Dosering voor espresso optimaliseren (smaak/handling/duurzaamheid etc)

Hoe maak ik een goede... nee, de beste espresso? Hoe schuim ik melk op? Hoe maak ik koffie met een ESE espresso serving? Stel hier je vragen of lees het antwoord!
Gebruikersavatar
ErikvW
Berichten: 659
Lid geworden op: di 21 dec 2021, 22:21
Locatie: Helmond

Re: Dosering voor espresso optimaliseren (smaak/handling/duurzaamheid etc)

Berichtdoor ErikvW » di 21 mar 2023, 20:19

Waarschijnlijk heeft jouw toestel wel iets wat zorgt voor een pre-infusie. Ik heb me laten vertellen dat dat soms de pomp is, of iets software matigs.
In heel veel machines is het hardware matig door een restrictie doorgang. Achter dit ventiel zit normale pompdruk. Door een stuk leiding achter het ventiel langzaam vol te laten lopen door deze flow restrictor krijgt de puck wel wat water maar nog niet de volledige druk. En dat kun je redelijk inregelen als fabrikant, zodat dit vol lopen ongeveer 7 seconden duurt. Voila, pre infusie.
Bezzera Strega - Niche Zero - Umikot Planetary Distribution Tool by FrancisPavoni - Puqpress - Aeropress - Aergrind V3 - Puckrake (gold edition) by ArjenT5R™


Terug naar “Koffie technieken”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 18 gasten

cron