Tamper station naaldboom
Ben je een moeilijk woord tegen gekomen of wil je meer weten over de techniek van het koffie maken, proeven of drinken? Ontdek het hier!
Re: Tamper station naaldboom
Berichtdoor Dirk Jan » ma 19 dec 2022, 14:17
De reactie van de leverancier:
"Verbeterde Houtolie (Tungolie) bevat siccatieven die op zich niet voedselveilig zijn. Máár...
Die siccatieven vormen tijdens het koken een onlosmakelijke verbinding met de Tungolie. En Tungolie is zo sterk dat het niet door het lichaam afgebroken kan worden waardoor dus ook de siccatieven niet vrij kunnen komen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Lijnolieproducten aangezien het lichaam die wél af kan breken en daarbij de siccatieven dus wél vrij kunnen komen. Dus: ja, Verbeterde Houtolie is voedselveilig maar bevat wel siccatieven."
Wat die siccatieven eventueel daarna in het riool doen, dat vertelt het verhaal niet.
edit, ik vergeet een zin:
"Vandaar dat de alle professionele snijplankenmakers die ik in de klantenkring heb kiezen voor Rauwe Tungolie (lange droogtijd dus alleen leuk bij grote volumes) of voor de werkbladolie aangezien die beiden volledig Vegan en voedselveilig zijn en dus ook geen siccatieven bevatten."
"Verbeterde Houtolie (Tungolie) bevat siccatieven die op zich niet voedselveilig zijn. Máár...
Die siccatieven vormen tijdens het koken een onlosmakelijke verbinding met de Tungolie. En Tungolie is zo sterk dat het niet door het lichaam afgebroken kan worden waardoor dus ook de siccatieven niet vrij kunnen komen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Lijnolieproducten aangezien het lichaam die wél af kan breken en daarbij de siccatieven dus wél vrij kunnen komen. Dus: ja, Verbeterde Houtolie is voedselveilig maar bevat wel siccatieven."
Wat die siccatieven eventueel daarna in het riool doen, dat vertelt het verhaal niet.
edit, ik vergeet een zin:
"Vandaar dat de alle professionele snijplankenmakers die ik in de klantenkring heb kiezen voor Rauwe Tungolie (lange droogtijd dus alleen leuk bij grote volumes) of voor de werkbladolie aangezien die beiden volledig Vegan en voedselveilig zijn en dus ook geen siccatieven bevatten."
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.
- gilleko B.
- Berichten: 5125
- Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42
Re: Tamper station naaldboom
Berichtdoor gilleko B. » ma 19 dec 2022, 17:35
Goede vraag, ga ik de leverancier vragen. Zelf gebruik ik het al jaren op mijn snijplank. Het enige dat ik merk is dat ik ouder ben geworden in die jaren



- gilleko B.
- Berichten: 5125
- Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42
Re: Tamper station naaldboom
Berichtdoor gilleko B. » ma 19 dec 2022, 17:37
Normale tungolie dus tenzij deze in het riool schade aanrichtDe reactie van de leverancier:
"Verbeterde Houtolie (Tungolie) bevat siccatieven die op zich niet voedselveilig zijn. Máár...
Die siccatieven vormen tijdens het koken een onlosmakelijke verbinding met de Tungolie. En Tungolie is zo sterk dat het niet door het lichaam afgebroken kan worden waardoor dus ook de siccatieven niet vrij kunnen komen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Lijnolieproducten aangezien het lichaam die wél af kan breken en daarbij de siccatieven dus wél vrij kunnen komen. Dus: ja, Verbeterde Houtolie is voedselveilig maar bevat wel siccatieven."
Wat die siccatieven eventueel daarna in het riool doen, dat vertelt het verhaal niet.
edit, ik vergeet een zin:
"Vandaar dat de alle professionele snijplankenmakers die ik in de klantenkring heb kiezen voor Rauwe Tungolie (lange droogtijd dus alleen leuk bij grote volumes) of voor de werkbladolie aangezien die beiden volledig Vegan en voedselveilig zijn en dus ook geen siccatieven bevatten."



Re: Tamper station naaldboom
Berichtdoor Dirk Jan » ma 19 dec 2022, 18:13
Ik ga de volgende keer dat ik olie bestel voor de Werkbladolie. Schijnt iets sneller 'droog' te zijn.
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.
Re: Tamper station naaldboom
Berichtdoor bobbee » ma 19 dec 2022, 21:14
Voor wat het waard is, ik heb een fles walnootolie. Daar smeer ik de planken mee in en van wat ik heb begrepen was dat altijd de standaard olie hiervoor. Enfin, het werkt prima.
Knowledge is in the expertise of understanding what you are doing, not in how you are doing it.
Re: Tamper station naaldboom
Berichtdoor Ypuh » ma 19 dec 2022, 22:47
Druivenpitolie kun je ook prima gebruiken. Gewoon te koop in de supermarkt, plakt niet en is geurloos.
Het is ook uitermate geschikt om mee te koken of frituren door het hoge rookpunt, maar het is wel relatief duur (€8-9 per liter) t.o.v. zonnebloem of arachide olie.
Het is ook uitermate geschikt om mee te koken of frituren door het hoge rookpunt, maar het is wel relatief duur (€8-9 per liter) t.o.v. zonnebloem of arachide olie.
Ik brand mijn eigen koffie op een bedenkelijk niveau.
Re: Tamper station naaldboom
Berichtdoor Madencio » di 20 dec 2022, 09:04
Top mensen, thanks voor alle suggesties. Toch maar besloten om een freesmachine te halen, van het weekend ga ik dit klusje maar eens oppakken.
Profitec Pro 800 / Eureka Mignon XL
- gilleko B.
- Berichten: 5125
- Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 22:42
Re: Tamper station naaldboom
Berichtdoor BoyJ79 » vr 30 dec 2022, 11:51
Hoe staat het met je projectje Madencio? Leuk project btw!
Het meeste hout wat wij aan houtbewerkers en zaagmolens leveren wordt in het water gedroogd. Dit is meestal wel loofhout en geen naaldhout als jouw grove den.
Hout drogen heeft niks te maken met droge omstandigheden. Is een natuurlijk proces van krimpende houtcellen waarbij het vocht uit de houtcellen wordt geperst. Probleem is dat hout wat aan warme/droge lucht droogt te snel opdroogt. Houtcellen krimpen te snel waardoor het hout splijt. Vooral zo’n dunne schijf is daar erg gevoelig voor.
Mijn advies is altijd laat het een seizoen op een donkere en vochtig plek liggen, achterin de tuin of voor de echt mooie schijven een jaar in de sloot of vijver. Na een jaar mooi opschuren en je hebt alle mooie jaarringen weer tevoorschijn.
Het meeste hout wat wij aan houtbewerkers en zaagmolens leveren wordt in het water gedroogd. Dit is meestal wel loofhout en geen naaldhout als jouw grove den.
Hout drogen heeft niks te maken met droge omstandigheden. Is een natuurlijk proces van krimpende houtcellen waarbij het vocht uit de houtcellen wordt geperst. Probleem is dat hout wat aan warme/droge lucht droogt te snel opdroogt. Houtcellen krimpen te snel waardoor het hout splijt. Vooral zo’n dunne schijf is daar erg gevoelig voor.
Mijn advies is altijd laat het een seizoen op een donkere en vochtig plek liggen, achterin de tuin of voor de echt mooie schijven een jaar in de sloot of vijver. Na een jaar mooi opschuren en je hebt alle mooie jaarringen weer tevoorschijn.
Lelit MaraX _ Eureka Mignon Specialita
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
















Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign