Beste Mensen even voorstellen
Leuk dat je komt kijken op Koffiepraat.nl! Gebruik dit forum om je voor te stellen. Wie ben je, wat doe je, wat zijn je interesses enzovoorts!
Re: Beste Mensen even voorstellen
Berichtdoor bobbee » wo 27 sep 2023, 20:21
Ps..... Zie geen roast date op de zak....
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Beste Mensen even voorstellen
Berichtdoor Jannes_G » do 28 sep 2023, 13:27
Een kleine update of ja eigenlijk een grote.
Vanochtend had ik het radicale idee om dan toch maar een ander filter bakje te gebruiken. Nu heb ik bij de machine ook nog een 21gr basket gekregen. Nu is het niet ideaal om daar maar 16 gram in te doen maar so be it. Nou daar ga ik bonen maken beetje roeren en vervolgens tampen. Tot mijn positieve verbazing blijft m’n tamper deze keer niet vast zitten. Nog verbazingwekkender is dat mijn resultaat van 35 seconden 30 gram naar 35 gram 30 seconden ging. Ik met mijn huisgenoot lekker proeven en ja hoor zuur is nagenoeg weg en oppeens is ie best wel bitter. Toen dacht ik Mischien dan met een lagere temperatuur proberen om het bittere minder te maken. Resultaat: deed weer iets langer over het shot (denk door de druk van de temperatuur) kwam een klein beetje zuurtje terug, het bittere werd minder en de mokka nasmaak kwam deze keer echt omhoog. Was zeker een ochtend vol opluchtingen. Nu dus opzoek naar een bakje in de goeie maat !
Vanochtend had ik het radicale idee om dan toch maar een ander filter bakje te gebruiken. Nu heb ik bij de machine ook nog een 21gr basket gekregen. Nu is het niet ideaal om daar maar 16 gram in te doen maar so be it. Nou daar ga ik bonen maken beetje roeren en vervolgens tampen. Tot mijn positieve verbazing blijft m’n tamper deze keer niet vast zitten. Nog verbazingwekkender is dat mijn resultaat van 35 seconden 30 gram naar 35 gram 30 seconden ging. Ik met mijn huisgenoot lekker proeven en ja hoor zuur is nagenoeg weg en oppeens is ie best wel bitter. Toen dacht ik Mischien dan met een lagere temperatuur proberen om het bittere minder te maken. Resultaat: deed weer iets langer over het shot (denk door de druk van de temperatuur) kwam een klein beetje zuurtje terug, het bittere werd minder en de mokka nasmaak kwam deze keer echt omhoog. Was zeker een ochtend vol opluchtingen. Nu dus opzoek naar een bakje in de goeie maat !
Re: Beste Mensen even voorstellen
Berichtdoor Jannes_G » ma 02 okt 2023, 17:31
Om dan maar weer eens een update te maken van mijn espresso reis! Vandaag bij Han een IMS bakje opgehaald voor 14-20 gram koffie. Hier paste mijn 16 gram perfect in ! Resultaat was een veel langere zet tijd dus heb ik grover gemaald en kom nu uit op 32gr uit in 34 seconden(kan daar nog mee spelen). Qua smaak is het al een stuk beter dus dat is een stap de goeie richting in! Vond de espresso echt al smaakvol de verschillende smaken beginnen langzaam hun balans te vinden! Nu dus lekker verder oefenen en waarschijnlijk na deze bonen eens wat bonen uitproberen die jullie aanraden !
Re: Beste Mensen even voorstellen
Berichtdoor Jannes_G » do 05 okt 2023, 15:11
Het zakje bonen is bijna leeg dus nu ben ik wel benieuwd wat jullie aan zouden raden qua bonen. Ben niet zo van een zuurtje in m’n espresso maar hij hoeft ook niet super bitter te zij
Re: Beste Mensen even voorstellen
Berichtdoor Hk87 » vr 06 okt 2023, 08:27
Probeer de brazil van het hoofdkwartier.Het zakje bonen is bijna leeg dus nu ben ik wel benieuwd wat jullie aan zouden raden qua bonen. Ben niet zo van een zuurtje in m’n espresso maar hij hoeft ook niet super bitter te zij
Eventueel de koffie van de maand malabar erbij.
Profitec go - Eureka mignon Turbo
Re: Beste Mensen even voorstellen
Berichtdoor Hk87 » vr 06 okt 2023, 11:49
Hou er trouwens wel rekening mee dat je de bonen waarschijnlijk nog te vers binnen zal krijgen. Let dus goed op de datum wat op de verpakking staat. 1 tot 2 weken rust hebben ze nodig om op de optimale punt te komen.
Profitec go - Eureka mignon Turbo
Terug naar “Stel je voor / jouw set-up”
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 16 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign