aan de bonen kan het niet liggen dus ik heb doorgaans van 3-4 brandingen of meer 230g bonen liggenEn alle andere dingen waar het niet aan kan liggen, waar laat je die?
meerdere tampers waaraan het evenmin kan liggen
4 malers
zo goed
Berichtdoor fransg » do 23 jun 2022, 18:47
aan de bonen kan het niet liggen dus ik heb doorgaans van 3-4 brandingen of meer 230g bonen liggenEn alle andere dingen waar het niet aan kan liggen, waar laat je die?
Berichtdoor Dirk Jan » do 23 jun 2022, 21:37
Berichtdoor HeinK » vr 24 jun 2022, 08:21
Berichtdoor Warheart » wo 06 jul 2022, 18:45
Zoals zo vaak het geval is, lijkt hier toch sprake van een samenloop van omstandigheden. Met de schone douchezeef lukt het om channelling te voorkomen. Maar deze koffie blijft gevoelig voor channelling, dus zonder een zeer secure puck prep lukt het niet om channelling te vermijden. En ieder kopje koffie loopt met ander tempo door en kan anders smaken. Kortom, een lastige boon!
Afijn, goed voor het perfectioneren van de techniek en als de hopper leeg is, dan is het proefpakket van het Hoofdkwartier aan de beurt.
Berichtdoor fransg » wo 06 jul 2022, 18:49
Misschien zijn de boontjes wat moeilijker maar als shot 1 prima gaat moet je dat ook met shot 2 3 etc zo kunnen doen.de ene kop koffie een echte heerlijkheid, de volgende begint mooi, maar begint na een seconde of 15 te stralen alsof er geen Puck meer over is.
Berichtdoor gilleko B. » do 07 jul 2022, 09:08
Berichtdoor Warheart » do 07 jul 2022, 23:12
Terug naar “Koffie technieken”
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 23 gasten
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.