Lungo is ingewikkelder dan verwacht! ADVIES!

Hoe maak ik een goede... nee, de beste espresso? Hoe schuim ik melk op? Hoe maak ik koffie met een ESE espresso serving? Stel hier je vragen of lees het antwoord!
Pti
Berichten: 3257
Lid geworden op: di 16 jun 2015, 15:43
Locatie: Zaanstad
Contacteer:

Re: Lungo is ingewikkelder dan verwacht! ADVIES!

Berichtdoor Pti » do 02 sep 2021, 12:40

Tis denk ik voor een groot deel te wijden aan de gebruikte bonen. De Peru en Nicaragua in de Black Betty zijn laaggekweekt. Met een speciaal lang en langzaam brandprofiel breken we de koffie heel ver af zonder hem té donker te branden.

Het idee was een melange te ontwikkelen speciaal om aan onze klanten kado te geven die hier (via de espressodokter) een Jura of andere volautomaat hebben langs gebracht voor een servicebeurt.

Maar aangezien wij zelf, met het oog op dagelijkse vochtinname, vooral americano's of lungos drinken op de werkplaats is de Black Betty eigenlijk al sinds conceptie nauwelijks van de werkplaats molen afgekomen.


Terug naar “Koffie technieken”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 29 gasten

cron