Sympathieke man inderdaad, geen zeiksnor en hoewel ik single doseer, bonen precies afweeg, twee druppels toevoeg aan de bonen voor de HG One en roer in het maalsel, vind ik het uitstekend dat hij de nieuwkomers niet afschrikt met die poppenkast, gewoon lekker gaan met die banaan en koffie drinken.
Tijdens het malen had hij best nog een en ander kunnen vertellen over dat machines die sneller malen ook warmer kunnen worden, daardoor groter worden uitgevoerd wat weer onpraktisch is in de thuiskeuken, maar zo is het ook best.
Gwylim davies
Hoe maak ik een goede... nee, de beste espresso? Hoe schuim ik melk op? Hoe maak ik koffie met een ESE espresso serving? Stel hier je vragen of lees het antwoord!
Re: Gwylim davies
Berichtdoor Rolex » di 23 apr 2013, 13:30
Helemaal eens Frans, hij zorgt voor laagdrempeligheid bij nieuwkomers. Trouwens het afwegen en RDT e.d. is in mijn ogen een bereidingswijze die voor (heel) veel thuisbarista's kwaliteitsverhogend werkt of noodzakelijk is wanneer je veel van bonen verwisselt.
Gwylim heeft het in andere video's over manieren die tekortkomingen van niet toereikend materiaal moeten compenseren, en veel mensen slaan daarin door, terwijl het weinig uithaalt. Deze bedoel ik natuurlijk (tampen - tikken - tampen - tikken - 40 kilo drukkracht een seconde of 10, meerdere polijstrondjes, etc. etc. )
Gwylim heeft het in andere video's over manieren die tekortkomingen van niet toereikend materiaal moeten compenseren, en veel mensen slaan daarin door, terwijl het weinig uithaalt. Deze bedoel ik natuurlijk (tampen - tikken - tampen - tikken - 40 kilo drukkracht een seconde of 10, meerdere polijstrondjes, etc. etc. )
Re: Gwylim davies
Berichtdoor Bluecold » di 23 apr 2013, 13:34
To be fair, dat was al hard op zn retour sinds 2008-2009. Deze bedoel ik natuurlijk (tampen - tikken - tampen - tikken - 40 kilo drukkracht een seconde of 10, meerdere polijstrondjes, etc. etc. )
Is je koffie te zuur?
Is je koffie te bitter?
Is je koffie te intens?
Snap je het allemaal niet meer?
Lees dit
Is je koffie te bitter?
Is je koffie te intens?
Snap je het allemaal niet meer?
Lees dit
Terug naar “Koffie technieken”
Ga naar
- Alles voor beginners
- Hardware (Machines, malers & accessoires)
- Semi-automaten
- Hefboom- / lever apparaten
- Volautomaten
- Koffiemolens & malers
- Filter, French press, Mokkapot etc.
- Branders
- Machines voor servings, pads en cups
- Accessoires
- Restaureren/Reviseren Espressomachines
- Software (Koffie, bonen, pads & servings)
- Koffie(bonen)
- Servings, Pads en Cups
- Melk
- Techniek & know-how
- Varia
- Koffie technieken
- Koffie branden
- Theepraat
- Thee, thee en nog eens thee
- Vraag & aanbod
- Te koop aangeboden
- Te koop gevraagd
- (Web)Winkels, advertorials en andere aanbiedingen
- Oproepjes
- Koffiepraat
- Stel je voor / jouw set-up
- (Horeca) proefpanel
- Leuk en interessant
- De Huiskamer
- Evenementen
- Nieuws van onze partners
- Partners en zustersites
- Koffiegek.nl
- Horecakoffie.nl
- Beleef.nl
- Theepraat.nl
- Theegek.nl
- The Traveling...
- Forumnieuws / Over koffiepraat.nl
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 25 gasten
Onze partners
Zonder partners zou deze website niet bestaan, wij zijn dan ook trots om ze hier te presenteren..
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
Partner worden? Klik dan hier>
Powered by: Webdesign Eindhoven
- Alle tijden zijn UTC+02:00
- Omhoog
- Verwijder alle forumcookies
Koffiepraat.nl
Deze website is een onderdeel van de Jong Media & Concepts en is dé online plek voor koffieprofessional en de thuisbarista. Hier vind je antwoord op al je vragen, lees je interessante reviews en hoor je het laatste nieuws.
Koffie websites.
 
Links.
Powered by phpBB ® | phpBB3 theme by KomiDesign