclusie hebben wat beter is? Het is uiteraard een smaakkwestie, maar ik lees bv dat een Lungo overall zachter is. Klopt dat?
Re: Voorstellen + advies bonen
Berichtdoor Saritas » wo 31 mei 2023, 11:39
Korte update; gisteren voor het eerst de autodose/auto tamp van de Sage Barista Express Impress getest met een naked portafilter, of er gespetter zou optreden etc.
Niks, nada. Gewoon een zuivere/mooie glow en overal gelijkmatig. Twijfel of ik nog een puck screen en/of vst basket moet aanschaffen maar dat bekijk ik nog wel voor op de lange termijn.
De autodose/autotamp hebben mij wel in positieve zin verrast, zeker als ik lees dat het gespetter in het begin heel vaak voorkomt.
Niks, nada. Gewoon een zuivere/mooie glow en overal gelijkmatig. Twijfel of ik nog een puck screen en/of vst basket moet aanschaffen maar dat bekijk ik nog wel voor op de lange termijn.
De autodose/autotamp hebben mij wel in positieve zin verrast, zeker als ik lees dat het gespetter in het begin heel vaak voorkomt.
Terug naar “Stel je voor / jouw set-up”
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 15 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+01:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign